Locuri de munca florar decorator

Locuri de munca florar decorator – esti interesat de cariera sau jobul unui florist? Nu esti singurul / singura! Aceasta activitate a inceput sa prinda mult avant si popularitate in ultimii ani. Exista un deficit de aproximativ 10.000 de floristi decoratori florali in Romania, asa ca este destul loc pentru toata lumea!

Locuri de munca florari

Care sunt caracteristicile unui florar bun?

Locuri de munca florar decorator
Locuri de munca florar decorator

In afara de vanzarea florilor, un florist ingrijeste florile, le aranjeaza pentru vanzare, discuta preturi si oferte, creeaza lucrari deosebite pentru atragerea clientelei, dar si pentru ocazii speciale. Pentru ca este o activitate complexa, caracteristicile unui bun florist trebuie sa fie aproape toate bifate si existente:

 1. Un florar decorator bun trebuie sa fie pasionat de flori si plante. Trebuie sa ii placa sa le schimbe apa, sa le taie la codite, sa le ude frecvent atunci cand sunt cu radacina. Trebuie sa ii placa sa depuna acest efort la nivel zilnic.
 2. O alta caracteristica importanta este creativitatea si mintea cat mai deschisa. Tehnicile de baza trebuie invatate matematic si foarte exact, insa cand vine vorba de implementarea lor pentru diversi clienti si ocazii, atunci un florist trebuie sa faca dovada de foarte multa creativitate si initiativa.
 3. Un florar decorator foarte bun are abilitati sociale exceptionale si poate crea instantaneu legaturi cu clientii, putand observa ce le place, ce ii atrage vizual si de ce au nevoie pentru a face o impresie speciala.
 4. Un florist trebuie sa aiba rabdare, dar si viteza. Trebuie sa acorde timpul necesar unei comenzi, sa acorde atentie la detalii si sa stie cum sa scoata de la clienti informatiile necesare pentru a crea exact lucrarea florala pe care acesta si-o doreste. Dar in acelasi timp un florar decorator trebuie sa fie foarte rapid si sa aiba control asupra propriei persoane, pentru ca multe comenzi sunt lucrate sub presiunea timpului.
 5. Si, in final, dar nu in cele din urma, un florist bun trebuie sa fie foarte muncitor si dedicat. El sau ea trebuie sa fie dispus sa depuna un efort suplimentar atunci cand a nevoie si sa se implice la maxim.

Locuri de munca florar decorator

Avem o veste foarte buna pentru tine! Atelierele FlorideLux cauta florari decoratori! Ai sansa extraordinara de a te specializa in florariile noastre sau de a invata de la 0 aceasta meserie unica!

Florari cu experienta in Bucuresti

Floraria FlorideLux.ro cauta cei mai buni florari din Bucuresti, pasionati, atentie si iubitori de frumos. Oferim salariu foarte bun, stabilitate, program convenabil si multiple beneficii.

Ce cerem:

 • sa cunosti bine florile
 • sa stii sa le ingrijesti
 • sa stii sa faci buchete pe rotund si pe inaltime,
 • sa creezi aranjamente pe rotund si inaltime
 • lumanari de nunta si botez
 • buchete de mireasa
 • ansambluri de plante.

Pentru cei la inceput de drum oferim specializare la locul de munca.
Locatie: Sector 6, Bucuresti

Suna la 0372 740 106

Daca iti doresti un loc de munca precum florar, ai toate avantajele necesare! Trebuie doar sa incepi! Munca unui florar implica foarte multe activitati care iti vor trezi la viata creativitatea si iubirea pentru plante, natura si arta. Ai toata sustinerea necesara din partea adevaratilor specialisti din domeniu.

Locuri de munca florar

Cum se face un buchet de flori?

Cursuri Flori de Lux

Motive sa te inscrii la curs florist

Florar decorator: ucenicie sau cursuri de florar?

