Florărie Bistrita

Florărie Bistrita, Florile și plantele sunt întotdeauna un cadou minunat pentru cei pe care îi iubiți, sau chiar pentru voi. Indiferent dacă cumpărați flori de ziua de naștere pentru mama. Sau doriți să vă surprindeți soțul la birou cu o plantă luxuriantă de bonsai, noi suntem alături de voi. Indiferent de ocazie, livrările de flori online îți vor face ziua să strălucească!

Dacă faceți cumpărături de cadouri pentru persoane mai pofticioase, descoperiți coșurile noastre gourmet umplute până la refuz cu gustări delicioase. Completați-vă cadoul gourmet cu niște flori superbe pentru a îndulci surpriza. Trimiteți flori astăzi și luminați săptămâna unui prieten, membru al familiei sau cuiva special. Nu uitați ca florăriile online Flori de Lux vă livrează oriunde în țară, precum Pitești, Craiova, Buzău, Alba-Iulia, Bacău, Calarași, Târgoviște, sau poate Târgu-Jiu.

Livrarea perfectă de cadouri și flori, indiferent dacă este o zi specială sau orice zi

Flori de Lux este destinația perfectă de livrare de flori online pentru orice ocazie. Indiferent dacă este cea mai deosebită ocazie sau orice zi obișnuită care necesită un gest spontan de apreciere. Florile noastre de zi de naștere pot fi personalizate cu vaza la alegere. Sau asociate cu delicatese pentru a se potrivi cu stilul destinatarului.

De la buchete romantice de trandafiri roșii până la crini eleganți, trimiteți flori pentru a aduce un zâmbet pe fața cuiva din orice motiv. Suntem aici pentru a vă susține nevoile de cadouri chiar și atunci când ocazia nu este una plină de bucurie. Acestea pot fi livrate oriunde în România, prin florăriile noastre online. Florărie Alba-Iulia, Florărie Pitești, Florărie Craiova, Florărie Buzău, Florărie Bacău. Chiar și florărie Calarași, Florărie Târgoviște, florărie Oradea, florărie Pitești, florărie Arad și multe altele.

Florile și cadourile noastre de simpatie sunt aranjate cu bun gust și livrate manual cu grijă. Pentru a vă ajuta să vă exprimați cele mai profunde condoleanțe într-un moment sensibil. Fiecare cadou este conceput pentru a vă ajuta să trimiteți mesajul potrivit. Și, din fericire, livrările noastre de flori sunt rapide și ușoare!

Suntem mai mult decât experți florali, suntem profesioniști de peste 15 ani

Știm să facem o impresie de durată cu mai mult decât oferte de livrare de flori. În timp ce orhideele noastre uimitoare pot lumina orice spațiu de locuit, uneori ocazia necesită bucăți de ciocolată delicioase pentru a satisface un gurmand. Pentru cei mai atenți la sănătate, am selectat cu atenție coșuri de fructe și coșuri de gustări, ideale pentru orice ocazie. Comandă online de la oricare din florăriile noastre online, Florărie Alba-Iulia, Florărie Pitești, Florărie Craiova, Florărie Buzău, și noi ne ocupăm.

La fel ca aranjamentele noastre florale, fiecare cadou gourmet este livrat cu un mesaj personalizat, astfel încât urările voastre calde să fie transmise. Dacă sunteți nou în domeniul cadourilor florale, urmăriți-ne pe Facebook, Twitter, Instagram și Pinterest pentru sfaturi de cadouri și inspirație florală pe tot parcursul anului.

Florărie Bistrita

Nu uita de beneficiile FlorideLux:

 • Flori proaspete
 • Cadouri deosebite
 • Poză martor pe e-mail
 • Livrare GRATUITĂ oriunde în România pentru comenzi de minim 199 Ron
 • Felicitare de lux oferită gratuit pentru orice comandă
 • SMS și e-mail confirmare livrare în timp real
 • Discounturi de fidelitate

Contactează-ne pentru livrare flori la domiciliu oriunde:
0372740106
Whatsapp 0722560914
contact@floridelux.ro
www.floridelux.ro – comandă flori online

www.coroane.ro – coroane funerare cu livrare oriunde
www.cosuridelux.ro – livrare cosuri cadou la domiciliu

FlorideLux Bucuresti – Bd.Libertatii 22, sector 5

Vizitează blogurile noastre:
ioana.dosinescu.ro
www.petaledeviata.ro
www.celemaifrumoaseflori.ro
www.ziuaindragostitilor.ro
www.1martie.ro
www.8martie.ro

www.1martie.ro
www.8martie.ro

Dă-ne like și follow pe social media:
https://www.facebook.com/florariafloridelux
https://www.youtube.com/user/floridelux
http://instagram.com/floridelux.ro

Florărie Botosani

Florărie Botosani, Aici, la Flori de Lux, dorim ca fiecare client să aibă o experiență extraordinară. Ne străduim să oferim un serviciu excelent pentru clienți și să ne asigurăm că sunteți mulțumiți de comanda dvs. Pe lângă oferirea de aranjamente florale frumoase online și o selecție largă de cadouri pentru toate ocaziile. Ne asigurăm, de asemenea, că florile dvs. sunt livrate cât mai repede posibil.

Asta pentru că satisfacția clienților este prioritatea noastră principală. De fapt, oferim o garanție de satisfacție, deci dacă, dintr-un anumit motiv, nu sunteți mulțumit de prospețimea sau starea cadoului dvs., fie îl vom înlocui, fie vă vom rambursa banii!

