Program de facturare ieri si azi, offline VS online

Program de facturare ieri si azi, offline VS online, un meci pe care tehnologia l-a castigat!

Am inceput sa fac afaceri, intr-un mod pompos spus, acum foarte multi ani, prin 2001. Inca de la inceput am invatat facand si lovindu-ma cu capul de toate problemele pe care le poate intampina un antreprenor. De la cele mai simple probleme pana la cele mai complexe le-am invatat din mers, din pacate.

Citeste si: Facturare online

Antreprenoriat in Romania, bariere nevazute

Initial am crezut ca totul e simplu, asa cum un orb vede lumea si o intelege asa cum o stie el, nu cum ii spun altii. Am auzit de nenumarate ori, ce stii tu, cine esti tu sa faci afaceri, chiar de la prieteni si familie. Am pornit plin de exaltare si incredere, incredere pe care o am si acum, doar ca astazi, dupa mai bine de 16 ani de antreprenoriat, sunt mai prudent.

Program de facturare online

Prima problema si despre ce voi scrie astazi in articol, program de facturare

Programul de facturare, o problema la inceputuri

Totul despre factura fiscala

De ce o problema? Pentru ca nu stiam nimic despre acest lucru, cum se factureaza, ce trebuie sa faci, cum trebuie sa faci, cum se calcueaza facturile, tva, etc. Si am inceput, ca toti ceilalti, cu facturi scrise de mana. Imi amintesc si acum ca am fost foarte mandru cand am facut facturi personalizate pentru Avantaj NET, cu logo in background si foarte aratoase. Asa le vedeam atunci.

Am incercat sa caut un program de facturare, mi se parea logic sa existe, nu am gasit. Am gasit program de contabilitate, la vremea respectiva CIEL daca nu am insel era la putere si majoritatea contabililor il foloseau. Foarte interesant cand te duceai cu teancul de facturi, bonuri si alte documente la contabil si te privea cu „drag”, imaginandu-si, probabil, cat va avea de lucru.

Facturarea de mana, un calvar pentru mine

Si nu pentru ca nu stiam sa calculez o factura ci pentru simplul fapt ca dura, imi lua timp, eu deja tastam super rapid si mi s-a parut mereu o problema reala, de ce sa scriu facturi de mana, pierdeam ore bune sa scriu facturi la fiecare inceput de luna si de fiecare data cand terminam proiecte.

Ulterior ne-am permis sa luam un om sa factureze, dar au insemnat costuri suplimentare.

Facturare online, program de facturare online

Long story short, astazi, antreprenorii au mai mult timp sa gandeasca, mai mult timp sa faca lucruri frumoase, sa dezvolte. De ce? Pentru simplul motiv ca taskurile simple, gen facturarea acum se intampla direct online, oriunde ai fi, oricand cu evidente stricte care nu depind de contabilitate, poti exporta facturi si le poti importa rapid in alte program de contabilitate.

Nu imi pot imagina un business fara facturare rapida, in vechiul stil, de mana!

Integrare facturare cu website-urile noastre

Cel mai mare bottle-neck pe care l-am intalnit in timp a fost facturarea automata pe baza informatiilor primite de la clienti din website. Desi a fost o provocare enorma, la final, cand am finalizat integrarea ne-a permis sa fim mai eficienti si sa crestem vanzarile cu 20% iar eficienta oamenilor a crescut cu 40%. Si astazi ma mir cand imi amintesc cum faceam facturile acum 10 ani! :)) Ma mir si ma amuz in acelasi timp!

2 thoughts on “Program de facturare ieri si azi, offline VS online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *