Florărie Bistrita

Florărie Bistrita, Florile și plantele sunt întotdeauna un cadou minunat pentru cei pe care îi iubiți, sau chiar pentru voi. Indiferent dacă cumpărați flori de ziua de naștere pentru mama. Sau doriți să vă surprindeți soțul la birou cu o plantă luxuriantă de bonsai, noi suntem alături de voi. Indiferent de ocazie, livrările de flori online îți vor face ziua să strălucească!

Dacă faceți cumpărături de cadouri pentru persoane mai pofticioase, descoperiți coșurile noastre gourmet umplute până la refuz cu gustări delicioase. Completați-vă cadoul gourmet cu niște flori superbe pentru a îndulci surpriza. Trimiteți flori astăzi și luminați săptămâna unui prieten, membru al familiei sau cuiva special. Nu uitați ca florăriile online Flori de Lux vă livrează oriunde în țară, precum Pitești, Craiova, Buzău, Alba-Iulia, Bacău, Calarași, Târgoviște, sau poate Târgu-Jiu.

Livrarea perfectă de cadouri și flori, indiferent dacă este o zi specială sau orice zi

Flori de Lux este destinația perfectă de livrare de flori online pentru orice ocazie. Indiferent dacă este cea mai deosebită ocazie sau orice zi obișnuită care necesită un gest spontan de apreciere. Florile noastre de zi de naștere pot fi personalizate cu vaza la alegere. Sau asociate cu delicatese pentru a se potrivi cu stilul destinatarului.

De la buchete romantice de trandafiri roșii până la crini eleganți, trimiteți flori pentru a aduce un zâmbet pe fața cuiva din orice motiv. Suntem aici pentru a vă susține nevoile de cadouri chiar și atunci când ocazia nu este una plină de bucurie. Acestea pot fi livrate oriunde în România, prin florăriile noastre online. Florărie Alba-Iulia, Florărie Pitești, Florărie Craiova, Florărie Buzău, Florărie Bacău. Chiar și florărie Calarași, Florărie Târgoviște, florărie Oradea, florărie Pitești, florărie Arad și multe altele.

Florile și cadourile noastre de simpatie sunt aranjate cu bun gust și livrate manual cu grijă. Pentru a vă ajuta să vă exprimați cele mai profunde condoleanțe într-un moment sensibil. Fiecare cadou este conceput pentru a vă ajuta să trimiteți mesajul potrivit. Și, din fericire, livrările noastre de flori sunt rapide și ușoare!

Suntem mai mult decât experți florali, suntem profesioniști de peste 15 ani

Știm să facem o impresie de durată cu mai mult decât oferte de livrare de flori. În timp ce orhideele noastre uimitoare pot lumina orice spațiu de locuit, uneori ocazia necesită bucăți de ciocolată delicioase pentru a satisface un gurmand. Pentru cei mai atenți la sănătate, am selectat cu atenție coșuri de fructe și coșuri de gustări, ideale pentru orice ocazie. Comandă online de la oricare din florăriile noastre online, Florărie Alba-Iulia, Florărie Pitești, Florărie Craiova, Florărie Buzău, și noi ne ocupăm.

La fel ca aranjamentele noastre florale, fiecare cadou gourmet este livrat cu un mesaj personalizat, astfel încât urările voastre calde să fie transmise. Dacă sunteți nou în domeniul cadourilor florale, urmăriți-ne pe Facebook, Twitter, Instagram și Pinterest pentru sfaturi de cadouri și inspirație florală pe tot parcursul anului.

Florărie Bistrita

Nu uita de beneficiile FlorideLux:

 • Flori proaspete
 • Cadouri deosebite
 • Poză martor pe e-mail
 • Livrare GRATUITĂ oriunde în România pentru comenzi de minim 199 Ron
 • Felicitare de lux oferită gratuit pentru orice comandă
 • SMS și e-mail confirmare livrare în timp real
 • Discounturi de fidelitate

Contactează-ne pentru livrare flori la domiciliu oriunde:
0372740106
Whatsapp 0722560914
contact@floridelux.ro
www.floridelux.ro – comandă flori online

www.coroane.ro – coroane funerare cu livrare oriunde
www.cosuridelux.ro – livrare cosuri cadou la domiciliu

FlorideLux Bucuresti – Bd.Libertatii 22, sector 5

Vizitează blogurile noastre:
ioana.dosinescu.ro
www.petaledeviata.ro
www.celemaifrumoaseflori.ro
www.ziuaindragostitilor.ro
www.1martie.ro
www.8martie.ro

www.1martie.ro
www.8martie.ro

Dă-ne like și follow pe social media:
https://www.facebook.com/florariafloridelux
https://www.youtube.com/user/floridelux
http://instagram.com/floridelux.ro

Florărie Botosani

Florărie Botosani, Aici, la Flori de Lux, dorim ca fiecare client să aibă o experiență extraordinară. Ne străduim să oferim un serviciu excelent pentru clienți și să ne asigurăm că sunteți mulțumiți de comanda dvs. Pe lângă oferirea de aranjamente florale frumoase online și o selecție largă de cadouri pentru toate ocaziile. Ne asigurăm, de asemenea, că florile dvs. sunt livrate cât mai repede posibil.

Asta pentru că satisfacția clienților este prioritatea noastră principală. De fapt, oferim o garanție de satisfacție, deci dacă, dintr-un anumit motiv, nu sunteți mulțumit de prospețimea sau starea cadoului dvs., fie îl vom înlocui, fie vă vom rambursa banii!