Aveți întrebări pentru noi despre livrarea cadourilor sau a florilor ? Suntem disponibili să vorbim 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână. Simțiți-vă liberi să ne sunați, să ne trimiteți un e-mail. Sau să folosiți chatul nostru de asistență live la îndemână pentru a obține ajutorul de care aveți nevoie la comanda dvs. Indiferent de locația unde vreți să transmiteți cadouri florale, chiar și în Sfântu-Gheorghe, Alba-Iulia, Galați, Giurgiu, noi ne ocupăm.

Flori proaspete pentru livrare

Obțineți aranjamente florale proaspete și frumoase livrate chiar la ușa dvs. atunci când faceți cumpărături cu FlorideLux. Bucurați-vă de un buchet uimitor sau trimiteți flori cuiva apropiat. Dacă achiziționați flori pentru un anumit eveniment, suntem alături de voi. Fie că, comandați flori de ziua de naștere sau flori „doar pentru că”, avem un buchet proaspăt, perfect pentru ocazie. Florărie Alba-Iulia, Florărie Pitești, Florărie Craiova, Florărie Buzău, Florărie Bacău, Florărie Calarași, Florărie Târgoviște, florăriile noastre online Flori de Lux sunt oricând disponibile.

Flori la buget?

Atunci sunteți la locul potrivit. Putem livra buchete de flori și alte cadouri la prețuri accesibile, pntru toate gusturile. Descoperiți florile noastre la super promoții, atât offline cât și online, în florărie Oradea, florărie Pitești, florărie Arad, florărie Sfântu-Gheorghe, florărie Alba-Iulia, florărie Galați, florărie Giurgiu etc.

Flori de Lux are o mare varietate de flori onlin, pentru fiecare ocazie. De la garoafe la trandafiri portocalii. Flori de înmormântare și flori de La mulți ani, toate disponibile pentru livrare oriunde, de ex. Galați, florărie Oradea, florărie Bacău, florărie Botoșani, Reșița, Constanța, Giurgiu sau poate Târgu-Jiu.

Indiferent dacă doriți să comandați flori online pentru livrare astăzi sau mâine, vă putem ajuta. Prețurile noastre sunt competitive, astfel încât să puteți găsi aranjamentele de flori online la un buget ok, și perfecte, pe care să le trimiteți. Știm că florile sunt importante, așa că ne ocupăm de fiecare aranjament floral cu grijă.

Cum pot cumpăra flori online?

Este ușor să cumpărați flori online atunci când comandați de la servicii de livrare florale online, cum ar fi Flori de Lux, în florării precum Florărie Pitești, Florărie Craiova, Florărie Buzău, Florărie Bacău, Florărie Calarași, Florărie Târgoviște. Facilităm achiziționarea unei varietăți de flori care să răspundă nevoilor dvs. și să le livrăm oriunde. De la cumpărarea de flori online pentru a le trimite unui prieten, până la cumpărarea lor pentru tine. Pur și simplu căutați prin marea noastră colecție online de flori.

Florărie Botosani

Nu uita de beneficiile Flori de Lux:

 • Flori proaspete
 • Cadouri deosebite
 • Poză martor pe e-mail
 • Livrare GRATUITĂ oriunde în România pentru comenzi de minim 199 Ron
 • Felicitare de lux oferită gratuit pentru orice comandă
 • SMS și e-mail confirmare livrare în timp real
 • Discounturi de fidelitate

Contactează-ne pentru livrare flori la domiciliu oriunde:
0372740106
Whatsapp 0722560914
contact@floridelux.ro
www.floridelux.ro – comandă flori online

www.coroane.ro – coroane funerare cu livrare oriunde
www.cosuridelux.ro – livrare cosuri cadou la domiciliu

FlorideLux Bucuresti – Bd.Libertatii 22, sector 5

Vizitează blogurile noastre:
ioana.dosinescu.ro
www.petaledeviata.ro
www.celemaifrumoaseflori.ro
www.ziuaindragostitilor.ro
www.1martie.ro
www.8martie.ro

Dă-ne like și follow pe social media:
https://www.facebook.com/florariafloridelux
https://www.youtube.com/user/floridelux
http://instagram.com/floridelux.ro

Florărie Alba-Iulia

Florărie Alba-Iulia, Florile proaspete au capacitatea magică de a lumina instantaneu o stare de spirit. Știința spune asta. Fie că aveți în minte cadouri de Ziua Îndrăgostiților, o aniversare sau un cadou pentru o zi de naștere. Trimiterea unui buchet superb este o modalitate ușoară de a reaminti prietenilor și familiei de care vă pasă, chiar de departe.

Experiența de-a lungul anilor ne-a învățat cum să punem la punct o afacere de succes, o florărie de încredere. În aceste condiții, noi, Flori de Lux Florărie online reușim să livrăm flori în peste 12.000 de localități din România. Livrăm flori în Alba-Iulia, în cele mai mari orașe ale țării, dar și in cele micuțe, unde mulți nu cred ca pot ajunge.

De ce noi? Pentru că livrăm flori online la nivel național în maxim 24 de ore, iar în orașe precum București, Ilfov și Brașov, în aceeași zi. Florărie Alba-Iulia, Florărie Pitești, Florărie Craiova, Florărie Buzău – oriunde ați vrea să trimiteți un buchet de flori, noi suntem alături de voi.

Aranjamente florale Florărie Alba-Iulia

Indiferent de tipul de aranjament floral pe care îl cauți, noi ți-l putem aduce direct la domiciliu. Indiferent că ești din Reșița, Constanța, Giurgiu sau poate Târgu-Jiu. În acest articol o să regăsești cu siguranță multe buchete și creații florale pe gustul tău și al celor dragi.

Noul trend în floristică și design floral indică împletirea perfectă dintre nou și vechi, dintre modern și vintage. Cuferele cu flori sunt cadoul perfect când cauți un aranjament floral cu totul și cu totul deosebit! Alege noile modele cufere cu flori, doar de la FlorideLux, Florărie Alba-Iulia.

