Evenimente floristica Octombrie-Noiembrie 2016

Evenimente floristica Octombrie-Noiembrie 2016 – important pentru toti floristii! Iata mai jos alte cateva evenimente de floristica la care merita sa te inscrii in urmatoarea perioada. In continuarea articolului Evenimente si targuri industria de flori, am mai aflat de curand de 2 evenimente importante pentru floristii din Romania. 

Ambele evenimente au loc in Europa, lucru care face accesul facil pentru romani si taxele de transport un pic mai usor de suportat. Iata mai jos cele 2 evenimente:

FLEUREX

Organizat de British Florist Association, evenimentul Fleurex contine un targ expozitional, un concurs de design floral si cateva master classes de design floral. Fleurex va avea loc la Chesford Grange Hotel, un hotel de 4 stele in zona rurala Warwickshire. Cumparati bilete la Fleurex aici: FLEUREX TICKETS 2016.

fleurex-2016

Flora Holland Trade Fair

Flora Holland are loc in perioada 2, 3 si 4 noiembrie 2016 in Aalsmeer, un eveniment foarte important in Olanda, la care vor participa peste 700 de expozanti din zona de horticultura si floristica. Organizatorii ne anunta ca anul acesta focusul va fi pe tehnologie, inovatii de produs si concepte unicat, care promit sa inspire participantii in noul sezon 2017.

Informatii eveniment:

Royal FloraHolland Aalsmeer, Legmeerdijk 313, 1431 GB Aalsmeer.

Opening hours:
Wednesday, November 2, 09:00 – 17:00
Thursday, November 3, 09:00 – 17:00
Friday, November 4, 09:00 – 15:00

Puteti sa va inregistrati precum vizitator la targ aici: Flora Holland Trad Fair 2016

Bursa de flori si plante din Olanda – Raport lunar septembrie 2015

Bursa de flori Olanda

A fost extrem de frig in acest an, in luna septembrie, astfel incat stocul disponibil a fost mai mic pe bursa de flori din Olanda.

Linia mercurului in termometre a trecut de 20 de grade Celsius doar 2 zile in Septembrie. In mod normal, an de an numaram 10 zile calduroase in aceasta perioada. A cazut un pic mai multa ploaie, vreme care a creat o atmosfera foarte umeda la inceputul lunii. In comparatie cu Septembrie 2014, pe bursa de flori numarul de produse vandute a scazut cu 1.9 %. Vanzarile valoric vorbind au crescut ezitant cu doar 0.4%.

Mai putine flori taiate vandute

Pretul mediu per trandafir taiat a crescut cu 1% fata de luna Septembrie 2014, dar numarul de fire floare vandute a scazut cu 1.8%. Grupul crizantemelor a inregistrat cele mai scazute vanzari, cu -24%. Pretul mediu si vanzarile la nivel de sume au crescut, implicit, cu +10.2%. Freziile au urmat un parcurs similar, inregistrand o scadere de 12.2% in numarul de fire vandute, insa o crestere in sumele incasate de 10.2%. Cymbidium sau orhideea imperiala a aratat o scadere atat in cantitati, cat si in sume, cu -18.8%, respectiv -8.7%. Hydrangea sau hortensia a avut cea mai spectaculoasa crestere in numarul de fire vandute, cu +22.2%, iar vanzarile au crescut cu 4.7%. Vanzarile (precum sume) de lisianthus (eustoma) au crescut cel mai mult fata de 2014, respectiv cu +15.4%. Numarul de fire de Alstroemeria si Gerbera au crescut insignifiant de mult.

O scadere mica si in vanzarile + cantitatile de plante de interior

Luna trecuta am observat o scadere in vanzari cu -1% si in unitatile vandute cu -1.3% pentru plantele de interior. Au fost vandute cu 26.8% mai putine bromelii in Septembrie, inregistrandu-se o scadere de sume cu 15.3%. Minirosele si alte grupuri de plante de interior au inregistrat scaderi semnificative, intre 1% si 13.4%, in functie de grupul de care apartin.
O traiectorie pozitiva a fost observata in grupul aranjamentelor de plante, al caror numar de unitati vandute a crescut cu 37.2%. Alte plante care au avut cresteri in unitatile vandute au fost Dendrobium, Anthurium si Cyclamen. O scadere usoara in vanzari a fost inregistrata la planta de Phalaenopsis (4.4%) si Dracaena (9.9%).

O luna mai putin buna si pentru plantele de gradina

In septembrie au fost vandute cu 4% mai putine plante de gradina. Vanzarile de Buxus au scazut cu -18.7%, grupul Viola a inregistrat o scadere de -13.6%, la fel si alte grupuri de copaci/tufisuri (scaderi de pana la 33.2%). Pe de alta parte, plantele de gradina cu flori si cele extrem de rezistente la intemperii au inregistrat cresteri spectaculoase, iar aici mentionam planta de Aster (+50.2%), Erica (+35.9%), Cyclamen (+24.4%) si Hydrangea sau Hortensia (+9.3%).

Sursa: https://www.floraholland.com 

Pentru flori si plante en-gross recomandam: www.FlowersMarket.ro