Top 3 combinatii florale cu care nu dai gres in florarie

Curs florist Bucuresti

Curs florist Bucuresti – Creative Business Management si FlorideLux, alaturi de cel mai bun trainer de floristica din Romania, Ana Chira, iti pun la dispozitie curs florist Bucuresti la cea mai buna buna valoare pentru nivelul de cunostinte acumulat. Cursul este gandit pe nivele de complexitate si se intinde pe un an de zile. Curs florist Bucuresti este organizat intr-un atelier de design floral REAL din Bucuresti, unde ai posibilitatea sa vezi direct cum lucreaza floristii adevarati si care este vocatia ta in domeniu.

Afla mai multe despre aceasta meserie chiar de la trainerul Ana Chira, care a oferit intr-un interviu cateva insight-uri din cariera sa.

curs florist bucuresti

Curs florist Bucuresti

Ani Chira este designer floral de peste 12 ani si director de creatie in cadrul florariilor Floridelux.ro. De mai bine de un deceniu isi dedica timpul si creativitatea acestui domeniu iar anul acesta a acceptat o noua provocare, aceea de trainer. Impreuna cu agentia de training Creative Business Management si Floridelux.ro Ani a devenit trainerul celui mai complex program de pregatire in domeniul floristicii. Primul dintre cele patru module dezvoltate de creatorii programului este dedicat incepatorilor, celor care vor sa aiba cunostintele de baza in floristica si este intitulat “Decorator floral – hobby si arta”. Timp de trei weekend-uri, participantii vor avea oportunitatea sa invete tehnici si sa isi puna in valoare creativitatea chiar in atelierele FlorideLux.ro, acolo unde Ani se simte ca acasa.

Desi pregatirea sa academica este de inginer in industria chimica si petrochimica, pasiunea pentru flori si dorinta de a practica in fiecare zi un job creativ au stat la baza motivatiei sale de a renunta la munca de inginer pentru o cariera de decorator floral. ”Decizia de a renunta la o cariera in domeniul de baza a venit cumva natural si mi-am dat seama pe parcurs ca imi place foarte mult design-ul floral, ca ma pot exprima artistic in cele mai frumoase moduri si ca pot interactiona zilnic cu oameni cu aceleasi pasiuni”, povesteste Ani. 

Citeste aici continuarea: Design floral in Romania, interviu cu cel mai bun designer floral si trainer de floristica

Cel mai recent articol: Aranjamente florale deosebite vara 2018

STUDIU DE PIATA: Deficit de aproximativ 10000 de floristi in Romania

Piața floristică din România este în continuă dezvoltare, cu o creștere anuală de aproximativ 10%, ceea ce creează o nevoie tot mai mare de forță de muncă. Conform FlorideLux.ro, unul dintre cei mai mari retaileri de aranjamente florale și cadouri online și offline din România, deficitul de forță de muncă în floristică este de circa 10.000 de oameni, atât pentru afacerile existente, cât și pentru cele în curs de dezvoltare.

INSCRIE-TE acum la urmatoarea sesiune de curs decorator floral, incepe pe 27 aprilie! 

Potrivit datelor companiei, la nivelul întregii industrii sunt estimate 25.000 de persoane care activează ca florist, cu pregătire în domeniu sau fără, incluzând și freelancerii. Evoluția este una pozitivă, în special în zona celor cu studii, însă nu acoperă cererea de forță de muncă de pe piață.

„Piața floristică este în continuă dezvoltare, prin urmare și nevoia de persoane calificate crește de la an la an. Deficitul este foarte mare, în special de forță de muncă pregătită, care poate face față volumului de muncă asociat meseriei de florist. Oricine, indiferent de specializare, se poate califica în urma cursurilor pentru a deveni florist, dacă este pasionat de domeniu și are înclinații artistice.”, declară Marius Dosinescu, CEO și fondator FlorideLux.

Conform datelor oficiale, pe piața locală sunt înregistrate peste 8000 de firme care activează în domeniu, dintre care peste 1400 au sediul în București. În prezent, în România nu există școli profesionale care să pregătească forța de muncă și se apelează în special la formatori sau companii care oferă o serie de cursuri de pregătire profesională, care permit dobândirea cunoștințelor și obținerea unei diplome pe baza cărora cursantul poate profesa în acest domeniu.

„Angajatorii vor forță de muncă adecvată, calificată, dar nu doresc să investească în pregătirea acesteia. Mulți dintre cei care vor să lucreze în acest domeniu nu au experiență sau bani pentru a se forma și astfel se creează un cerc vicios.”, declară Bianca Preda, business manager în cadrul agenţiei de training Creative Business Management.

Anul acesta, FlorideLux.ro în colaborare cu agenția Creative Business Management au lansat un program de training dedicat celor care își doresc o pregătire profesională în acest domeniu. Programul este cel mai complex lansat până în prezent pe piaţa din România și singurul care oferă o perspectivă de business în domeniu. Cursurile sunt structurate în module care durează aproximativ un an. Cei care vor să se înscrie pentru modulele de început trebuie să aibă studiile minime de zece clase finalizate. Accesul la modulele următoare se face pe baza unei testări de către formatorul de formare profesională.

Suport curs florar decorator

Activitati de flori pentru primavara

Suport curs florar decorator

Suport curs florar decorator – poate fi obtinut doar in urma absolvirii unui curs specializat de design floral si curs decorator floral, in cadrul caruia ai un anumit numar de ore de teorie si de practica, iar la final primesti suportul de curs si o diploma de absolvire. Suporturile de curs pentru florar decorator se dau in format fizic, imprimate sau pe CD. 

Cursurile de florari disponibile in Romania sunt destul de putine, din punctul meu de vedere. Exista o cerere foarte mare si o nevoie de cursuri la nivel national, insa acestea sunt de obicei disponibile doar in marile orase ale tarii. Exista atat cursuri de acreditare, cat si de hobby sau cursuri de recalificare profesionala, de arta, de DIY sau de perfectionare in propria meserie.

Cel mai complex si complet curs decorator floral este organizat de catre Creative Business Management in colaborare cu FlorideLux.ro. Cursurile sunt structurate pe mai multe module, astfel incat cei doritori de o cariera serioasa in domeniu sa o poata atinge in cel mai scurt timp. Floristica este o industrie dictata de riscuri, perisabilitate si munca fizica. Trebuie sa stii cum sa faci fata tuturor provocarilor aduse de clienti si de afacere, iar acest lucru il poti invata doar de la cei mai buni profesionisti din bransa.

In cadrul cursului nostru nu exista scurtaturi si nici ocolisuri, tratam cu maxima seriozitate evolutia individuala a fiecarui cursant si ne plac rezultatele durabile.

Suport curs florar decorator

Lavanda, planta anului 2018

Suport curs florar decorator

In cadrul fiecarui modul al cursului organizat de catre Creative Business Management si FlorideLux.ro vei primi cate un suport de curs: florist hobby&arta, florist junior, florist specialist si florist expert. Vei descoperi cat de mult te vor ajuta in evolutie aceste cursuri si suport curs decorator floral primit la fiecare dintre ele.

Specificatii generale suport curs florar decorator: 

 • poate fi predat in format fizic sau pe suport electronic
 • contine toate informatiile predate in cadrul cursului
 • se preda la finalul cursului, dupa sustinerea examenului de evaluare cunostinte sau de absolvire
 • te ajuta sa iti reamintesti informatia primita in cadrul cursului si sa aprofundezi informatiile prin studiu individual

URMATORUL CURS DECORATOR FLORAL HOBBY&ARTA: 27 aprilie 2018, orele 10:30 – inscrie-te acum!  0743.183.353 / 021.337.23.54

Cursuri decorator floral 2018

Decorator floral
Decorator floral

Designerii florali vor avea posibilitatea sa isi imbunatateasca cunostintele in domeniu si sa isi consolideze cunostintele in cadrul unui program de training ce va fi lansat anul viitor de agentia Creative Business Management in colaborare cu floraria Floridelux.ro. Programul este cel mai complex lansat pana in prezent pe piata din Romania si se intinde pe module care dureaza aproximativ un an.