Aveți întrebări pentru noi despre livrarea cadourilor sau a florilor ? Suntem disponibili să vorbim 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână. Simțiți-vă liberi să ne sunați, să ne trimiteți un e-mail. Sau să folosiți chatul nostru de asistență live la îndemână pentru a obține ajutorul de care aveți nevoie la comanda dvs. Indiferent de locația unde vreți să transmiteți cadouri florale, chiar și în Sfântu-Gheorghe, Alba-Iulia, Galați, Giurgiu, noi ne ocupăm.

Flori proaspete pentru livrare

Obțineți aranjamente florale proaspete și frumoase livrate chiar la ușa dvs. atunci când faceți cumpărături cu FlorideLux. Bucurați-vă de un buchet uimitor sau trimiteți flori cuiva apropiat. Dacă achiziționați flori pentru un anumit eveniment, suntem alături de voi. Fie că, comandați flori de ziua de naștere sau flori „doar pentru că”, avem un buchet proaspăt, perfect pentru ocazie. Florărie Alba-Iulia, Florărie Pitești, Florărie Craiova, Florărie Buzău, Florărie Bacău, Florărie Calarași, Florărie Târgoviște, florăriile noastre online Flori de Lux sunt oricând disponibile.

Flori la buget?

Atunci sunteți la locul potrivit. Putem livra buchete de flori și alte cadouri la prețuri accesibile, pntru toate gusturile. Descoperiți florile noastre la super promoții, atât offline cât și online, în florărie Oradea, florărie Pitești, florărie Arad, florărie Sfântu-Gheorghe, florărie Alba-Iulia, florărie Galați, florărie Giurgiu etc.

Flori de Lux are o mare varietate de flori onlin, pentru fiecare ocazie. De la garoafe la trandafiri portocalii. Flori de înmormântare și flori de La mulți ani, toate disponibile pentru livrare oriunde, de ex. Galați, florărie Oradea, florărie Bacău, florărie Botoșani, Reșița, Constanța, Giurgiu sau poate Târgu-Jiu.

Indiferent dacă doriți să comandați flori online pentru livrare astăzi sau mâine, vă putem ajuta. Prețurile noastre sunt competitive, astfel încât să puteți găsi aranjamentele de flori online la un buget ok, și perfecte, pe care să le trimiteți. Știm că florile sunt importante, așa că ne ocupăm de fiecare aranjament floral cu grijă.

Cum pot cumpăra flori online?

Este ușor să cumpărați flori online atunci când comandați de la servicii de livrare florale online, cum ar fi Flori de Lux, în florării precum Florărie Pitești, Florărie Craiova, Florărie Buzău, Florărie Bacău, Florărie Calarași, Florărie Târgoviște. Facilităm achiziționarea unei varietăți de flori care să răspundă nevoilor dvs. și să le livrăm oriunde. De la cumpărarea de flori online pentru a le trimite unui prieten, până la cumpărarea lor pentru tine. Pur și simplu căutați prin marea noastră colecție online de flori.

Florărie Botosani

Nu uita de beneficiile Flori de Lux:

 • Flori proaspete
 • Cadouri deosebite
 • Poză martor pe e-mail
 • Livrare GRATUITĂ oriunde în România pentru comenzi de minim 199 Ron
 • Felicitare de lux oferită gratuit pentru orice comandă
 • SMS și e-mail confirmare livrare în timp real
 • Discounturi de fidelitate

Contactează-ne pentru livrare flori la domiciliu oriunde:
0372740106
Whatsapp 0722560914
contact@floridelux.ro
www.floridelux.ro – comandă flori online

www.coroane.ro – coroane funerare cu livrare oriunde
www.cosuridelux.ro – livrare cosuri cadou la domiciliu

FlorideLux Bucuresti – Bd.Libertatii 22, sector 5

Vizitează blogurile noastre:
ioana.dosinescu.ro
www.petaledeviata.ro
www.celemaifrumoaseflori.ro
www.ziuaindragostitilor.ro
www.1martie.ro
www.8martie.ro

Dă-ne like și follow pe social media:
https://www.facebook.com/florariafloridelux
https://www.youtube.com/user/floridelux
http://instagram.com/floridelux.ro

Florărie Alba-Iulia

Florărie Alba-Iulia, Florile proaspete au capacitatea magică de a lumina instantaneu o stare de spirit. Știința spune asta. Fie că aveți în minte cadouri de Ziua Îndrăgostiților, o aniversare sau un cadou pentru o zi de naștere. Trimiterea unui buchet superb este o modalitate ușoară de a reaminti prietenilor și familiei de care vă pasă, chiar de departe.

Experiența de-a lungul anilor ne-a învățat cum să punem la punct o afacere de succes, o florărie de încredere. În aceste condiții, noi, Flori de Lux Florărie online reușim să livrăm flori în peste 12.000 de localități din România. Livrăm flori în Alba-Iulia, în cele mai mari orașe ale țării, dar și in cele micuțe, unde mulți nu cred ca pot ajunge.

De ce noi? Pentru că livrăm flori online la nivel național în maxim 24 de ore, iar în orașe precum București, Ilfov și Brașov, în aceeași zi. Florărie Alba-Iulia, Florărie Pitești, Florărie Craiova, Florărie Buzău – oriunde ați vrea să trimiteți un buchet de flori, noi suntem alături de voi.

Aranjamente florale Florărie Alba-Iulia

Indiferent de tipul de aranjament floral pe care îl cauți, noi ți-l putem aduce direct la domiciliu. Indiferent că ești din Reșița, Constanța, Giurgiu sau poate Târgu-Jiu. În acest articol o să regăsești cu siguranță multe buchete și creații florale pe gustul tău și al celor dragi.

