tik tok news eu regulations

TikTok adoptă modificări majore la anunțuri pentru a se conforma reglementărilor UE

Platforma TikTok introduce schimbări semnificative în ceea ce privește produsele sale publicitare în Europa, pentru a se asigura că respectă reglementările Uniunii Europene. Prin aceste modificări, capacitatea de publicitate țintită va fi redusă considerabil, iar anunțurile care încalcă regulile platformei vor fi interzise la nivel mondial.

Conform Actului privind Serviciile Digitale, TikTok va oferi utilizatorilor opțiuni suplimentare de raportare și va clarifica pentru creatori deciziile privind moderarea conținutului.

De ce este important? În era digitală, pentru marketeri este crucial să fie la curent cu politicile TikTok. Un anunț interzis global poate avea consecințe devastatoare, de la scăderea vizibilității și conversiilor până la deteriorarea reputației. De asemenea, schimbările privind publicitatea țintită ar putea afecta capacitatea de a ajunge la publicul dorit, ceea ce ar putea face ca alte platforme să fie mai atractive pentru publicitate.

Actualizări recente de pe TikTok:

  1. Raportare suplimentară – Utilizatorii TikTok din UE vor putea raporta anunțuri pe care le consideră ilegale. Platforma va simplifica acest proces introducând categorii de reclamații precum discursul de ură, hărțuirea și infracțiunile financiare.
  2. Interdicții globale – Dacă un conținut încalcă Ghidul Comunității TikTok, acesta va fi eliminat la nivel global.
  3. Opțiunea de dezactivare a personalizării – Utilizatorii din UE vor putea alege să dezactiveze personalizarea, astfel încât să vadă videoclipuri populare din regiunea lor și din întreaga lume.
  4. Mai multă transparență – TikTok va oferi mai multe detalii despre deciziile de moderare a conținutului, inclusiv dacă acțiunea a fost decisă de inteligența artificială.

Un purtător de cuvânt al TikTok a confirmat aceste modificări, menționând că Uniunea Europeană a stabilit o viziune clară pentru reglementarea platformelor prin Actul privind Serviciile Digitale. Misiunea TikTok este să inspire creativitate și să aducă bucurie, și înțeleg că asigurarea siguranței și securității comunității europene este esențială pentru a atinge acest obiectiv.

Puteți găsi mai multe informații despre aceste actualizări aici.

Aceste schimbări evidențiază eforturile TikTok de a se conforma reglementărilor europene, dar și de a proteja și informa mai bine utilizatorii săi. Pentru marketeri și creatori de conținut, este esențial să înțeleagă și să se adapteze la aceste modificări pentru a optimiza eficacitatea și conformitatea campaniilor lor publicitare pe platformă.

Leave a Reply