Ziua indragostitilor – barbati vs. femei

Ziua Indragostitilor este o sarbatoare ba iubita, ba detestata. In cei 13 ani de activitate la florariile Flori de Lux (perioada 2003-2011 a fost perioada cand eram cam singurii care promovau aceasta sarbatoare) am discutat cu foarte multi oameni si am observat comportamentul clientilor din diverse zone ale tarii: Ardealul (floraria flori de lux Brasov si Cluj Napoca), Moldova (floraria Flori de Lux Iasi), Banatul (atelierele de productie Flori de Lux Arad si Timisoara), dar si Muntenia (cu cele 2 locatii Flori de Lux din Bucuresti).

In Bucuresti Ziua Indragostitilor este una foarte indragita. Consumatorii sunt relaxati din punct de vedere financiar, au diverse locatii interesante de “iesit in oras”, mall-uri diverse, foarte multa publicitate stradala care te atrage in atmosfera sarbatorii + spiritul “word of mouth” care functioneaza inca foarte bine + cumpara flori de Ziua Indragostitilor de la Flori de Lux. Avem foarte multi clienti din Bucuresti care solicita livrare la birouri sau la domicilii chiar de Ziua Indragostitilor sau in zilele premergatoare.

ziua indragostitilor buchete de flori

In Ardeal oamenii sunt reticenti la aceasta sarbatoare. Doresc sa pastreze mai mult traditiile romanesti si resping orice sarbatori comerciale sau care par a fi importate din alte tari. Sarbatoresc de dragul sotiilor si iubitelor, in propria intimitate, insa in societate subliniaza faptul ca detesta Sfantul Valentin. Comportamentul de cumparare in florarie este timid inca, insa cu siguranta in crestere de la an la an. Asadar se lasa si ardelenii cuceriti usor, usor.

In Banat oamenii sunt foarte moderni. Adora tot ce este nou, tot ce este Occidental, la moda si interesant. Desi nu exista atat de multa reclama stradala in general, oamenii ies in oras cu ocazia Sfantul Valentin, este vanzoleala pe strazi si in florarii. Avem foarte multe livrari pe aceasta zona cu buchete de trandafiri grandioase, inimi de flori foarte mari si alte cosuri cu flori. Barbatii chiar sunt dispusi sa cheltuiasca, sunt prevazatori si planifica din timp.

Am impartasit cu voi toate aceste date locale foarte interesante cu voi pentru Ziua Indragostitilor pentru ca am citit de curand un studiu foarte interesant facut la nivel international barbati vs femei pentru Sfantul Valentin si mi-am dat seama ca in tara noastra nu prea exista astfel de documentari.

ziua indragostitilor flori romantice

Ziua Indragostitilor – un studiu simpatic

  • 61% dintre femei planifica pentru 14 februarie cu o saptamana inainte
  • 83% dintre barbati se gandesc sa faca ceva de Sfantul Valentin chiar in ziua respectiva sau maxim cu o zi inainte
  • 60% dintre femei se asteapta sa primeasca ceva de Ziua Indragostitilor
  • 3% dintre barbati se asteapta sa primeasca ceva de 14 februarie
  • 30% dintre barbati spera ca este suficienta o felicitare pentru Ziua Indragostitilor, acest articol fiind si cel mai cumparat produs in aceasta perioada, inaintea ciocolatei si a florilor (bugetul, bata-l vina!) – felicitari Sf.Valentin
  • in perioada 12-14 februarie numarul de upload-uri de poze pe Facebook creste de 1.2 ori fata de alte zile normale, peste 50% dintre poze fiind selfie-uri ale femeilor cu statusul SINGLE (marketing, nu gluma!)
  • in UK, anul trecut peste 300.000 de oameni (barbati si femei) si-au schimbat statusul din Single in In a relationship imediat dupa Ziua Indragostitilor; doar 27.000 de persoane si-au schimbat statusul in Engaged.
  • cele mai populare hashtag-uri puse de femei pe retelele de socializare de 14 februarie au constat in #love #chocolate #greetingcard (iar felicitarile!!)

Descopera si:

2 replies on “Ziua indragostitilor – barbati vs. femei”

Leave a Reply