Noul trend în floristică și design floral indică împletirea perfectă dintre nou și vechi, dintre modern și vintage. Cuferele cu flori sunt cadoul perfect când cauți un aranjament floral cu totul și cu totul deosebit! Alege noile modele cufere cu flori, doar de la FlorideLux, Florărie Alba-Iulia.

Cufere cu flori, o noutate în floristică

Descoperă zeci de modele unicat, un mix floral cu totul special, o experiență senzorială tactilă, olfactivă și o adevarată terapie a culorilor. Cufărul în sine este un element decorativ ideal pentru casă și birou, de o frumusețe rară. Are și rol decorativ, dar și de depozitare. Florărie Bacău, Florărie Calarași, Florărie Târgoviște, noi ți le livrăm în orice locație din România, suntem alături de tine.

Cufăr gingaș cu flori de iubire – fă-o să zâmbească! Sărbătoriți în cel mai frumos mod, așa cum doar ea merită! Am îmbinat lalele, trandafiriorhidee cymbidium, statica, frezii leucadendron și o decorațiune inimă din lemn vintage. Cu finisaj pe o față din ceramică pentru cele mai deosebite sentimente de dragoste! Livrare rapidă și garantată oriunde în țară, inclusiv florărie Oradea, florărie Pitești, florărie Arad.

Cufăr modern cu flori colorate – un cadou perfect pentru zilele vesele de vară. Cufărul negru intens, cu foarte multe mesaje colorate și pozitive susține un aranjament floral extrem de citric și adorabil. Aranjamentul conține frezii, trandafiri, hortensii și craspedia. Cufărul este cartonat, are o încuietoare metalică și este inscripționat cu mesajul: Do more of what makes you happy! (Fă mai multe lucruri care te fac fericit/ă!). Livrare în orice localitate, inclusiv florărie Sfântu-Gheorghe, florărie Alba-Iulia, florărie Galați, florărie Giurgiu.

Cufăr flori și păsări primăvăratice – cele mai frumoase flori s-au strans în cel mai cuceritor cufăr din lemn! Profită de ofertele Flori de Lux și comandă un aranjament floral care respiră aer primăvăratic și sădesșe în inimi spiritul noului sezon. Este atât de colorat și vesel, încât nu îți vine să crezi! Alege cufăr cu flori primăvăratice: hortensii, trandafiri și germini, în trilul special al acestor păsări decorative din ceramică! Livrăm în peste 12.000 de localități, inclusiv florărie Galați, florărie Oradea, florărie Bacău, florărie Botoșani.

Florăria Flori de Lux, magazin de cadouri și flori de lux în București

Nu uita de beneficiile Flori de Lux:

 • Flori proaspete
 • Cadouri deosebite
 • Poză martor pe e-mail
 • Livrare GRATUITĂ oriunde în România pentru comenzi de minim 199 Ron
 • Felicitare de lux oferită gratuit pentru orice comandă
 • SMS și e-mail confirmare livrare în timp real
 • Discounturi de fidelitate

Contactează-ne pentru livrare flori la domiciliu oriunde:
0372740106
Whatsapp 0722560914
contact@floridelux.ro
www.floridelux.ro – comandă flori online

www.coroane.ro – coroane funerare cu livrare oriunde
www.cosuridelux.ro – livrare cosuri cadou la domiciliu

FlorideLux Bucuresti – Bd.Libertatii 22, sector 5

Vizitează blogurile noastre:
ioana.dosinescu.ro
www.petaledeviata.ro
www.celemaifrumoaseflori.ro
www.ziuaindragostitilor.ro
www.1martie.ro
www.8martie.ro

Dă-ne like și follow pe social media:
https://www.facebook.com/florariafloridelux
https://www.youtube.com/user/floridelux
http://instagram.com/floridelux.ro

Floristii urasc FTD si Teleflora

Precum consumator sau jucator activ in industrie, dai peste tot de reclamele retelelelor de floristi internationali FTD si Teleflora. Sunt retele imense care produc anual foarte multi bani, crescute pe marketing frumos si promisiunea unor servicii rapide, facile, dar si pe un vad comercial foarte mare, vorbim de o piata foarte dezvoltata.

Exista in mediul online foarte multe plangeri legate de calitatea oferita de retelele FTD si Teleflora. Comenzile sunt de cele mai multe ori facute si livrate de floristii locali, din florarii magazine proprii din micile si marile orase, care se plang ca nu fac deloc profit cu aceste retele atat de bine impamantenite in comportamentul de consum online. CNN a facut un calcul exact impreuna cu un florist din Reno:

 • FTD a vandut un buchet cu garoafe si trandafiri la 44.99 dolari
 • Impreuna cu costurile de livrare in Reno, FTD a incasat 65 dolari in total de la client
 • Floristul a primit o anumita suma din aceasta, dupa comisionarea FTD si, dupa cheltuielile cu personalul, chiria, florile, livrarea etc., a ajuns sa plateasca din buzunarul propriu cu 4 dolari mai mult fata de suma primita de la FTD

Legat de plangerile pe care clientii le au, majoritatea sunt axate pe calitatea primita si pe design-ul defectuos -> poza prezentata pe website vs. designul pe care florariile locale il presteaza. De cele mai multe ori produsul final primit ajunge la timp, este livrat conform cerintelor, insa arata jalnic, saracacios si nu se ridica la valoarea achitata.