Cufere cu flori, o noutate în floristică

Descoperă zeci de modele unicat, un mix floral cu totul special, o experiență senzorială tactilă, olfactivă și o adevarată terapie a culorilor. Cufărul în sine este un element decorativ ideal pentru casă și birou, de o frumusețe rară. Are și rol decorativ, dar și de depozitare. Florărie Bacău, Florărie Calarași, Florărie Târgoviște, noi ți le livrăm în orice locație din România, suntem alături de tine.

Cufăr gingaș cu flori de iubire – fă-o să zâmbească! Sărbătoriți în cel mai frumos mod, așa cum doar ea merită! Am îmbinat lalele, trandafiriorhidee cymbidium, statica, frezii leucadendron și o decorațiune inimă din lemn vintage. Cu finisaj pe o față din ceramică pentru cele mai deosebite sentimente de dragoste! Livrare rapidă și garantată oriunde în țară, inclusiv florărie Oradea, florărie Pitești, florărie Arad.

Cufăr modern cu flori colorate – un cadou perfect pentru zilele vesele de vară. Cufărul negru intens, cu foarte multe mesaje colorate și pozitive susține un aranjament floral extrem de citric și adorabil. Aranjamentul conține frezii, trandafiri, hortensii și craspedia. Cufărul este cartonat, are o încuietoare metalică și este inscripționat cu mesajul: Do more of what makes you happy! (Fă mai multe lucruri care te fac fericit/ă!). Livrare în orice localitate, inclusiv florărie Sfântu-Gheorghe, florărie Alba-Iulia, florărie Galați, florărie Giurgiu.

Cufăr flori și păsări primăvăratice – cele mai frumoase flori s-au strans în cel mai cuceritor cufăr din lemn! Profită de ofertele Flori de Lux și comandă un aranjament floral care respiră aer primăvăratic și sădesșe în inimi spiritul noului sezon. Este atât de colorat și vesel, încât nu îți vine să crezi! Alege cufăr cu flori primăvăratice: hortensii, trandafiri și germini, în trilul special al acestor păsări decorative din ceramică! Livrăm în peste 12.000 de localități, inclusiv florărie Galați, florărie Oradea, florărie Bacău, florărie Botoșani.

Florăria Flori de Lux, magazin de cadouri și flori de lux în București

Nu uita de beneficiile Flori de Lux:

 • Flori proaspete
 • Cadouri deosebite
 • Poză martor pe e-mail
 • Livrare GRATUITĂ oriunde în România pentru comenzi de minim 199 Ron
 • Felicitare de lux oferită gratuit pentru orice comandă
 • SMS și e-mail confirmare livrare în timp real
 • Discounturi de fidelitate

Contactează-ne pentru livrare flori la domiciliu oriunde:
0372740106
Whatsapp 0722560914
contact@floridelux.ro
www.floridelux.ro – comandă flori online

www.coroane.ro – coroane funerare cu livrare oriunde
www.cosuridelux.ro – livrare cosuri cadou la domiciliu

FlorideLux Bucuresti – Bd.Libertatii 22, sector 5

Vizitează blogurile noastre:
ioana.dosinescu.ro
www.petaledeviata.ro
www.celemaifrumoaseflori.ro
www.ziuaindragostitilor.ro
www.1martie.ro
www.8martie.ro

Dă-ne like și follow pe social media:
https://www.facebook.com/florariafloridelux
https://www.youtube.com/user/floridelux
http://instagram.com/floridelux.ro

Locuri de munca florar decorator

Locuri de munca florar decorator – esti interesat de cariera sau jobul unui florist? Nu esti singurul / singura! Aceasta activitate a inceput sa prinda mult avant si popularitate in ultimii ani. Exista un deficit de aproximativ 10.000 de floristi decoratori florali in Romania, asa ca este destul loc pentru toata lumea!

Locuri de munca florari

Care sunt caracteristicile unui florar bun?

Locuri de munca florar decorator
Locuri de munca florar decorator

In afara de vanzarea florilor, un florist ingrijeste florile, le aranjeaza pentru vanzare, discuta preturi si oferte, creeaza lucrari deosebite pentru atragerea clientelei, dar si pentru ocazii speciale. Pentru ca este o activitate complexa, caracteristicile unui bun florist trebuie sa fie aproape toate bifate si existente:

 1. Un florar decorator bun trebuie sa fie pasionat de flori si plante. Trebuie sa ii placa sa le schimbe apa, sa le taie la codite, sa le ude frecvent atunci cand sunt cu radacina. Trebuie sa ii placa sa depuna acest efort la nivel zilnic.
 2. O alta caracteristica importanta este creativitatea si mintea cat mai deschisa. Tehnicile de baza trebuie invatate matematic si foarte exact, insa cand vine vorba de implementarea lor pentru diversi clienti si ocazii, atunci un florist trebuie sa faca dovada de foarte multa creativitate si initiativa.
 3. Un florar decorator foarte bun are abilitati sociale exceptionale si poate crea instantaneu legaturi cu clientii, putand observa ce le place, ce ii atrage vizual si de ce au nevoie pentru a face o impresie speciala.
 4. Un florist trebuie sa aiba rabdare, dar si viteza. Trebuie sa acorde timpul necesar unei comenzi, sa acorde atentie la detalii si sa stie cum sa scoata de la clienti informatiile necesare pentru a crea exact lucrarea florala pe care acesta si-o doreste. Dar in acelasi timp un florar decorator trebuie sa fie foarte rapid si sa aiba control asupra propriei persoane, pentru ca multe comenzi sunt lucrate sub presiunea timpului.
 5. Si, in final, dar nu in cele din urma, un florist bun trebuie sa fie foarte muncitor si dedicat. El sau ea trebuie sa fie dispus sa depuna un efort suplimentar atunci cand a nevoie si sa se implice la maxim.