Mai multe detalii aici.

Formarea unui florist durează cel puţin 3 luni

Piața autohtonă de flori a înregistrat o evoluție constantă, cu creşteri anuale de circa 5% în ultima perioadă. Un rol important în acest proces îl are formarea profesională temeinică a floriștilor, încă de la începutul carierei. Comenzi flori online În prezent, FlorideLux, unul dintre cei mai mari retaileri de aranjamente florale și cadouri online și offline din România, investește, în medie, 2.000 de euro pentru pregătirea unui profesionist în aranjamente florale.

Potrivit datelor FlorideLux, perioada de pregătire a floriștilor durează aproximativ trei luni din momentul angajării și chiar dacă media de investiție pentru fiecare florist, în vederea pregătirii și a training-ului specific, este de cel puțin 2.000 de euro, investițiile pentru formarea începătorilor sunt mult mai mari, uneori atingând pragul de 5.000 de euro.

Angajam florist in Bucuresti

În plus, periodic, FlorideLux organizează sesiuni de pregătire cu un master florist olandez, care atrag după sine investiții de 3.000 de euro.

„Evoluția pieței de HR în floristică este una atipică, având în vedere faptul că nu există școli profesionale dedicate, facultăți sau colegii, ci doar cursuri și specializare la locul de muncă. De aici și importanța pe care o acordăm pregătirii profesionale a echipei noastre”, a declarat Marius Dosinescu, CEO și fondator FlorideLux.

Marius Dosinescu 2

Conform CEO-ului FlorideLux, training-urile se desfășoară la sediul companiei, sub formă de ore de pregătire dedicate, dar și de pregătire la locul de muncă. Pentru că se lucrează intensiv cu majoritatea tipurilor de flori, învăţăceii acumulează rapid atât noțiuni ce țin de întreținerea plantelor, cât și de realizarea buchetelor și aranjamentelor florale.

„Observăm, de la an la an, că interesul românilor pentru meseria de florist este în continuă creștere. Mulți dintre ei, însă, aleg să lucreze pe cont propriu, fără forme legale. Pentru ca balanța să se echilibreze în favoarea florăriilor, este necesar ca acestea să țină cont de nevoile și dorințele angajaților, lucru pe care FlorideLux deja îl face. Credem cu tărie că performanța se poate realiza doar în grupuri mari, sub îndrumarea unor specialiști”, a declarat Vlad Iliescu, General Manager al Centrului de Creație Atelierele Ilbah.

Concurs national design floral

De asemenea, în plus față de training-urile de specialitate, echipei FlorideLux i se oferă și salarii direct proporționale experienței, bonusuri în funcție de orele suplimentare petrecute la locul de muncă, bonuri de masă în perioadele aglomerate, asigurări medicale, iar celor din provincie li se asigură cazare gratuită în București.

„Foarte mult timp floriștii au fost văzuți ca vânzători de flori, nu artiști. Prin intermediul sesiunilor de training pe care le organizăm încercăm să le oferim poziția pe care o merită, astfel încât să fie clară diferența dintre ei și comercianţii de flori”, a adăugat Marius Dosinescu.

În prezent, echipa FlorideLux este formată din 15 persoane, iar până la finalul anului compania dorește să recruteze 6 floriști cu experiență de minim patru ani, dar și 3 floriști fără experiență, care vor participa la sesiuni de formare la locul de muncă.

Cum faci profit cu o florarie?

Florar decorator – ucenicie sau curs florar?

Florar decorator este o ocupatie practicata in principal de cunoscatorii florilor taiate si a florilor cu radacina. Ocupatia este destinata celor care iubesc florile, plantele si natura, fiind considerata o meserie practicata in principal din pasiune, avand un grad de risc mare, impunand munca fizica in conditii extreme. Florar decorator este o ocupatie care se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, oricarui sex, urmarindu-se persoane care poseda deprinderile si cunostintele necesare realizarii de aranjamente florale, buchete de flori, ansambluri de plante si alte derivatii ale acestora.

Persoanele care isi doresc sa incerce aceasta meserie sau care citesc acest articol pentru a fi in tema cu o posibila reorientare profesionala, vor afla in continuare tot ce trebuie sa stii si sa faci pentru a deveni un florar decorator de prima mana in industria floristica si de design floral.

Cum incepi?

Nu este neaparat nevoie sa faci un curs de florist sau florar pentru a incepe in aceasta industrie, desi acest curs reprezinta un plus in orice CV. Un astfel de curs este in jur de 1500-2500 RON standard, insa poate fi si mai scump. Primii pasi pot fi facuti si in stilul clasic al unei meserii, respectiv prin efectuarea unor luni de practica intr-o florarie. Aceasta meserie mai mult se fura si se invata din „facute”, astfel ca este o oportunitate buna sa ai deja un salariu si sa inveti de la prima mana cum se procedeaza in diverse tehnici.

FlorideLux.ro angajeaza! Vezi ce posturi disponibile avem: Job florar cu specializare la locul de munca

florar decorator, angajam florarie

Ce iti trebuie?

In principal ai nevoie de rabdare, dorinta de munca si capacitate de adaptare rapida. Este un domeniu solicitant, pentru ca florile se cumpara din impuls si clientul de obicei vrea ACUM, AICI, REPEDE. Nu este neaparat o industrie in care ai foarte mult timp sa creezi, sa te bucuri de fiecare floricica pe care o tai la unghi perfect si te gandesti 20 minute cum o plasezi in aranjament pentru un aspect perfect simetric. Cu totii ne dorim sa fie asa, insa in practica totul se misca foarte rapid si presiunea este la cote maxime, desi sunt si zile cand ne permitem munca mai relaxata…

Daca stapanesti foarte bine tehnica de realizare a aranjamentelor si a buchetelor, cunosti florile, stii sa reactionezi imediat la inlocuiri necesare si te poti adapta oricarei situatii aparute, esti un succes garantat in aceasta meserie. Daca vii ucenic, iata care sunt pasii normali catre a deveni florar decorator cu acte in regula:

 1. curatenie cooler si vase florale, profesionist
 2. taiere flori si aranjare in vase
 3. aranjare flori, intretinere, curatenie spatiu de lucru in unelte si decoratiuni, materiale de lucru
 4. mentinere stoc si reaprovizionare statii de lucru, invatarea materialelor si uneltelor specifice meseriei
 5. ingrijire plante
 6. curatare flori si pregatirea lor pentru aranjamente pentru florarii experimentati
 7. invatarea denumirii florilor, a felului in care vin in pachete, a modului ideal de pastrare si de ingrijire, a celor mai buni inlocuitori, a sezonalitatii si a culorilor disponibile
 8. invatarea tehnicilor de realizare a buchetelor florale
 9. invatarea tehnicilor de realizare a aranjamentelor florale
 10. invatarea tehnicilor de realizare a buchetelor si aranjamentelor pentru evenimente private (nunti, botezuri)
 11. invatarea tehnicilor de realizare a sculpturilor florale
 12. mentinerea stilului de lucru sub presiune, la norma
 13. adaptarea la lucrul cu calculatorul, invatarea procedurilor interne ce trebuie respectate de floristi, invatarea sistemelor soft interne
 14. realizarea necesarelor de flori, plante si materiale de lucru pentru atelierul de lucru
 15. ofertari buchete, aranjamente florale si evenimente

Toti acesti pasi au nevoie de un minim 5 luni de zile pentru asimilare intr-un ritm normal, dar si pentru impamantenirea informatiilor primite si intrarea intr-un ritm de lucru perfect adaptat stilului. Dupa 5 luni minim vei fi pregatit sa faci fata si celor mai solicitante sezoane, dar si celui mai pretentios magazin tip florarie.

Este esential sa intelegi, precum incepator, ca aceasta meserie nu implica doar creatie si creativitate. Este imperios necesar sa stii sa intretii corect florile, sa intretii plantele, sa nu pierzi marfa, sa te adaptezi stilului de design al angajatorului / brandului de florarie, sa inveti repede, sa faci fata oricarei situatii, sa stii ca pot fi oameni / clienti / colegi carora nu le va place de fiecare data cum ai facut un anumit aranjament si ca poate vei primi critici, desi tie ti se pare extraordinar design-ul, insa vorbim de o interpretare subiectiva. Trebuie sa poti scoate din orice critica o idee constructiva si o oportunitate sa cresti precum profesionist.

Florist decorator
Florist decorator

Trebuie sa stii ca EXACT ca tine si ceilalti florari au fost supusi aceluiasi stil de invatare pe repede inainte si ca la fel au furat si ei meserie. Si, la fel ca si tine, si ei sunt mereu sub presiune. Probabil ca nu toata lumea va avea rabdarea sau timpul necesar sa stea sa iti explice fiecare pas. Tocmai de asta se numeste „a fura meserie”, pentru ca trebuie sa prinzi din zbor si sa te adaptezi rapid. Daca ai un scop clar sa inveti, cu siguranta vei putea trece peste orice obstacol emotional.

Florar decorator – ucenicie vs. curs florar

Si acum vei spune… ei, decat sa stau atat sub presiune si sa astept 5 luni de zile… mai bine merg la un curs, nu? Dar oare… care sunt plusurile si minusurile ucenicie VS. curs florar? Iata totul explicat mai jos:

UCENICIE

 • invatare rapida si aprofundata, cu salariu
 • lucrul cu foarte multe flori si plante
 • invatarea florilor, a culorilor, a preturilor, a furnizorilor, a sezonalitatii, a inlocuirilor
 • invatarea atat de buchete de oferit, aranjamente florale, cutii, cat si buchete si aranjamente nunti / botezuri
 • invatare la nivel profesionist, gata pentru cariera / salarii mari
 • adaptarea rapida la orice cerinta a clientilor, lucrul direct cu clientii
 • experienta dovedita, insa fara diploma
 • mediu de lucru foarte alert, presiune, norma
 • dupa ucenicie te poti angaja permanent in compania unde ai facut practica

CURS FLORAR – ce cursuri sunt disponibile?

 • invatare in ritm specific unei pasiuni, unui hobby
 • invatare punctuala pe module gandite pentru timpul acordat punctual cursului, ideile principale
 • lucrul cu material vegetal limitat, conform programei
 • axarea mai mult pe buchete si aranjamente pentru evenimente private
 • o suma pe care trebuie sa o platesti
 • obtinerea unei diplome acreditate
 • un mediu de invatare mai lent, alaturi de alte persoane pasionate, o atmosfera relaxanta dupa job

Cele mai bune cursuri florist!

Cum se desfasoara un curs design floral:

Cat castiga un florar?

Cat castiga un florar sau o florareasa? Vrei sa devii florar, florareasa sau florist?

Iti spun de pe acum ca faci o alegere minunata! Este o munca placuta, creativa, care iti pune in miscare permanenta mintea, imaginatia si corpul, insa este si o meserie foarte grea. Am trecut prin foarte multe interviuri de angajari florari in cariera mea de 14 ani de zile cu FlorideLux.ro, cea mai buna florarie online. Am avut onoarea de a discuta si trata cu specialisti in domeniu, cu oameni care au lucrat la piata de flori, cu artisti florali, cu pasionati de flori care isi doreau o reorientare de cariera, cu antreprenori in domeniu, cu trainers, master florists, cu incepatori, importatori, producatori, cu altii care credeau ca stiu foarte multe, insa s-a dovedit altceva… Cate si mai cate! Cred ca as putea sa scriu o carte despre acest subiect…

