5 aptitudini necesare – florarie online

5 aptitudini necesare – florarie online – ieri am fost invitat la Adevarul Live pentru a discuta despre florarii online, noile metode de comanda flori online si industria de floristica online vs cea de offline. Materialul video poate fi vizionat aici: Adevarul Live Marius Dosinescu florarii .

Discutia a fost ampla si a ridicat cateva idei interesante despre munca din spatele unei florarii online. Astfel mi-a venit ideea de a impartasi cu voi 5 aptitudini necesare – florarie online – respectiv care sunt cele 5 aptitudini imperios necesare pentru oricare antreprenor ce decide sa intre in aceasta industrie. Intr-adevar, din afara pare ca facem o activitate extrem de frumoasa si simpla, insa munca din spate poate speria pe oricine prin prisma personalului volatil, a pierderilor semnificative, a concurentei acerbe, a cunostintelor extinse care iti sunt provocate permanent si stoarse la maxim pentru a reusi sa scoti profit sau a reusi macar sa ramai pe linia de plutire.

Am facut acest articol pentru a starni interes, dorinta de cunoastere si pentru a atrage in industrie cat mai multi competitori fair play, care sa ridice piata si sa o ducem impreuna intr-un punct de documentare, studiu si analiza foarte inalt, exact asa cum este normal, de fapt si de drept.

Model plan de afaceri florarie

5 aptitudini necesare – florarie online

1. Cunostinte tehnice

Floraria online este mediul in care abilitatile si cunostintele tale tehnice vor fi puse la incercare. Sa inregistrezi un domeniu, sa cumperi un hosting online la intamplare si sa trantesti un open source este extrem de simplu pentru oricine.

Dar lucrurile pot deveni destul de complicate din acest punct. Daca vrei sa faci un design custom pentru template-ul site-ului tau? Daca site-ul tau este hack-uit? Daca vrei sa faci o pagina de produs noua, cu un design inovativ? Daca vrei sa faci o pagina de checkout foarte intuitiva pentru utilizator? Daca vrei sa implementezi butoane, facilitati, metode de plata? Daca trebuie sa instalezi un script? Daca trebuie sa faci coding sau sa dezvolti o aplicatie proprie? Sunt foarte multe aspecte tehnice ale unei florarii online pe care trebuie sa le iei in considerare si care sunt extrem de complexe.

5 aptitudini necesare - florarie online

Desigur, poti sa angajezi oricand un furnizor specializat sau un freelancer, insa trebuie sa stii ce sa ceri, trebuie sa stii sa verifici munca acestora si sa o duci mai departe. Plus cunostintele tehnice vaste te ajuta sa ai si o viziune asupra dezvoltarilor tehnice pe viitor.

2. SEO

Pentru multe dintre florariile online din Romania si din strainatate, search-ul organic este principala sursa de trafic si de conversii. Trebuie sa fii la curent cu noile practici SEO si sa te zbati sa fii printre primele locuri. Investitiile in Google Adwords pot deveni foarte mari daca nu stii sa le administrezi corect si pot manca o foarte mare parte din profit.

Angajam operatori preluare comenzi florarie online

Cuvintele cheie sunt doar punctul de start. Trebuie sa devii familiar cu toate noutatile la nivel de SEO. Sa iti angajezi din primele luni o agentie care sa se ocupe de aceste aspecte poate fi extrem de costisitor si obositor. La fel, precum antreprenor de florarie online trebuie sa stii sa faci managementul acestor furnizori, sa ii supraveghezi, sa ii ghidezi spre directia ta de dezvoltare si sa stii sa masori corect rezultatele.

3. Copyright si continut

Numarul 3 din 5 aptitudini necesare – florarie online – ne aduce in zona de continut si copyright. Abilitatea ta de a crea continut valoros, usor de inteles si de folosit pentru utilizator este una dintre cele mai importante aptitudini tehnice pe care le poti avea. Cunostintele in zona de floristica sunt extrem de importante, la fel cum este si capacitatea de comunicare catre client, un mix intre marketing, online communications si copyright.

4. Expertiza in nisa florariilor online

Daca nu ai expertiza necesara in zona florariilor online, este momentul sa regandesti strategia si sau sa pui mana sa te documentezi. Pentru a construi incredere in randul audientei / clientelei careia te adresezi, trebuie sa demonstrezi ca esti experimentat si pregatit in domeniul pe care il reprezinti. Si solutia nu este sa copiezi word by word alte florarii online deja consacrate.

Nici pe departe. Trebuie sa muncesti si sa te gandesti cum transmiti cu propriile tale cuvinte si cu propria ta personalitate pachetul de cunostinte pe care il detii clientilor carora te adresezi. Nu este suficient sa studiezi superficial online cateva alte florarii, ci trebuie sa te documentezi serios, sa devii un student permanent al nisei, absolut infomentat dupa informatii, idei, cunostinte.

Comanda flori pe WhatsApp

 

Afacerea de tip florarie online necesita perseverenta, exact la fel de multa ca si in alte business-uri, poate chiar mai multa. Trebuie sa fii pasionat, insistent, persistent, sa impingi si sa presezi in punctele care nu merg si sa ai incredere ca doar timpul iti va arata adevaratele rezultate ale muncii depuse. Vad in fiecare zi aproape noi florarii online care apar, incep cu un avant teribil si de admirat, iar dupa cateva luni sunt abandonate. De ce se intampla acest fenomen? Pentru ca respectivii antreprenori nu au avut rabdarea necesara sa aprofundeze nisa florariilor online si nici sa faca investitii suficiente. Au asteptat venituri rapide profit imediat si cum acesta a intarziat sa apara… au renuntat.

5. Publicitate platita

Desi SEO este extrem de important si publicitatea platita online poate aduce o valoare imensa. Majoritatea platformelor de publicitate online au optiuni foarte interesante si extinse de filtrare si targetare a clientilor. Te ajuta chiar sa si testezi eficienta landing page-urilor pe care le creezi, alaturi de produsele si serviciile expuse.

In cazul florariilor online, unde concurenta este in continua crestere de la zi la zi, este imperios necesar sa intelegi ca publicitatea platita nu este inca o unealta pe care o setezi acolo si apoi uiti de ea. Este un task continuu, pe care il poti rata foarte usor daca nu ai experienta anterioara extinsa sau daca nu tratezi cu seriozitate partea de documentare si invatare. Conversiile devin foarte importante atunci cand platesti bani seriosi din buzunar pentru fiecare client care iti calca pragul florariei online.

Concluzii pentru 5 aptitudini necesare – florarie online

Daca te decizi sa iti deschizi o florarie online si daca vrei sa faci performanta, trebuie sa te pregatesti sa depui multa munca, sa faci multi tasking si sa te documentezi permanent. Este o afacere in care nu ai sarbatori, ci lucrezi de sarbatori. Este o afacere in care cunostintele de logistica extinse, cele de marketing si tehnic, alaturi de floristica, design, creativitate, se impletesc perfect. Lista de aptitudini tehnice necesare pentru a incepe o florarie online este doar un punct de start necesar oricarui antreprenor in aceasta zona. Daca in 2003, cand ne-am apucat noi de FlorideLux lucrurile erau extrem de simple, 13 ani mai tarziu florariile online chiar au devenit o afacere serioasa, intensa, extinsa si complexa. Succes tuturor!

Urmareste-ne pe instagram – florarie online:

https://www.instagram.com/p/BGtzUw7RZJ1/?taken-by=florarieonline