Locuri de munca florar decorator

Avem o veste foarte buna pentru tine! Atelierele FlorideLux cauta florari decoratori! Ai sansa extraordinara de a te specializa in florariile noastre sau de a invata de la 0 aceasta meserie unica!

Florari cu experienta in Bucuresti

Floraria FlorideLux.ro cauta cei mai buni florari din Bucuresti, pasionati, atentie si iubitori de frumos. Oferim salariu foarte bun, stabilitate, program convenabil si multiple beneficii.

Ce cerem:

 • sa cunosti bine florile
 • sa stii sa le ingrijesti
 • sa stii sa faci buchete pe rotund si pe inaltime,
 • sa creezi aranjamente pe rotund si inaltime
 • lumanari de nunta si botez
 • buchete de mireasa
 • ansambluri de plante.

Pentru cei la inceput de drum oferim specializare la locul de munca.
Locatie: Sector 6, Bucuresti

Suna la 0372 740 106

Daca iti doresti un loc de munca precum florar, ai toate avantajele necesare! Trebuie doar sa incepi! Munca unui florar implica foarte multe activitati care iti vor trezi la viata creativitatea si iubirea pentru plante, natura si arta. Ai toata sustinerea necesara din partea adevaratilor specialisti din domeniu.

Locuri de munca florar

Cum se face un buchet de flori?

Cursuri Flori de Lux

Motive sa te inscrii la curs florist

Florar decorator: ucenicie sau cursuri de florar?

Top 3 combinatii florale cu care nu dai gres in florarie

STUDIU DE PIATA: Deficit de aproximativ 10000 de floristi in Romania

Piața floristică din România este în continuă dezvoltare, cu o creștere anuală de aproximativ 10%, ceea ce creează o nevoie tot mai mare de forță de muncă. Conform FlorideLux.ro, unul dintre cei mai mari retaileri de aranjamente florale și cadouri online și offline din România, deficitul de forță de muncă în floristică este de circa 10.000 de oameni, atât pentru afacerile existente, cât și pentru cele în curs de dezvoltare.

INSCRIE-TE acum la urmatoarea sesiune de curs decorator floral, incepe pe 27 aprilie! 

Potrivit datelor companiei, la nivelul întregii industrii sunt estimate 25.000 de persoane care activează ca florist, cu pregătire în domeniu sau fără, incluzând și freelancerii. Evoluția este una pozitivă, în special în zona celor cu studii, însă nu acoperă cererea de forță de muncă de pe piață.

„Piața floristică este în continuă dezvoltare, prin urmare și nevoia de persoane calificate crește de la an la an. Deficitul este foarte mare, în special de forță de muncă pregătită, care poate face față volumului de muncă asociat meseriei de florist. Oricine, indiferent de specializare, se poate califica în urma cursurilor pentru a deveni florist, dacă este pasionat de domeniu și are înclinații artistice.”, declară Marius Dosinescu, CEO și fondator FlorideLux.

Conform datelor oficiale, pe piața locală sunt înregistrate peste 8000 de firme care activează în domeniu, dintre care peste 1400 au sediul în București. În prezent, în România nu există școli profesionale care să pregătească forța de muncă și se apelează în special la formatori sau companii care oferă o serie de cursuri de pregătire profesională, care permit dobândirea cunoștințelor și obținerea unei diplome pe baza cărora cursantul poate profesa în acest domeniu.

„Angajatorii vor forță de muncă adecvată, calificată, dar nu doresc să investească în pregătirea acesteia. Mulți dintre cei care vor să lucreze în acest domeniu nu au experiență sau bani pentru a se forma și astfel se creează un cerc vicios.”, declară Bianca Preda, business manager în cadrul agenţiei de training Creative Business Management.

Anul acesta, FlorideLux.ro în colaborare cu agenția Creative Business Management au lansat un program de training dedicat celor care își doresc o pregătire profesională în acest domeniu. Programul este cel mai complex lansat până în prezent pe piaţa din România și singurul care oferă o perspectivă de business în domeniu. Cursurile sunt structurate în module care durează aproximativ un an. Cei care vor să se înscrie pentru modulele de început trebuie să aibă studiile minime de zece clase finalizate. Accesul la modulele următoare se face pe baza unei testări de către formatorul de formare profesională.

Suport curs florar decorator

Activitati de flori pentru primavara

Formarea unui florist durează cel puţin 3 luni

Piața autohtonă de flori a înregistrat o evoluție constantă, cu creşteri anuale de circa 5% în ultima perioadă. Un rol important în acest proces îl are formarea profesională temeinică a floriștilor, încă de la începutul carierei. Comenzi flori online În prezent, FlorideLux, unul dintre cei mai mari retaileri de aranjamente florale și cadouri online și offline din România, investește, în medie, 2.000 de euro pentru pregătirea unui profesionist în aranjamente florale.

Potrivit datelor FlorideLux, perioada de pregătire a floriștilor durează aproximativ trei luni din momentul angajării și chiar dacă media de investiție pentru fiecare florist, în vederea pregătirii și a training-ului specific, este de cel puțin 2.000 de euro, investițiile pentru formarea începătorilor sunt mult mai mari, uneori atingând pragul de 5.000 de euro.

Angajam florist in Bucuresti

În plus, periodic, FlorideLux organizează sesiuni de pregătire cu un master florist olandez, care atrag după sine investiții de 3.000 de euro.

„Evoluția pieței de HR în floristică este una atipică, având în vedere faptul că nu există școli profesionale dedicate, facultăți sau colegii, ci doar cursuri și specializare la locul de muncă. De aici și importanța pe care o acordăm pregătirii profesionale a echipei noastre”, a declarat Marius Dosinescu, CEO și fondator FlorideLux.

Marius Dosinescu 2

Conform CEO-ului FlorideLux, training-urile se desfășoară la sediul companiei, sub formă de ore de pregătire dedicate, dar și de pregătire la locul de muncă. Pentru că se lucrează intensiv cu majoritatea tipurilor de flori, învăţăceii acumulează rapid atât noțiuni ce țin de întreținerea plantelor, cât și de realizarea buchetelor și aranjamentelor florale.

„Observăm, de la an la an, că interesul românilor pentru meseria de florist este în continuă creștere. Mulți dintre ei, însă, aleg să lucreze pe cont propriu, fără forme legale. Pentru ca balanța să se echilibreze în favoarea florăriilor, este necesar ca acestea să țină cont de nevoile și dorințele angajaților, lucru pe care FlorideLux deja îl face. Credem cu tărie că performanța se poate realiza doar în grupuri mari, sub îndrumarea unor specialiști”, a declarat Vlad Iliescu, General Manager al Centrului de Creație Atelierele Ilbah.

Concurs national design floral

De asemenea, în plus față de training-urile de specialitate, echipei FlorideLux i se oferă și salarii direct proporționale experienței, bonusuri în funcție de orele suplimentare petrecute la locul de muncă, bonuri de masă în perioadele aglomerate, asigurări medicale, iar celor din provincie li se asigură cazare gratuită în București.

„Foarte mult timp floriștii au fost văzuți ca vânzători de flori, nu artiști. Prin intermediul sesiunilor de training pe care le organizăm încercăm să le oferim poziția pe care o merită, astfel încât să fie clară diferența dintre ei și comercianţii de flori”, a adăugat Marius Dosinescu.

În prezent, echipa FlorideLux este formată din 15 persoane, iar până la finalul anului compania dorește să recruteze 6 floriști cu experiență de minim patru ani, dar și 3 floriști fără experiență, care vor participa la sesiuni de formare la locul de muncă.

Cum faci profit cu o florarie?

Florar decorator – ucenicie sau curs florar?

Florar decorator este o ocupatie practicata in principal de cunoscatorii florilor taiate si a florilor cu radacina. Ocupatia este destinata celor care iubesc florile, plantele si natura, fiind considerata o meserie practicata in principal din pasiune, avand un grad de risc mare, impunand munca fizica in conditii extreme. Florar decorator este o ocupatie care se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, oricarui sex, urmarindu-se persoane care poseda deprinderile si cunostintele necesare realizarii de aranjamente florale, buchete de flori, ansambluri de plante si alte derivatii ale acestora.

Persoanele care isi doresc sa incerce aceasta meserie sau care citesc acest articol pentru a fi in tema cu o posibila reorientare profesionala, vor afla in continuare tot ce trebuie sa stii si sa faci pentru a deveni un florar decorator de prima mana in industria floristica si de design floral.

Cum incepi?

Nu este neaparat nevoie sa faci un curs de florist sau florar pentru a incepe in aceasta industrie, desi acest curs reprezinta un plus in orice CV. Un astfel de curs este in jur de 1500-2500 RON standard, insa poate fi si mai scump. Primii pasi pot fi facuti si in stilul clasic al unei meserii, respectiv prin efectuarea unor luni de practica intr-o florarie. Aceasta meserie mai mult se fura si se invata din „facute”, astfel ca este o oportunitate buna sa ai deja un salariu si sa inveti de la prima mana cum se procedeaza in diverse tehnici.

FlorideLux.ro angajeaza! Vezi ce posturi disponibile avem: Job florar cu specializare la locul de munca

florar decorator, angajam florarie

Ce iti trebuie?

In principal ai nevoie de rabdare, dorinta de munca si capacitate de adaptare rapida. Este un domeniu solicitant, pentru ca florile se cumpara din impuls si clientul de obicei vrea ACUM, AICI, REPEDE. Nu este neaparat o industrie in care ai foarte mult timp sa creezi, sa te bucuri de fiecare floricica pe care o tai la unghi perfect si te gandesti 20 minute cum o plasezi in aranjament pentru un aspect perfect simetric. Cu totii ne dorim sa fie asa, insa in practica totul se misca foarte rapid si presiunea este la cote maxime, desi sunt si zile cand ne permitem munca mai relaxata…

Daca stapanesti foarte bine tehnica de realizare a aranjamentelor si a buchetelor, cunosti florile, stii sa reactionezi imediat la inlocuiri necesare si te poti adapta oricarei situatii aparute, esti un succes garantat in aceasta meserie. Daca vii ucenic, iata care sunt pasii normali catre a deveni florar decorator cu acte in regula:

 1. curatenie cooler si vase florale, profesionist
 2. taiere flori si aranjare in vase
 3. aranjare flori, intretinere, curatenie spatiu de lucru in unelte si decoratiuni, materiale de lucru
 4. mentinere stoc si reaprovizionare statii de lucru, invatarea materialelor si uneltelor specifice meseriei
 5. ingrijire plante
 6. curatare flori si pregatirea lor pentru aranjamente pentru florarii experimentati
 7. invatarea denumirii florilor, a felului in care vin in pachete, a modului ideal de pastrare si de ingrijire, a celor mai buni inlocuitori, a sezonalitatii si a culorilor disponibile
 8. invatarea tehnicilor de realizare a buchetelor florale
 9. invatarea tehnicilor de realizare a aranjamentelor florale
 10. invatarea tehnicilor de realizare a buchetelor si aranjamentelor pentru evenimente private (nunti, botezuri)
 11. invatarea tehnicilor de realizare a sculpturilor florale
 12. mentinerea stilului de lucru sub presiune, la norma
 13. adaptarea la lucrul cu calculatorul, invatarea procedurilor interne ce trebuie respectate de floristi, invatarea sistemelor soft interne
 14. realizarea necesarelor de flori, plante si materiale de lucru pentru atelierul de lucru
 15. ofertari buchete, aranjamente florale si evenimente

Toti acesti pasi au nevoie de un minim 5 luni de zile pentru asimilare intr-un ritm normal, dar si pentru impamantenirea informatiilor primite si intrarea intr-un ritm de lucru perfect adaptat stilului. Dupa 5 luni minim vei fi pregatit sa faci fata si celor mai solicitante sezoane, dar si celui mai pretentios magazin tip florarie.

Este esential sa intelegi, precum incepator, ca aceasta meserie nu implica doar creatie si creativitate. Este imperios necesar sa stii sa intretii corect florile, sa intretii plantele, sa nu pierzi marfa, sa te adaptezi stilului de design al angajatorului / brandului de florarie, sa inveti repede, sa faci fata oricarei situatii, sa stii ca pot fi oameni / clienti / colegi carora nu le va place de fiecare data cum ai facut un anumit aranjament si ca poate vei primi critici, desi tie ti se pare extraordinar design-ul, insa vorbim de o interpretare subiectiva. Trebuie sa poti scoate din orice critica o idee constructiva si o oportunitate sa cresti precum profesionist.

Florist decorator
Florist decorator

Trebuie sa stii ca EXACT ca tine si ceilalti florari au fost supusi aceluiasi stil de invatare pe repede inainte si ca la fel au furat si ei meserie. Si, la fel ca si tine, si ei sunt mereu sub presiune. Probabil ca nu toata lumea va avea rabdarea sau timpul necesar sa stea sa iti explice fiecare pas. Tocmai de asta se numeste „a fura meserie”, pentru ca trebuie sa prinzi din zbor si sa te adaptezi rapid. Daca ai un scop clar sa inveti, cu siguranta vei putea trece peste orice obstacol emotional.

Florar decorator – ucenicie vs. curs florar

Si acum vei spune… ei, decat sa stau atat sub presiune si sa astept 5 luni de zile… mai bine merg la un curs, nu? Dar oare… care sunt plusurile si minusurile ucenicie VS. curs florar? Iata totul explicat mai jos:

UCENICIE

 • invatare rapida si aprofundata, cu salariu
 • lucrul cu foarte multe flori si plante
 • invatarea florilor, a culorilor, a preturilor, a furnizorilor, a sezonalitatii, a inlocuirilor
 • invatarea atat de buchete de oferit, aranjamente florale, cutii, cat si buchete si aranjamente nunti / botezuri
 • invatare la nivel profesionist, gata pentru cariera / salarii mari
 • adaptarea rapida la orice cerinta a clientilor, lucrul direct cu clientii
 • experienta dovedita, insa fara diploma
 • mediu de lucru foarte alert, presiune, norma
 • dupa ucenicie te poti angaja permanent in compania unde ai facut practica

CURS FLORAR – ce cursuri sunt disponibile?

 • invatare in ritm specific unei pasiuni, unui hobby
 • invatare punctuala pe module gandite pentru timpul acordat punctual cursului, ideile principale
 • lucrul cu material vegetal limitat, conform programei
 • axarea mai mult pe buchete si aranjamente pentru evenimente private
 • o suma pe care trebuie sa o platesti
 • obtinerea unei diplome acreditate
 • un mediu de invatare mai lent, alaturi de alte persoane pasionate, o atmosfera relaxanta dupa job

Cele mai bune cursuri florist!

Cum se desfasoara un curs design floral:

Flori ingrijire – 7 tips&tricks care chiar functioneaza!

Flori ingrijire – 7 tips&tricks care chiar functioneaza! Am creat pentru voi o lista cu top 7 trucuri care te ajuta sa ai flori taiate proaspete pentru mai mult timp in vaza sau in glastra, cum vrei sa ii spui. Acest trucuri sunt testate si aprobate de specialistii FlorideLux, astfel ca ai garantia calitatii! √

flori ingrijire

Vezi aici ghidurile noastre utile pentru flori, plante, florarii si floristi:

Nimic nu „respira” ma bine viata, culoare si proaspetime decat o vaza plina cu flori colorate in mijlocul casei, biroului sau salii de evenimente. Pentru ca iubim atat de mult florile si pentru ca ne incantata atat de mult frumusetea lor, este trist cand le vedem petalele ofilite si sfrijite, dupa ceva timp. Atunci cand e vorba despre flori, din pacate viata lor este limitata, insa exista foarte multe tips and tricks pentru ingrijirea corecta a florilor, astfel incat sa le puteti prelungi viata cu zile intregi.

Incercati cu incredere aceste 7 tips & tricks de specialistii FlorideLux si spuneti-ne cum au functionat pe pagina noastra de FACEBOOK florarie online, unde suntem foarte activi si comunicativi!

Flori ingrijire

1.Alege din start florile potrivite:

Atunci cand alegi florile din magazin / florarie magazin, alege flori proaspete. Florile trebuie pastrate in camere frigorifice, cu temperatura si umiditate controlate. Un simplu aer conditionat nu le ofera florilor un mediu adecvat de rezistenta. Verifica frunzele si tija florii sa fie ferme si verzi intens.

Stiai ca?!… Toate florariile si atelierele FlorideLux sunt dotate cu camere frigorifice top quality perfecte pentru pastrarea in conditii optime a florilor? Florile noastre sunt atent monitorizate, ingrijite, plasate in apa curata si cooler-ele sunt curatate ZILNIC de catre specialistii nostri floristi.

2. Curata cu atentie vaza in care pui florile:

Bacteriile sunt inamicul numarul 1 pentru florile taiate. Unul dintre secretele floristilor nostri pentru flori impecabile este curatarea vaselor / vazelor in care pastram florile. Fie ca vasul este din plastic, sticla sau metal, curata-l zilnic cu o solutie dezinfectanta si limpezeste din plin dupa, cu apa curata, de preferinta calda.

3.Hrana florala si apa:

Umpleti vasul curatat cu apa curata, la temperatura camerei si amestecati in aceasta plicul cu hrana florala primit la orice livrare de la florariile FlorideLux, in concentratia indicata pe pachetel.

4.Indepartati frunzele care pot atinge apa:

Indepartati orice funzis de pe tija florii care poate atinge apa, intrucat frunzele in contact cu apa putrezesc si creeaza un mediu infectat pentru flori, pe care acestea il vor bea direct din vaza. In cazul trandafirilor incercati sa lasati spinii pe tija, pentru ca ajuta rezistenta florii in timp si evitati formarea de rani pentru floare.

5. Taiati tijele:

Taiati tijele sau tulpinele florilor cu o foarfeca ascutita si dezinfectata, pe rand. Nu taiati tijele toate o data, asa cum faceti cu patrunjelul sau mararul, cu cutitul. In final, plasati florile astfel pregatite in vaza curata, cu apa tratata.

6. Pastrati florile intr-o zona aerisita si racoroasa:

Lumina directa a soarelui si caldura excesiva pot dauna frumoaselor flori, asa ca plasati-le intr-o camera bine aerisita si racoroasa, partial umbroasa. Evitati caloriferele sau orice alta sursa de caldura. Evitati aerele conditionate direct spre flori.

7. Tineti florile departe de fructe:

Fructele emana un hormon de coacere numit Ethylene, care determina si florile si plantele sa se ofileasca, respectiv sa creasca mai repede.

Te asteptam cu drag cu cele mai frumoase flori si cadouri, buchete, cutii cu flori si aranjamente florale speciale pentru orice ocazie:

 • Bucuresti – Atelier de lucru si centru de livrari – Bd. Iuliu Maniu nr 7, corp N, Incinta Apaca
 • Bucuresti – Floraria FlorideLux – Calea Mosilor nr 209
 • Brasov – Floraria FlorideLux Brasov – Str Zizinului nr 3
 • Cluj – Floraria FlorideLux Cluj – Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr 19, pentru cele mai frumoase aranjamente florale nunta Cluj;
 • Numar telefon : +40372.740.106
 • E-mail : contact@floridelux.ro

Nu uita de beneficiile pe care doar #floridelux ti le ofera in Romania, cea mai buna florarie online!

 1. flori disponibile in stoc, pastrate in camere frigorifice profesionale si ingrijite adecvat, zilnic
 2. plic hrana florala si instructiuni profesionale ingrijire flori, sfaturi de la profesionistii FlorideLux
 3. poza martor pe email inainte de livrare, direct din atelierul de productie
 4. livrare GRATUITA oriunde in Romania, inclusiv in sate, in aceeasi zi sau in 24 de ore de la comanda si plata, de luni pana duminica
 5. consultanta gratuita in call center pentru alegerea buchetului potrivit si compunerea mesajului cadou
 6. felicitare de lux oferita gratuit pentru orice comanda, imprimata cu mesajul sau urarea ta

Cat castiga un florar?

Cat castiga un florar sau o florareasa? Vrei sa devii florar, florareasa sau florist?

Iti spun de pe acum ca faci o alegere minunata! Este o munca placuta, creativa, care iti pune in miscare permanenta mintea, imaginatia si corpul, insa este si o meserie foarte grea. Am trecut prin foarte multe interviuri de angajari florari in cariera mea de 14 ani de zile cu FlorideLux.ro, cea mai buna florarie online. Am avut onoarea de a discuta si trata cu specialisti in domeniu, cu oameni care au lucrat la piata de flori, cu artisti florali, cu pasionati de flori care isi doreau o reorientare de cariera, cu antreprenori in domeniu, cu trainers, master florists, cu incepatori, importatori, producatori, cu altii care credeau ca stiu foarte multe, insa s-a dovedit altceva… Cate si mai cate! Cred ca as putea sa scriu o carte despre acest subiect…

Citeste si: Cea mai buna florarie online

Insa, ceea ce am invatat si retinut din toate aceste experiente de recrutare in domeniul floristic este ca floristii pot castiga foarte bine daca sunt persoane serioase, implicate si dedicate 100% acestei cariere. Poate fi foarte dificil si solicitant, in perioadele de high season poti avea senzatia ca vei ceda din minut in minut, insa trebuie sa perseverezi. Poti deveni, cu siguranta, unul dintre cei mai rapizi si bine pregatiti floristi din Romania sub indrumarea potrivita. Tehnicile de creatie a aranjamentelor si buchetelor florale, alaturi de eficienta de lucru, cunoasterea florilor, a preturilor, a sezonalitatii si a ingrijirii corecta a florilor trebuie insusite din primele luni de pregatire si intr-un mod corect.

Cat castiga un florar?

La FlorideLux floristii castiga foarte bine, chiar daca nu au experienta. Efectuam specializare la locul de munca cu ajutorul lead designerului FlorideLux, master florist international Bart van der Elsken. De asemenea, specializarea se face si alaturi de echipa FlorideLux de floristi experimentati, condusa de designer Ana Chira. In cadrul echipei noastre ai ocazia de a vedea din primul rand cum actioneaza profesionistii in situatii de presiune, poti sa iti imbunatatesti tehnica, sa inveti sa conturezi in cateva minute buchete minunate de flori sau aranjamente florale pe diverse inaltimi si forme, sa cunosti si sa ingrijesti florile, sa iti ingrijesti ustensilele, sa ai grija de spatiul de lucru si sa lucrezi cu rapiditate si pierderi minime.

Bart van der Elsken va urmari cu atentie in sesiunile de training modalitatea de lucru, iti va imbogati tehnica de lucru si imaginatia creativa, astfel incat sa poti deveni in cel mai scurt timp un designer floral de prima clasa. In restul activitatii vei sta sub coordonarea directa si zilnica a sefului de atelier FlorideLux, Ana Chira, un profesionist foarte apreciat in industrie, care cunoaste in amanunt preferintele clientilor FlorideLux, te poate indruma in realizarea corecta si rapida a celor peste 7000 de produse din floraria noastra. Job-ul de florist la FlorideLux se adreseaza novicilor in industrie, persoanelor cu experienta, dar si celor pasionati care isi doresc sa isi construiasca o cariera in domeniu.

cat castiga un florar?

Vezi aici ultimul nostru video cu lead designer FlorideLux Bart van der Elsken, in care ne povesteste despre ultimele tendinte pentru primavara 2017 si cateva sfaturi pentru floristi:

Vezi ultima colectie a lui Bart Van der Elsken, Energy Spring 2017: Flori primavara 2017

Vezi aici video cu Ana Chira, fa cunostinta cu seful de atelier FlorideLux:

Vezi ultima colectia a Anei Chira, Candy Sweet Spring 2017: Flori de primavara 2017

Clasificarea florariilor

Clasificarea florariilor si a competitorilor majori de pe piata florilor si a plantelor a fost efectuata de curand de catre TNO (Netherlands Organisation for Applied Scientific Research) – Organizatia Olandeza a Studiului in Stiinta Aplicata. Desi nu este o industrie luata foarte in serios in Romania, asta nu inseamna ca la nivel international aceasta industrie care genereaza anual sute de milioane de euro nu este una extrem de importanta si documentata.

Competitia din ce in ce mai accentuata si stratificarea intensa a acestei industrii o data cu aparitia atat de multor nise a ajutat analistii sa poata contura 6 segmente importante pentru clasificarea florariilor.

Calsificarea florariilor, nise florarii:

 • ‘Dorien’, floristul de la tejghea
 • ‘Sara’, specialistul in floristica, design si plante
 • ‘Conny’, floristul conceptual, artistul
 • ‘Oscar’, floristul online
 • ‘Victor’, retailer-ul de produse fresh, plante/floristica engross & en detail, cash&carry
 • ‘Robbert’, floristul mobil tip kiosk / masa stradala sezoniera / masa in piata

Cel mai mare spirit competitiv pe industrie vine din partea ‘Victor’ si ‘Oscar’, ne spun analistii, care au condus studiul in Olanda, Germania, Franta si Marea Britanie. Aceste 2 nise sunt foarte inovative la nivel de oferte si beneficii pentru clientela, investesc foarte mult in branding si marketing, iar clientii sunt foarte atrasi de varietate si comoditate pentru ‘Oscar’, iar de preturile mici in cazul lui ‘Victor’. Clientii opteaza pentru floristii online atunci cand au nevoie de livrarea unui buchet de flori sau a unui cadou, ceva special si apeleaza la cumparaturi in retail atunci cand isi doresc produse decorative pentru propria casa sau gradina.

clasificarea florariilor

Atat pentru analisti, cat si pentru mine personal, este suprinzator faptul ca restul de 4 segmente pe partea de clasificare a florariilor, ‘Dorien’, ‘Sara’, ‘Conny’ si ‘Robbert’ nu au o atitudine de intampinare a valului competitiv venit din partea ‘Oscar’ si ‘Victor’. Ba dimpotriva, aceste 4 segmente se concentreaza din ce in ce mai mult pe retentia clientelei existente si se bazeaza pe traficul stradal sau pe recomandari, preferand o serie de clienti stabili si loiali. Aceasta tendinta a fost observata in toate cele 4 tari analizate.

Ca si tendinte la nivel de achizitii flori engross, ‘Oscar’ si ‘Victor’ sunt extrem de activi, cautand permanent noi furnizori si noi oferte, comandand atat online, cat si direct de la depozite, adaptandu-se rapid oricarei cereri a clientilor. ‘Dorien’, ‘Sara’, ‘Conny’ si ‘Robbert’ prefera in proportie de 80% depozitele clasice, vanzatorii de flori engross care le vin cu marfa direct in magazin pentru aprovizionari sau locatiile specializate pe cash&carry. Aceste 4 segmente spun ca decid necesarul de flori si accesorii la fata locului, lasandu-se inspirati de oferta disponibila la furnizorul engross. In acest fel, sustin ei, pot asigura clientilor cea mai proaspata marfa si mereu un design nou.

Clasificarea florariilor este un articol cu informatii valoroase pentru industrie, ajutandu-ne sa intelegem tendintele si modalitatea de gandire a diversilor jucatori de pe piata. Desi sunt miscari extrem de importante pe diverse nise si clientii migreaza de la un segment la altul in functie de nevoile punctuale si de buget, unii competitori alearga foarte repede, iar altii prefera sa stea pe marginea drumului, in asteptarea altor timpuri, mai bune. Este un comportament interesant de partea ambelor baricade si 2 mentalitati total diferite ce merita digerate.

Se apropie Craciunul, nu uita sa comanzi online cei mai frumosi brazi de Craciun, la cele mai bune preturi si livrare gratuita oriunde in Romania! Sarbatori fericite tuturor!