Citeste si: Cea mai buna florarie online

Insa, ceea ce am invatat si retinut din toate aceste experiente de recrutare in domeniul floristic este ca floristii pot castiga foarte bine daca sunt persoane serioase, implicate si dedicate 100% acestei cariere. Poate fi foarte dificil si solicitant, in perioadele de high season poti avea senzatia ca vei ceda din minut in minut, insa trebuie sa perseverezi. Poti deveni, cu siguranta, unul dintre cei mai rapizi si bine pregatiti floristi din Romania sub indrumarea potrivita. Tehnicile de creatie a aranjamentelor si buchetelor florale, alaturi de eficienta de lucru, cunoasterea florilor, a preturilor, a sezonalitatii si a ingrijirii corecta a florilor trebuie insusite din primele luni de pregatire si intr-un mod corect.

Cat castiga un florar?

La FlorideLux floristii castiga foarte bine, chiar daca nu au experienta. Efectuam specializare la locul de munca cu ajutorul lead designerului FlorideLux, master florist international Bart van der Elsken. De asemenea, specializarea se face si alaturi de echipa FlorideLux de floristi experimentati, condusa de designer Ana Chira. In cadrul echipei noastre ai ocazia de a vedea din primul rand cum actioneaza profesionistii in situatii de presiune, poti sa iti imbunatatesti tehnica, sa inveti sa conturezi in cateva minute buchete minunate de flori sau aranjamente florale pe diverse inaltimi si forme, sa cunosti si sa ingrijesti florile, sa iti ingrijesti ustensilele, sa ai grija de spatiul de lucru si sa lucrezi cu rapiditate si pierderi minime.

Bart van der Elsken va urmari cu atentie in sesiunile de training modalitatea de lucru, iti va imbogati tehnica de lucru si imaginatia creativa, astfel incat sa poti deveni in cel mai scurt timp un designer floral de prima clasa. In restul activitatii vei sta sub coordonarea directa si zilnica a sefului de atelier FlorideLux, Ana Chira, un profesionist foarte apreciat in industrie, care cunoaste in amanunt preferintele clientilor FlorideLux, te poate indruma in realizarea corecta si rapida a celor peste 7000 de produse din floraria noastra. Job-ul de florist la FlorideLux se adreseaza novicilor in industrie, persoanelor cu experienta, dar si celor pasionati care isi doresc sa isi construiasca o cariera in domeniu.

cat castiga un florar?

Vezi aici ultimul nostru video cu lead designer FlorideLux Bart van der Elsken, in care ne povesteste despre ultimele tendinte pentru primavara 2017 si cateva sfaturi pentru floristi:

Vezi ultima colectie a lui Bart Van der Elsken, Energy Spring 2017: Flori primavara 2017

Vezi aici video cu Ana Chira, fa cunostinta cu seful de atelier FlorideLux:

Vezi ultima colectia a Anei Chira, Candy Sweet Spring 2017: Flori de primavara 2017

Preturi 101 trandafiri

Preturi 101 trandafiri – am prieteni care isi doresc sa impresioneze o femeie macar o data in viata cu un buchet imens de 101 trandafiri. Insa in general mi se spune: „as vrea, dar parca pretul la 101 trandafiri e foarte mare… Nu imi poti face un discount?!”

Da, e si visul secret al barbatilor sa va impresioneze cu un asemenea buchet, doamnelor, nu doar al vostru sa primiti asa ceva! 🙂

Fac astazi acest articol pentru a va explica exact cum se calculeaza preturi 101 trandafiri si de ce pot parea preturile un pic mai mari decat daca am calcula la fir trandafirii, conform preturilor din Piata Cosbuc, spre exemplu sau daca am lua pur si simplu pretul trandafirilor din florarie. Ok, la prima vedere poate parea extrem de simplu, vreau un buchet 101 trandafiri, rezulta regula de calcul este 101*pretul firului de trandafiri + un discount de volum.

preturi 101 trandafiri

Preturi 101 trandafiri

Am discutat cu colegii mei din atelier legat de acest subiect si am primit foarte multe pareri legate de preturi 101 trandafiri. Colega mea, Ana Chira – director de creatie in cadrul FlorideLux, mi-a dat cateva insignt-uri legate de calculul corect al unui astfel de buchet. Este important ca, precum client, sa intelegi in spate efortul si formula de calcul pentru a diferentia un pret corect de unul dat doar pentru a te castiga de client pe viitor – discount „momeala”.

