Prima floare crescuta in spatiu (poze si video)

Prima floare crescuta in spatiu este o planta comestibila numita zinna si a fost plasata, ingrijita si crescuta in Spatiul Cosmic International. Zinna este prima planta crescuta in afara atmosferei terestre. Astfel de experimente, cu plante, paveaza drumul catre culturi de fructe si legume in spatiu (cartofi, rosii, castraveti etc.), care pot duce la surse de hrana viabile pentru oameni, in viitor, chiar si in spatiu.

prima floare crescuta in spatiu

Anul trecut Mark Watney ne-a incantat cu o productie cinematografica de exceptie, cu povestea sa despre un astronaut izolat in spatiu care incepe sa isi cultive propria hrana pe Marte. Personajul filmului exclama la un moment dat, cu entuziasm: „sunt cel mai bun botanist de pe planeta!”… el fiind singur pe Marte… :))

Comanda cele mai frumoase plante cu flori online!

Si acum, la ceva timp dupa aparitia filmului, astronautii reali aflati in acest moment in spatiu ne aduc o veste exceptionala. Au reusit sa creasca prima floare din spatiu! Vestea a fost data pe Twitter de astronautul Scott Kelly, care implineste anul acesta 12 luni in spatiu. Planta pe care au reusit sa o creasca se numeste zinna, este comestibila si poate fi folosita in salate.

prima floare din spatiu

Prima floare crescuta in spatiu a fost ingrijita in laboratorul vegetal instalat pe ISS in Martie 2014. Desi au mai incercat in trecut sa creasca salata verde si aragula, abia acum astronautii au obtinut un rezultat perfect viabil cu zinna. Celelalte plante plasate in laboratorul vegetal nu au supravietuit. Managerul proiectului explica acest fenomen prin faptul ca zinna este o planta foarte diferita de salata verde si de aragula, asemanandu-se foarte mult plantelor gen tomate sau castraveti, mazare etc.

Prima floare crescuta in spatiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *