CRONICA DE TEHNOLOGIE – 02/10/2023

Apple promite soluții pentru problema de încălzire a iPhone 15

În urma numeroaselor reclamații ale utilizatorilor legate de încălzirea excesivă a iPhone 15, Apple a intervenit rapid, promițând remedierea problemei. Compania susține că sursa acestei probleme este un bug software și că o actualizare în viitorul apropiat va rezolva această situație. Totodată, s-a identificat că anumite aplicații terțe, precum Instagram și Uber, contribuie și ele la această problemă, în urma tranziției la noua versiune de iOS. Pentru a asigura o soluționare cât mai rapidă și eficientă, Apple colaborează strâns cu dezvoltatorii acestor aplicații. (Sursa: WSJ)

Alte știri relevante din tehnologie:

  • Securitatea în era AI: NSA se pregătește să deschidă un centru de securitate specializat în inteligența artificială. Acesta va fi încorporat în Cybersecurity Collaboration Center și va colabora îndeaproape cu sectorul privat. Chiar dacă inteligența artificială joacă un rol esențial în detectarea amenințărilor, deciziile de securitate rămân a fi luate de către oameni. (Sursa: AP)
  • AI și confidențialitate: Nick Clegg, executiv la Meta, a confirmat că AI-ul companiei a fost antrenat folosind postările publice de pe Facebook și Instagram, subliniind totuși că mesajele și postările private ale utilizatorilor nu au fost folosite în acest proces. (Sursa: Profit.ro)
  • Tensiuni Apple-China: Oficialii Apple au discutat preocupările legate de noile reglementări chineze, care vizează interzicerea aplicațiilor străine neînregistrate. Autoritățile chineze rămân ferme în decizia lor. (Sursa: WSJ)
  • Intel și inovația în producție: Noua fabrică Intel din apropiere de Dublin, în valoare de $18.5 miliarde, a început să producă cipuri utilizând tehnologia de litografie cu ultraviolete extreme, o mașinărie cu un preț astronomic de $150 de milioane. (Sursa: Reuters)
  • Apple și radiațiile: Francezii și-au dat acordul pentru update-ul care vizează problema radiațiilor la iPhone 12. (Sursa: Reuters)
  • Căutare proprie pentru Apple: Apple are planuri de a introduce un motor de căutare propriu, având potențialul de a rivaliza cu Google Search. (Sursa: Profit.ro)
  • Lobby și creștere pentru Huawei: Documente interne sugerează că Huawei a făcut lobby în Grecia, ceea ce a dus la o creștere impresionantă a vânzărilor cu 56%. (Sursa: NY Times)
  • Legalități în tech: Su Zhu, co-fondator al Three Arrows Capital, a fost arestat în Singapore. (Sursa: TechCrunch)
  • Inovații în VR: Quest 3 va primi un update care va permite monitorizarea corpului utilizatorului fără dispozitive externe. (Sursa: UploadVR)

Rămâneți alături de noi pentru cele mai noi informații din lumea tehnologiei.

Leave a Reply