e-factura

e-Factura, România se digitalizează

Odată cu implementarea RO e-Factura, România marchează un pas semnificativ în direcția digitalizării și a transparentizării sistemului fiscal. Această nouă abordare nu numai că revoluționează modul în care se fac achizițiile publice și se emit facturi, dar și eficientizează considerabil interacțiunea dintre antreprenori și instituțiile statului.

Fără Facturi pe Hârtie

În era tehnologiei, facturile pe hârtie devin o relicvă a trecutului. RO e-Factura nu doar că elimină nevoia de hârtie, dar asigură și o monitorizare în timp real a tranzacțiilor, facilitând analiza și compararea costurilor în achizițiile publice. Datorită acestui sistem, transparentizarea cheltuielilor publice devine o realitate palpabilă, făcând o radiografie clară asupra modului în care sunt alocați banii contribuabililor.

Un Proiect Ambițios

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a fost unul dintre principalii susținători ai acestui proiect, punând accent pe necesitatea adaptării la cerințele secolului 21 și eliminarea procedurilor birocratice și arhaice. “Digitalizarea nu este doar despre tehnologie, este despre adaptare, proactivitate și o relație mai fluidă cu cetățenii”, a declarat Vîlceanu.

Sprijin și Instruire

Pentru a asigura o trecere cât mai lină către acest nou sistem, Ministerul Finanțelor a pus la dispoziție o secțiune dedicată pe site-ul oficial, unde se pot găsi informații tehnice, documentație și chiar un tutorial video. Aceste resurse au ca scop familiarizarea rapidă a utilizatorilor cu platforma și evitarea potențialelor neclarități.

Beneficii Multiple

RO e-Factura vine cu o serie de avantaje imense pentru toți actorii implicați:

 • Vizualizare în timp real a tranzacțiilor și execuției bugetare;
 • Reducerea semnificativă a fraudei fiscale, atât la nivel național, cât și european;
 • Eficiență și transparență în cheltuirea banului public;
 • Contribuție la strategii fiscale pertinente și politici de dezvoltare durabilă;
 • Eliminarea vulnerabilităților sistemului de facturare tradițional.

Implementarea sistemului RO e-Factura reprezintă un salt imens în modernizarea și transparentizarea proceselor fiscale din România. Cu o abordare centrată pe eficiență, adaptabilitate și transparentizare, această inițiativă subliniază angajamentul României de a merge în pas cu tehnologia și de a pune cetățeanul în centrul deciziilor fiscale.

Despre Facturis Online

Facturis Online este o soluție inovativă de facturare, care este 100% integrată cu sistemul e-Factura, dezvoltat de ANAF în România. Prin intermediul acestei platforme, afacerile pot emite și transmite facturi electronice cu ușurință și eficiență.

Ce este e-Factura? RO e-Factura este sistemul național de facturare și poștă electronică al României, menit să digitalizeze și să eficientizeze colectarea taxelor și impozitelor. Scopul principal este de a combate evaziunea fiscală și a crește gradul de colectare a TVA.

Cum funcționează sistemul?

 1. Emiterea Facturii: Furnizorul emite factura electronică și o trimite către e-Factura.
 2. Verificare de către ANAF: ANAF verifică factura, o validează și o trimite către client.
 3. Primire și Plată de către Client: Clientul verifică factura în sistemul e-Factura și o plătește.

Ce aduce nou Facturis Online? Facturis Online facilitează întregul proces de emitere, trimitere și primire a facturilor electronice. În plus, pentru cei care folosesc gestionarea stocurilor, Facturis Online oferă funcționalități suplimentare precum introducerea automată a notelor de intrare/recepție a mărfii.

Ce se întâmplă cu facturile tradiționale? Este important de știut că facturile emise manual (în Word, Excel sau scrise de mână) nu mai sunt acceptate. Digitalizarea este viitorul și Facturis Online este instrumentul perfect pentru a ține pasul cu acesta.

De ce să alegi Facturis Online?

 • Automatizare: Facturis Online își ocupă de declararea facturilor în sistemul e-Factura, economisind timpul utilizatorilor.
 • Digitalizare: Trecerea la un sistem de facturare electronică devine simplă și nedureroasă.
 • Valoare: Cu o taxă anuală de numai 150 de lei, afacerile pot beneficia de toate funcționalitățile platformei.

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, echipa Facturis este gata să vă ajute. Facilitează-ți facturarea și adaptează-te erei digitale cu Facturis Online.

Summary
e-Factura, România se digitalizează
Article Name
e-Factura, România se digitalizează
Description
Odată cu implementarea RO e-Factura, România marchează un pas semnificativ în direcția digitalizării și a transparentizării sistemului fiscal. Această nouă abordare nu numai că revoluționează modul în care se fac achizițiile publice și se emit facturi, dar și eficientizează considerabil interacțiunea dintre antreprenori și instituțiile statului.
Author
Publisher Name
Aysa.ai
Publisher Logo

Leave a Reply