Top 10 gradini fantastice de vizitat in luna ianuarie

Top 10 gradini fantastice de vizitat in luna ianuarie 2016. Daca tot este timpul pentru rezolutii, dorinte, momente care ne schimba viata si nu prea… :), atunci v-am pregatit un pic de hrana pentru suflet si minte. Un bucket list care include cele mai frumoase 10 gradini din lume care merita vazute in luna ianuarie sau macar o data in viata. Si chiar daca noi nu putem sa ne bucuram de gradini abundente in aceasta perioada a anului, nu inseamna ca in alte locuri din lume gradinile nu sunt binecuvantate cu plante infloritoare, magnifice, colorate.

Daca iti plac florile si cauti o scuza pentru o mini vacanta in ianuarie, iata mai jos o lista top 10 gradini fantastice din lume! Cele mai frumoase gradini in aceasta perioada a anului sunt situate la sud de Ecuador, asadar este momentul perfect pentru o vacanta exotica si… calda!

TOP 10 GRADINI

1. Jardin Botanico de La Universidad Austral de Chile
Valdivia, Chile
Iti recomand sa vizitezi aceasta gradina pentru a vedea plante si flori rare, asa cum nu ai mai vazut niciodata. Pentru ca este localizata intr-o zona atat de sudica, gradina Chileana este casa pentru a peste 1000 de specii diferite de plante. Veti regasi chiar si plante acvatice foarte interesante, pentru ca este o zona extrem de umeda.

top 10 gradini jardin-botanico-valdivia

2. Desert Botanical Garden
Phoenix, Arizona
Aceasta gradina are peste 21.000 de specii de plante si 100 dintre acestea sunt considerate pe cale de disparitie la nivel national in SUA. Daca nu traiesti intr-o zona desertica, aceasta gradina iti va deschide mintea catre o multime de plante care supravietuiesc in aceste conditii vitrege.

top 10 gradini arizona

3. Kirstenbosch National Botanical Garden
Cape Town, South Africa
Aceasta gradina este foarte mandra de faptul ca afiseaza foarte multe plante din regiunea africana, este foarte diversa si interesanta.

top 10 gradini africa

4. ABQ BioPark
Albuquerque, New Mexico
Aceasta gradina este o reprezentare perfecta a florei din SudVest. Intr-un conservator de peste 10.000 de metri patrati, gradina afiseaza plante atat din regiunea desertica, cat si din zona mediteraneana.

top 10 gradini abq-biopark

5. Wilson Botanical Garden
Puntarenas, Costa Rica
Gradina are peste 3000 de plante si serveste si precum centru de cercetare pentru diversi botanisti si cercetatori specializati. Turistii pot vedea si plante interesante din Costa Rica.

top 10 gradini wilson

6. Arenal Botanical Garden and Serpentarium
Arenal Lake, Costa Rica
Aceasta gradina are numeroase plante si o gradina pentru fluturi, alaturi de un sanctuar pentru pasarile colibri. Este chiar la granita dintre Panama si Costa Rica, afisand plante interesante din ambele tari.

top 10 gradini arena

7. Fairchild Tropical Botanic Garden
Coral Gables, Florida
Aceasta gradina este mai mult decat o simpla gradina, este un muzeu, un laborator si un centru de studiu pentru orice varsta.

garden_map-fairchild-botannical-1080x664

 

8. Jardim Botanico
Rio de Janeiro, Brazil
Cu peste 7000 de specii de plante in locatie, ai foarte multe lucruri de vizitat atunci cand esti in gradina Jardim Botanico. Aceasta gradina are si o biblioteca cu peste 32.000 de carti cu si despre plante, asta daca esti interesat de curiozitati despre flori.

jardim-botanico

9. Dallas Arboretum and Botanical Garden
Dallas, Texas
Aceasta gradina are foarte multe plante interesante si o priveliste senzationala asupra centrului Dallas-ului.

top 10 gradini dallas

10. Bosques de Palermo
Buenos Aires, Argentina
Buenos Aires este unul dintre cele mai captivante orase din Argentina, este faimos pentru lacurile sale, pentru gradinile de trandafiri si pentru flora salbatica.

top 10 gradini buenos aires

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *