Designer floral salariu

Designer floral salariu sau cat castiga un decorator floral in Romania? Inainte de a intra in aceste detalii legate de salariul unui designer floral in zilele noastre in Romania, as vrea sa detaliem mai intai ce inseamna sa fii un decorator floral si sa vedem care ar fi cei 4 pasi esentiali pe care trebuie sa ii faci pentru a stapani aceasta meserie, pe care o poti transforma in CARIERA.

Cariere la FlorideLux, angajam decoratori florali, oferim cazare persoanelor interesate din provincie, care doresc relocare in Bucuresti.

Kit-ul de unelte pentru un decorator floral

Designerii florali sunt adevarati magicieni in ziua de astazi, creand si aducand zambete pentru sute de mii de clienti pe intreg teritoriul Romaniei. Fie ca este vorba despre un florar in piata, la taraba de flori sau un florist intr-un magazin din centrul Bucurestiului, fiecare poarta aceasta meserie cu mandrie si isi etaleaza creatiile privitorilor, punand in fiecare aranjament floral cate o bucatica din sufletul sau. designer floral salariu, decorator floral salariu

Design-ul floral este o arta, insa este si o meserie care se petrece in majoritatea timpului sub presiune. Florile sunt cumparate din impuls, clientii doresc ceva foarte frumos, dar si foarte repede. Este de asemenea si o meserie cu riscuri, respectiv lucru cu materiale ascutite, lucru la temperaturi foarte scazute, lucru in picioare. Nu este usor, dar este foarte frumos!

Galerie foto comenzi flori online

Pentru a castiga cat mai multi bani precum designer floral, trebuie sa ai grija sa devii foarte bun, sa inveti in continuu si sa evoluezi. Este important sa ai VITEZA DE LUCRU si ADAPTABILITATE. De asemenea, este important sa stii sa multumesti clientii, sa stii sa accepti critici si sa cunosti tehnici de vanzare, pentru ca un designer floral de fapt vinde acelasi lucru ca si ceilalti florari, insa intr-o interpretare noua si inedita, ceva care atinge inima clientului si ii incanta ochii.

Designer floral salariu, decorator floral salariu

Designer floral salariu in Romania se structureaza pe mai multe niveluri de cunostinte:

Designer floral salariu

Salarii aproximative studiu de piata florarii Romania:

Salarii aproximative decoratori florali, date stranse din studii de piata specializate pe industria de florarii din Romania
Salarii aproximative decoratori florali, date stranse din studii de piata specializate pe industria de florarii din Romania

Curs decorator floral sau ucenicie in florarie? 

Sfaturi pentru a deveni designer floral senior:

  1. Invata si performeaza – nu te opri din invatat, iti recomandam sa iei cursuri de decorator floral sau sa faci ucenicie pe langa un mentor. Exista atat de multe fatete, tehnici si idei interesante de pus in practica in aceasta meserie, incat e aproape imposibil sa stii totul ca si incepator sau chiar la nivelul mediu. In plus, este foarte bine pentru evolutia ta precum profesionist sa respecti procedeele deja consacrate de cei cu experienta, iar in momentul in care le stapanesti poti incepe inovatia.
  2. Inspira-te din operele designerilor deja consacrati – insa este foarte bine sa fii ancorat permanent in realitatea industriei, sa vezi ce reusesc sa vanda alte florarii, si chiar sa incerci sa faci si tu lucruri asemanatoare pana cand stapanesti tehnicile foarte bine.
  3. Imbunatateste-ti viteza de lucru – viteza de lucru este un lucru absolut esential in eficienta de lucru, in cotatia de pret pe care o faci mai departe si in nivelul de cunostinte pe care il detii. Cu cat esti mai sigur pe tine, cu atat esti mai rapid in creativitate si ideile iti vin imediat. Clientii sunt din ce in ce mai lipsiti de rabdare, iar cand vine vorba despre un designer floral de prima clasa, isi doresc cele mai bune si rapide servicii.
  4. Tehnica de lucru este esentiala in tot ce faci – asa cum exista foarte multe tehnici de sculptura, pictura, design vestimentar sau chiar pentru a crea muzica, adevaratii cunoscatori ducandu-le la nivel de stiinta, exact acest lucru se intampla si in floristica. PRACTICA, PRACTICA SI IAR PRACTICA. Nu exista creativitate sau arta adevarata fara o tehnica perfecta in spate. Chiar si geniul in arta Leonardo Da Vinci si-a petrecut jumatate din viata invatand de la pictori deja consacrati ai vremii pana sa poata sa isi puna in practica ideile creative care l-au facut faimos.

Daca ti-a placut articolul nostru despre Designer floral salariu, atunci citeste si:

Trandafiri criogenati online

Trandafiri criogenati in cupola de sticla

Mesaje funerare – cum scriem un mesaj funerar?