Iata ce are de spus Ana Chira despre cum se calculeaza un buchet de 101 trandafiri:

„Timpul necesar realizarii buchetului este mult mai mare fata de un buchet standard, de 25 de trandafiri, de exemplu. Tija trandafirului intr-un astfel de buchet trebuie sa fie peste 60 de cm (mult mai lunga decat la un buchet standard) si calitatea trebuie sa fie superioara, pentru ca trandafirii sa ti se aseze corect in buchet si sa nu se rupa. Fiecare trandafir trebuie curatat si ingrijit adecvat pentru un astfel de buchet. Manopera totala poate dura pana la 1 ora, timp dedicat exclusiv acestei creatii florale. Modul nostru de realizare a buchetului de 101 trandafiri este in spirala, trandafir cu trandafir, aceasta tehnica asigurand stabilitate si cupola perfecta a buchetului.

Desigur, la calculul final al pretului luam INTOTDEAUNA in considerare si discount-ul de volum care ii revine de drept unui client ce face un asemenea cadou. Veti descoperi in categoria dedicata buchetelor de 101 trandafiri preturi extraordinar de bune, intrucat aveti inclusa si ambalarea, decorul de verdeata si vaza la multe dintre modelele expuse. De asemenea, aveti si livrarea gratuita oriunde in Romania, felicitarea cadou si alte beneficii premium FlorideLux.” adauga Ana Chira.

Ana Chira realizand un buchet de 101 trandafiri impecabil!
Ana Chira realizand un buchet de 101 trandafiri impecabil!

Oferte speciale la buchete 101 trandafiri, mereu cele mai bune preturi de la cea mai buna florarie online din Romania, FlorideLux:

img_8605 img_8853 img_6054

Angajam floristi in Brasov

Colegii de la florarie Brasov – FlorideLux Brasov – cauta un nou coleg, respectiv angajeaza florar. Am facut un nou podcast in care va povestesc un pic despre aceasta echipa minunata si de inceputurile colaborarii noastre cu ei.

Iata inca o data si conditiile pentru angajare, pe care le-am mai mentionat si intr-un articol anterior – Angajam florar in Brasov, pentru angajare trebuie sa:

 • ai experienta minim 2 ani in florarie
 • iubesti florile, iti place sa lucrezi cu florile si sa le ingrijesti
 • ai experienta relevanta (poate chiar si portofoliu) in aranjamente de oferit, cosuri cu flori, buchete pe inalt si pe rotund, buchete de mireasa, lumanari de nunta, aranjamente evenimente
 • cauti un loc de munca stabil si pe lunga durata
 • esti dispus / dispusa sa depui eforturi de invatare rapida si te adaptezi usor
 • esti muncitor, responsabil, ai viteza de lucru
 • vrei sa fii parte din cea mai buna echipa de floristi din Brasov
 • vrei un loc de munca platit bine, cu multe provocari si cu o echipa inchegata

Contacteaza-ne astazi pentru a ne trasnmite un CV sau pentru a stabili un interviu:

Va invit cu mare drag sa ascultati acest podcast si sa depuneti CV-urile voastre cat mai curand. Sunt convins ca vom gasi impreuna candidatul perfect, care isi doreste cu adevarat sa faca parte din familia FlorideLux Brasov. Succes tuturor!

 

Marius Dosinescu
Marius Dosinescu
Angajam floristi in Brasov/