Plangerile clientilor sunt strans legate de nemultumirile floristilor, care se rasfrang asupra produsului final la nivel de valoare si calitate. Este un rezultat absolut normal generat de faptul ca floristii locali trebuie sa castige, trebuie sa faca profit si singura modalitate de a scadea costurile productiei este fie sa foloseasca flori mai putine, fie de mai proasta calitate sau chiar reciclate din evenimente.

floristii urasc ftd si teleflora

Acum, privind un pic din perspectiva FTD si Teleflora, incasarile pe care le fac nu se transfera doar in profit. Cheltuielile cu logistica de preluare si prelucrare a unei comenzi online poate fi foarte costisitoare, mai ales cand vorbim de milioane de clienti anual. Se promoveaza agresiv ideea de ieftin, ieftin, ieftin, buchete ample de la 49.99 dolari cu livrare premium. Din acest bani sau chiar si din 65 de dolari, FTD si Teleflora, dar si alte retele similare cheltuiesc foarte multi bani in marketing, comunicare, branding, operare comenzi, resurse umane, stocuri si administrativ. Da, intr-adevar, nu au partea de productie si perisabilitate de care toata lumea fuge in aceasta industrie, insa restul cheltuielilor sunt la fel de ridicate.

Din toata schema asta cei care sunt cel mai putin castigati sunt la final de zi CLIENTII. Pentru acest specific de industrie serviciul punctual de livrare este important sa fie la punct si virgula, insa atunci cand ceri o anumita suma si arati o anumita poza trebuie ca TOTUL sa fie la punct si virgula: prospetime flori, marfa de calitate, design impecabil, recipiente calitative, livrare in siguranta si proaspat, livrare la timp, pret bun, livrare gratuita.

FTD si Teleflora sunt presati de industrie sa fie la un pret cat mai mic, iar floristii locali trebuie sa gandeasca toata aceasta colaborare la nivel global si nu punctual pentru fiecare comanda in parte. Colaborarile cu retelele de floristi sunt avantajoase pentru ca iti asigura un rulaj si nu un profit considerabil pentru fiecare comanda in parte, de fiecare data, fara exceptie. Rulajele si volumele aduc dupa sine o marja de profitabilitate mai mica, iar calculul nu se face la comanda X, ci pe o perioada mai larga de timp, analizand cresteri si comparand diverse varfuri de vanzari si perioade similare, de la an la an. Focusul atat pentru FTD, Teleflora, cat si pentru floristii locali trebuie sa ramana mereu CLIENTUL.

Acum focusul merge foarte mult catre concurenta (inclusiv in Romania), cum sa faci sa fii inaintea celorlalti, cum sa faci sa alergi mai repede, cum sa faci sa fii mai vizibil, cum sa faci sa scapi de productie, sa fie cat mai simplu, cat mai putine pierderi etc., iar pentru floristii locali focusul major sunt CALCULELE. Se intra pe site-ul retelei online, se sta cu calculatorul, cat am primit, cat trebuia sa primesc, ia uite la ei cat incaseaza si mie cat imi dau, lasa ca ma duc la alta retea, lasa ca le arat eu lor s.a.m.d. Focusul in aceasta industrie trebuie sa ramana totusi clientul, respectul fata de acesta, cum sa facem sa il atragem sa cumpere mai mult, sa ofere mai mult si sa lasam la o parte razboaiele pe care doar noi intre noi le vedem atat de importante.

Nu uita de ultimele super oferte FlorideLux, acum pentru femeia LEU (23 iulie-22 august):

3 sfaturi despre cum sa oferi flori femeii LEU

 

Florarii online – greseli frecvente

Florarii online – greseli frecvente pe care le sesizez la orice noua florarie online aparuta pe piata. Observ aproape zilnic noi website-uri aparute care isi doresc sa se impuna pe nisa de online. Nu este un lucru rau. Chiar deloc. Mereu am spus ca spun bun venit concurentei loiale, corecte si noilor jucatori care isi doresc cu adevarat sa creasca industria, nu doar sa faca un ban rapid si fara substanta, fiind atrasi de iluzia succesului din stiri, comunicate de presa si cifre aruncate in stanga si in dreapta.

Sunt foarte multe florarii online in acest moment, mai multe decat pot aprecia clientii in timpul limitat pe care il petrec online pentru acest tip de cumparaturi din impuls. Clientii in general compara 2-3 florarii care le apar pe diverse canale si fac o decizie pe moment, fie pe marginea pretului, fie pe marginea design-ului, fie din increderea data de brand, recomandari etc.

Florarii online – greseli frecvente

Citeste si: Florarie online internationala

1. Florarii online abandonate = scaderea increderii clientilor

Avand in vedere acest comportament de cumparaturi frecvent in ultimii ani in randul targetului florariilor in mediul online, multi concurenti noi isi deschid floraria si daca vad ca nu fac banii promisi imediat (maxim 3 luni) o lasa abandonata pe internet, daca mai intra comenzi nu le onoreaza, nu raspund la telefon, nu raspund la emailuri, este o gaura neagra in care clientii intra si nu mai ies. Acest lucru automat scade increderea clientilor in aceasta nisa, avand senzatia ca pe internet se fura date, se fura bani, nu sunt serioase companiile etc.

2. Copierea concurentei deja stabilite 

Atunci cand vrei sa intri pe o nisa noua si sa te impui, sa atragi clienti, nu te poti diferentia copiind marile florarii deja consacrate si cunoscute. Nu prea ii poti convinge sau pacali pe clienti ca sunt de fapt pe site-ul acelor florarii si sa ii faci sa comande fara sa isi dea seama ce fac. Sfatul meu este sa incerci sa te diferentiezi, sa iti pui propria amprenta pe tot ce prezinti clientilor si sa atragi prin unicitate.

florarii online, greseli frecvente

3. Munca facuta in graba, lipsa de profesionalism

Din dorinta de a lansa repede, repede, repede si de a porni acele magice incasari pe floraria online, majoritatea celor care isi deschid o astfel de afacere urmeaza o reteta simpla: 1. admin open source, 2. texte copiate in graba de pe alte site-uri; 3. poze urcate rapid la produse, fara texte, fara descriere, fara substanta; 4. preturi mici; 5. un pic de reclama si PAM! succesul e garantat! Nu merge chiar asa, inca o data va rog sa nu ii considerati pe clientii din mediul online chiar atat de creduli si de necunoscatori. Daca tot depuneti o munca si investiti anumite sume, faceti treaba cu simt de raspundere, originalitate si pasiune, dati tot ce puteti din voi.

4. Investitii majore in publicitate 

Reclama pe Google este buna, te faci instantaneu vizibil si poti atrage clienti importanti. Problema este ca reclama Google trebuie facuta in cunostinta de cauza, iti recomand sa nu arunci cu bugete inainte sa cunosti foarte bine CUM se face reclama pe Google. Investitiile pot fi majore, insa nu cred ca aveti sac fara fund. Cheltuirea nesabuita in publicitate poate duce rapid la punctul numarul 1 de mai sus.

florarii online, design floral florarie online

5. Design floral

Din pacate, conceptul de florarie online este foarte diluat in acest moment pentru noii investitori pe nisa. Este considerat un business caruia ii dai drumul rapid, cu bani putini si apoi pleci cu sacul acasa plin. Inca o data va recomand cu prietenie sa stati si sa ganditi foarte bine lucrurile inainte de a intra pe aceasta nisa si daca tot o faceti, faceti-o cu toata inima, dati tot ce aveti mai bun, chiar daca inseamna bani alocati in plus. Idei design floral nunti 2017  Pe termen lung rezultatele se vor vedea, iar investitia in fotografii calitative, design floral unicat si un site ingrijit, original, te vor ajuta sa construiesti increderea clientelei si sa crestem industria, sa mentinem o imagine curata si profesionista in fata clientilor nostri care vor alege din ce in ce mai mult aceasta facilitate de comanda flori la domiciliu.

Sustine blogurile noastre profesionale si citeste ultimele articole, da like, share & comment:

Buchete de lux online

Buchete mireasa modele 2017

Mesaje flori Sfanta Maria

Floraria online Flori de Lux

Flori de lux, colectia de vara Black&Gold

Interviu Bart van der Elsken, top master florist worldwide:

Florarii online: un român din patru cumpără buchete de pe internet

 La o simplă căutare pe Google, sintag­­ma afaceri cu florigenerează peste 640.000 de rezultate, semn că flo­­ră­­ri­­i­­­­le au trecut și ele în era internetului de mare viteză. Iar, dacă mo­de­lul clasic de dezvoltare este cel al flo­­ră­­ri­­ilor care fac natural trecerea de la off la online, există însă și afaceri care au parcurs drumul invers.

 

„Focusul nostru este pe online“, spu­­­ne și Marius Dosinescu, CEO și fondator al grupului FlorideLux – care ad­­mi­­nis­­trează site-urile floridelux.ro, www.brazidecraciun.ro, www.coroane.ro şi www.cosuridelux.ro –, cu afaceri de un milion de euro în 2016. Primele semne ale lui 2017 creionează un an bun, iar antreprenorul crede că vânzările vor crește cu 15% față de anul trecut. Citeste si: Cea mai buna florarie online

Lansată direct în online, în 2004, FlorideLux s-a reorientat din 2008 și spre offline, având mici puncte de lucru atât în malluri, cât și în alte zone comerciale. În 2014, grupul a anunțat deschiderea pri­mu­lui magazin mai mare din offline, iar astăzi are în total patru astfel de florării (două în București și câte una în Brașov și Cluj-Napoca).

Continuarea articolului aici: New Money

Florariile fizice se inchid

Florariile fizice se inchid si acest lucru l-am observat nu doar in Bucuresti, ci si precum un trend la nivel international. Florarii fizice numim magazinele cu desfacere stradala, in care clientii pot intra si cumpara flori la fir, cadouri, buchete facute pe loc sau creatii la comanda. Floraria fizica in mod normal nu face livrari la domiciliu, ci este un business de asteptare.

Vezi aici materiale care te pot ajuta in afacerea ta cu florarie: Plan de afaceri florarie

Desigur, insa, de-a lungul anilor lucrurile s-au schimbat si florariile fizice s-au vazut nevoite sa isi adapteze serviciile si produsele noului val de florarii online care au inceput usor, usor sa acapareze piata si industria. Desi la inceput nimeni nu vedea viitorul acestui tip de serviciu si florariile fizice nu considerau o amenintare de business, astazi aceasta amenintare s-a transformat intr-unul dintre factorii din cauza carora florariile fizice, stradale, au inceput sa se inchida.

Am vazut chiosc-uri cu traditie in Bucuresti inchise deja sau cu foarte putini clienti, multi dintre proprietarii de business-uri florarii se plang de faptul ca piata merge din ce in ce mai greu, clientii sunt rari, vin doar la ocazii speciale (acest aspect accentuand caracterul sezonier al business-urilor), clientela loializata incepe sa se disipe in concurenta din ce in ce mai acerba si catre online.

