Google Search News

Google Confirmă: Calitatea Este Factorul Principal În Indexarea Căutării

Calitatea este un factor esențial care influențează aproape fiecare aspect al căutării, conform unei discuții recente dintre John Mueller și Gary Illyes din echipa de Relații cu Căutarea Google.

În cadrul podcast-ului recent “Search Off the Record”, cei doi au discutat despre rolul calității în tot, de la indexare și crawling până la clasament.

Deși conținutul de calitate nu garantează clasamente înalte, acesta poate influența modul în care Google interacționează cu un site.

Conversația a demistificat și unele mituri SEO și a clarificat că site-urile afiliate pot produce conținut de calitate.

Iată principalele puncte din ultimul episod al podcast-ului:

Calitatea Afectează Fiecare Aspect Al Căutării Potrivit lui Illyes, calitatea este un factor semnificativ în toate sistemele de căutare, influențând totul, de la sitemaps până la clasament.

“Calitatea afectează practic tot ceea ce fac sistemele de căutare”, a explicat Illyes, subliniind importanța rolului calității de la sitemaps până la clasament.

Conversația a dezvăluit că programul de crawling al Google utilizează semnale de calitate pentru a prioritiza URL-urile de crawling. Dacă Google știe că are X URL-uri de scanat de pe un site, încearcă să construiască o listă ordonată pe baza calității prevăzute.

În plus, calitatea este un factor semnificativ atunci când vine vorba de deciziile de indexare, explică Illyes:

“Cel mai important este calitatea. Este întotdeauna calitatea. Și cred că extern, oamenii nu vor neapărat să creadă asta, dar calitatea este cel mai mare factor determinant pentru majoritatea deciziilor pe care le luăm în privința indexării și crawlingului.”

Variabilitatea Calității Pe Un Site Illyes a explicat că calitatea poate fi specifică diferitelor părți ale unui site web. Dacă o parte a site-ului furnizează în mod constant conținut de înaltă calitate, aceasta poate fi tratată diferit de o altă parte cunoscută pentru conținutul său de calitate scăzută.

Eliminând Concepțiile Greșite Despre SEO Illyes a demontat unele concepții greșite comune despre SEO în timpul discuției. El a evidențiat că nu doar link-ul afiliat contează. Calitatea conținutului din jurul produsului este la fel de importantă.

Îmbunătățirea calității generale a unui site poate influența pozitiv modul în care Google scanează, indexează și percepe un site. Dedicația resurselor pentru a produce conținut valoros și unic va îmbunătăți probabil poziția unui site în căutare.

Leave a Reply