Fenomenul de fuzionare a online-ului cu offline-ul a inceput in perioada 2012-2013 pentru industria de floristica din Romania, asa cum am previzionat si am declarat in presa de nenumarate ori. Factori care au contribuit de-a lungul anilor la acest fenomen in Romania sunt:

 • cresterea popularitatii in cadrul florariilor online
 • marketing puternic pentru florarii online, bugete cheltuite si directionate catre popularizarea ideei de comanda flori online
 • intrarea marilor retaileri in industrie, cu preturi de dumping si cu campanii de marketing targetate sezonier: Lidl, Auchan, Mega Image, Kaufland etc. – toate au plante si buchetele de flori la preturi mici
 • depozitele de flori engross care primesc si persoane fizice la cumparaturi de flori si plante care in mod normal ar trebui sa fie disponibile doar pentru profesionistii din bransa; problema principala este ca pretul engross se aplica si pentru persoanele fizice, care au acces la marfuri foarte ieftine si nu mai apreciaza design-ul floral / creativitatea, comparand preturile engross cu preturile de florarie
 • piata de flori Cosbuc, promovata intens precum o varianta „ieftina” pentru cumparaturi de flori, cu ocazia marilor sarbatori anuale, de catre mass media

florariile fizice se inchid

La nivel international publicatiile de profil deja au simtit trendul de florarii fizice care se inchid, unul dintre factorii considerati vinovati in acest caz fiind retelele de florarii online foarte puternice, gen Interflora, Fleurop, BloomNet, Kabloom etc. care au putere de vanzare in online si au nevoie de forta de productie si livrare in teritoriu. Aceasta forta sunt florariile fizice, care sunt acaparate de valul de comenzi primite din partea acestor retele de florarii online si nu mai au timp efectiv sa se ocupe de clientela din magazin, care la final de zi migreaza tot catre online. De asemenea, retelele de florarii online solicita preturi foarte mici pentru a atrage clientii cu promotii.

Florariile fizice se inchid – adapt or die!

In orice industrie, nu neaparat a noastra, aceasta tendinta brick&mortar trebuie imbratisata si va duce implicit la schimbarea structurala a business-ului, desi in esenta el ramane la fel. Practic fiecare departament al unui business, mic sau mare, trebuie sa isi modifice intreaga structura, sa se tehnologizeze, iar strategiile de marketing trebuie sa uite de separarea online/offline sau mobile si sa inteleaga faptul ca clientul este un consumator in permanenta in miscare si trebuie sa fii in drumul lui.

Desigur, toate florariile vand in high season, dar adevarata arta in acest domeniu este sa vinzi indiferent de perioada anului si sa si faci profit. Ganditi-va la un dentist care ar folosi tehnici de acum 10 ani in desfasurarea activitatii, el n-ar mai fi competitiv din nici un punct de vedere. Orice business trebuie sa fie in continua adaptare, invatare, cautare de idei noi, sa isi faca marketing, sa comunice, sa impartaseasca din experienta si expertiza sa. Va recomand sa uitati de separarea online/offline si sa nu mai mergeti pe ideea ca nu merge, ca nu va merge, ca nu are cum sa mearga. Pretul nu mai este singurul diferentiator pentru clienti, care sunt dispusi sa achite o taxa in plus pentru a suplini distanta, comoditatea, timpul, in definitiv.

Florariile FlorideLux magazine fizice sunt adaptate noului val de cerinte din partea cumparatorilor, fiind puternic tehnologizate, oferind o gama larga de servicii pe langa produsele disponibile in magazin. De asemenea, suntem integrati precum business-uri, neexistand diferente intre magazinele noastre fizice si online, suntem in continua dezvoltare si adaptabilitate pentru clientii nostri si pentru tendintele din fiecare piata locala. Florariile au un design modern, fresh, luminos, conform cerintelor clientelei din Romania. Precum adrese si date de contact pentru florariile FlorideLux, iata mai jos informatiile necesare:

 • Bucuresti – Atelier de lucru si centru de livrari – Bd. Iuliu Maniu nr 7, corp N, Incinta Apaca
 • Bucuresti – Floraria FlorideLux – Calea Mosilor nr 209
 • Brasov – Floraria FlorideLux Brasov – Str Zizinului nr 3
 • Cluj – Floraria FlorideLux Cluj – Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr 19
 • Numar telefon : +40372.740.106
 • E-mail : contact@floridelux.ro

Oportunitate de crestere a vanzarilor pentru florarii fizice din intreaga tara, cu o comisionare foarte avantajoasa: FlowersNET. Intuind aceasta lupta intre online si offline, am lansat mai intai in sistem intern, dupa care pentru tot publicul, reteaua de florarii FlowersNET care se vrea un pod intre online si florariile care nu isi permit sa isi faca campanii online si au nevoie de comenzi permanente. Am gandit sistemul extrem de flexibil, cu profitabilitate de ambele parti, cel mai mic pret nefiind principala strategie de vanzare a noastra.

Cum platesti la florariile online FlorideLux.ro

Cum platesti la florariile online FlorideLux.ro sau cum poti sa achiti rapid si simplu florile comandate online. O data cu trecerea timpului si o data cu cerintele clientilor din ce in ce mai diversificate, a trebuit sa variem metodele de plata, sa venim in ajutorul clientilor, sa fim in drumul lor si sa le oferim facilitati multiple, la indemana, comode, care sa le salveze timpul, sa nu le complice existenta.

Livrare flori din mana vs. livrare flori la cutie

Daca in anul 2003, cand am inceput acest business cu livrari de flori la domiciliu, ideea de a plati cu card bancar online trezea multe suspiciuni si ridicari de sprancene, astazi devine o normalitate. Cash-ul in continuare reprezinta metoda majoritara si preferata de plata, asta este clar, insa clientii sunt din ce in ce mai flexibili, adopta rapid noi modalitati de plata, idei si facilitati noi, o data ce inteleg mecanismul si sunt increzatori in siguranta datelor lor.

Am facut mai jos o lista completa de metode de plata pentru florariile online, modalitati rapide si la indemana prin care poti achita florile si cadourile pentru cei dragi. In cazul nisei noastre metoda de plata la indemana clientului este un avantaj competitiv major, pentru ca persoana care plateste ESTE DIFERITA de persoana care primeste livrarea. Astfel, vorbind despre un cadou, o surpriza, este important pentru florariile online sa ia in considerare ca metodele lor de plata sa fie confidentiale, rapide, sigure si flexibile.

cum platesti la florariile online FlorideLux.ro

Plata online cu card bancar

Plata cu cardul bancar este realizata prin procesatorul de plati PAYU. Colaboram cu ei de foarte multi ani si este o metoda de plata 100% sigura. Plata online cu cardul bancar pentru florile comandate ne permite o comunicare rapida pentru a putea procesa comanda dvs, pentru ca ni se confirma in timp real ca plata este in regula si avem ok-ul de livrare. In cazul florariilor online acest aspect este foarte important pentru ca de obicei sunt cumparate din impuls si livrarea se doreste in 2-4 ore de la comanda si plata, indiferent ce zi a saptamanii este (noi livram de luni pana duminica in peste 12000 de localitati din Romania gratuit!).

Plata online cu cardul bancar permite o metoda de plata rapida si pentru cei aflati peste granite, intrucat conversia de moneda se face automat, in momentul platii, nu trebuie sa te complici cu plati valutare sau comunicari anevoioase intre banci.

Carduri acceptate:

carduri acceptate florarie online

Plata in florariile FlorideLux

In florariile noastre din Bucuresti, Brasov si Cluj poti merge in magazin sa achiziti comanda pe care ai plasat-o online sau poti plasa acolo o comanda, cu livrare oriunde in Romania sau in lume. Avem sisteme integrate si comunicari permanente cu colegii nostri din magazine si astfel de modalitati de plata sunt extrem de folosite de catre clientii nostri, la nivel zilnic. In florariile noastre poti achita prin card bancar (POS) sau cash.

Locatii FlorideLux – magazine si florarii premium:

 • FlorideLux Bucuresti (atelier de lucru): bd. Iuliu Maniu nr.7 incinta Apaca, corp N
 • FlorideLux Bucuresti (magazin / florarie): Calea Mosilor 209
 • FlorideLux Brasov (magazin / florarie Brasov): str. Zizinului nr.3
 • FlorideLux Cluj Napoca (magazin / florarie): bd. 21 decembrie 1989 nr.19

Colegii din florariile noastre vor fi mereu bucurosi sa te ajute, sa iti arate modele speciale, sa iti dea cela mai bune sfaturi si sa te ajute in compunerea unui mesaj potrivit pentru buchetul sau aranjamentul ales. Daca esti posesor de card de fidelitate FlorideLux, il poti prezenta la casa pentru un discount de 20%.

Plata prin Paypal

Paypal este un procesator de plati international care iti permite sa efectuezi platile rapid, online, folosind emailul care este alocat unui cont Paypal. Aceasta metoda de plata este integrata pe website-ul nostru si poate fi selectata rapid, din zona de checkout, finalizare comanda. Vei fi redirectat rapid catre zona securizata din contul tau paypal pentru validarea tranzactiei. La fel ca si in cazul platii prin card bancar cu PayU, plata florilor prin Paypal se face in timp real, noua venindu-ne in sistem un alert de OK pentru livrare. Astfel de metode de plata salveaza foarte multe batai de cap pentru clienti.

Plata prin internet banking

In cazul acestei metode de plata, sunt 2 variante. Fie alegi metoda de plata e-transfer facilitata de catre procesatorii PayU, fie efectuezi un transfer bancar direct din contul tau de internet banking pe care il ai la banca cu care lucrezi. Practic este vorba despre un OP pe care il emiti electronic prin plata din banca ta in banca noastra.

Pentru aceasta metoda de plata trebuie sa ne transmiti pe email dovada platii sub format jpg sau pdf.

Plata prin banca – OP sau depunere numerar

Plata prin banca se poate efectua la ghiseul bancii cu care lucrezi. Poti efectua un ordin de plata din contul tau in contul nostru, iar functionarul de la ghiseu te va ajuta sa faci acest transfer in cativa pasi simpli. Poti solicita functionarului sa ne transmita pe email confirmarea transferului sau poti efectua o poza a ordinului de plata cu stampila bancii, pe care ni-l poti transmite pe email sau WhatsApp (0722560914).

De asemenea, in cazul bancilor Transilvania, poti merge la ghiseu sa efectuezi o depunere de numerar direct in contul nostru. Contul si alte informatii necesare le vei primi pe email la plasarea comenzii, iti recomandam sa alegi precum metoda de plata Transfer bancar. Aici vei gasi o lista completa cu sucursalele Banca Transilvania la care poti merge pentru depunerea banilor: Banca Transilvania, agentii banci.

Plata prin POS mobil

In Bucuresti si Ilfov avem posibilitatea sa trimitem la sediul sau la adresa ta un curier care sa incaseze suma necesara pentru florile comandate. Astfel, daca vrei sa achiti florile la sediul tau (adresa poate diferi de cea de livrare => o taxa suplimentara de 10 RON), atunci poti selecta aceasta metoda si vom veni oriunde esti in Bucuresti / Ilfov (+30 KM de Bucuresti) si vom incasa banii prin POS mobil. Suntem singura florarie online din Romania care iti ofera aceasta facilitate moderna si rapida de plata.

plata flori prin POS mobil, la livrare

Plata cash la livrare

Plata cash la livrare sau numerar la livrare este disponibila doar pentru Bucuresti, Ilfov, Brasov sau Cluj. Din pacate in acest moment pentru alte judete nu este disponibila intrucat discutam despre marfuri perisabile + asa cum spuneam si mai sus, nu se justifica, intrucat in 95% din cazuri florile sunt livrate unei alte persoane fata de persoana care plateste, fiind un cadou.

Plata cash la livrare poate fi efectuata atat de catre persoane fizice, cat si de persoane juridice. La ridicarea banilor curierii emit pe loc un bon fiscal fiind echipati cu case de marcat mobile. De asemenea, puteti opta pentru ridicarea banilor cash de la adresa dvs (daca este diferita de adresa de livrare) si, exact ca in cazul platii prin POS mobil, implica o taxa suplimentara de 10 RON.

Plata prin Bitcoin

FlorideLux a fost prima florarie online din Romania care a introdus plata prin Bitcoin. Asa cum stiti deja, suntem cea mai tehnologizata florarie din Romania, mereu am fost early adopters, pionieri in tot ce am intreprins si ne-am dorit sa venim in intampinarea clientilor nostri. Astfel, acum ceva timp am introdus plata florilor prin moneda virtuala Bitcoin (ce este bitcoin?). Este important de stiut ca la noi gasiti metode de plata flexibile, inovative, sigure, confidentiale… oricum aveti nevoie. Staff-ul nostru din call center poate sa va ajute cu mai multe informatii, daca este nevoie. Daca aveti vreo alta metoda pe care va doriti sa o introducem, lasati-mi in comment si ma voi interesa + o vom implementa cu siguranta daca este viabila.

Venind vorba despre viabil, nu acceptam urmatoarele metode de plata, intrucat acestea sunt adresate exclusiv transferurilor intre persoane fizice, iar noi activam exclusiv ca o companie:

 • plata prin mandat postal
 • plata prin Western Union
 • plata prin Money Gram

Mai multe informatii despre metodele de plata si comanda la FlorideLux puteti vedea in video-ul de mai jos. Succes tuturor si astept comentariile voastre!

 

Florarie online – cum obtii succesul

Florarie online – cum obtii succesul… De-a lungul timpului am trecut prin mai multe etape cu ideea mea de a face cea mai mare florarie online din Romania. A fost un parcurs extrem de provocator si intrigant pentru mine, insa mi-a dovedit inca o data ca eu, precum antreprenor, nu renunt niciodata.

Top 10 beneficii pe care orice florarie cu livrare trebuie sa le ofere clientilor

Etapa 1 – Negarea

Prima etapa, atunci cand am inceput afacerea florarie online, a fost sa ma lovesc de ideea ca romanii NU vor cumpara niciodata flori. Mi s-a spus de nenumarate ori ca romanii NU cumpara flori DECAT din florariile de colt de strada.

Etapa 2 – Indoiala

Apoi, dupa ce am inceput sa stabilizez afacerea si sa comunicam, sa atragem atentia asupra acestei industrii, sa incercam o minima documentare, atunci NU-urile s-au transformat in… Si merge afacerea asta cu flori? Cumpara oamenii?

Etapa 3 – Increderea

O data ce FlorideLux – prima florarie online din Romania – a inceput sa devina un „proof of concept”, oamenii au inceput sa prinda incredere. Competitia s-a intetit, florariile online deja existente au devenit din ce in ce mai alerte, presa a inceput sa devina din ce in ce mai interesata etc.

Ce este o florarie online si ce ofera ea?

Etapa 4 – Indrazneala

O data cu cresterea pietei de florarii online, automat lucrurile au mers inspre bine datorita unui efort comun. Si aici ma refer la faptul ca, toti cei care au simtit un pic gustul acestei industrii, au tras tare in aceeasi directie. Cu totii am inceput sa facem reclama, sa promovam ideea de cumpara flori online, de livrare flori la domiciliu, fiecare competitor a venit cu cate o idee noua, o mica inovatie, o condimentare a avantajelor deja existente, o idee de design, o idee de promovare etc. Cu ideea ca suntem intr-o mare cursa, de fapt am reusit IMPREUNA sa marim piata.

Am facut chiar si un mic video in care va povestesc foarte sincer istoria FlorideLux, daca vreti sa il urmariti, iata-l mai jos:

Florarie online – cum obtii succesul

Si acum veti spune – bun, bun, si cum obtii succesul? Ei bine, nu va pot spune, pentru ca inca nu am ajuns acolo. Succesul se masoara pentru fiecare in alt fel – pentru mine se masoara in tehnologie, inovatie, acoperire si multumirea clientului. Inca suntem zilnic in cautarea livrarii de flori perfecte. In fiecare zi cautam idei noi, design floral premium, ne dam peste cap sa ne facem treaba cat mai bine, sa comunicam mai bine, sa avem o rata cat mai mare de satisfacere a clientilor.

Valori si istoric florarii online

Practic in fiecare zi suntem intr-un proces de auto-invatare si de urcare a unor trepte foarte mari si anevoioase catre ceea ce se poate numi SUCCES, in adevaratul sens al cuvantului. Pentru noi este foarte important sa avem un fundament foarte puternic, sa construim o echipa loiala si extrem de bine pregatita, sa cream un website foarte usor de folosit, de browsat si sa venim in intampinarea clientilor nostri.

Daca totusi ar trebui sa va raspund la intrebarea – cum obtii succesul pentru o florarie online in Romania? – v-as recomanda foarte multa munca, focusare pe rezultate masurabile, idei fresh pe care chiar sa aveti curajul si puterea sa le puneti in aplicare si etica muncii. Succes tuturor!

Ultimele produse adaugate in floraria FlorideLux:

cutie cu flori, cadouri florarie online,jpeg florarie online - floridelux florarie online, cutie cu flori