Liliac sau syringa

Liliac sau syringa – este un gen originar din Asia și Europa, din familia Oleaceae, cu circa 28 de specii, arbuști. Ca plante ornamentale, se folosesc in parcuri si gradini, insa precum flori decorative pentru aranjamente florale sunt cumparate de pe bursa din Olanda la pachete de 10 fire, folosite in special primavara pentru parfumul lor absolut deosebit si aspectul dezordonat, de “gradina”. Articolul de astazi este dedicat in totalitate pentru liliac, buchete de liliac, in colaborare cu master florist Bart van der Elsken.

Liliacul este o floare simbol pentru sezonul de primavara. Parfumul incantator pe care il emana, florile marunte instelate si aspectul bogat il transforma intr-o floare extrem de cumparata si solicitata in toate florariile. Pentru ca vremea din Romania este una propice acestui arbust, vedem adesea gradinile romanilor impodobite de aceste flori magnifice si buchete de flori la vanzare in piete. Dezavantajul atunci cand floarea este cumparata din piete si cand este romaneasca este faptul ca rezista foarte putin.

Cand vine vorba despre liliacul profesional, pentru buchete si aranjamente florale, acesta este livrat din Olanda de la Bursa de Flori. Bart Van der Elsken ne povesteste pe indelete procesul de cultivare si recoltare a frumoasei syringa / liliac:

EN: “Syringa or Lilac is grown in Holland respecting an important and valuable tradition. The small trees are grown in a special land that can only be found in some island in the neighbourhood of Aalsmeer. In January, each year, they are brought to the glass houses by old fashioned boats and taken care of, until the flowers bloom. This happens just in time for spring, to be sold on the flower auction.” , says Bart.

RO: “Syringa sau liliacul este crescut in Olanda, respectandu-se o traditie foarte importanta si valoroasa pentru noi. Arbustii sunt crescuti intr-un pamant special, propice acestuia, care poate fi gasit doar pe o insula in apropiere de Aalsmeer. In luna ianuarie, in fiecare an, arbustii sunt luati cu grija si adusi in serele din Aalsmeer, cu ajutorul unor barci traditionale, fiind ingrijiti pana cand infloresc si sunt taiate florile pentru a fi aduse pe bursa de flori. Aceasta procedura speciala are loc in fiecare an in luna ianuarie, pentru ca florile sa fie gata pana in primavara, cand incep comenzile.”, ne povesteste Bart.

Iata si cateva poze cu acest procedeu, pe care Bart a avut amabilitatea sa ni le trimita.

Liliac sau syringa

Liliac sau syringa

Liliac sau syringa, comanda liliac

Liliac sau syringa, liliacul

Liliac sau syringa

Aceeasi procedura de cultivare o are si viburnum, si aceasta floare de umplere fiind un arbust (floarea are tija lemnoasa). Bart poate fi contactat la aceasta pagina de Facebook: https://www.facebook.com/bart.vanderelsken?fref=ts sau ii puteti viziona creatiile aici: Bart van der Elsken master florist.

Buchete cu liliac sau syringa

Nu uitati ca incepand cu 14 ianuarie avem si noi liliac sau syringa in stoc in noul nostru showroom din depozit flori engross din Bucuresti! Contacteaza-ne pentru o oferta pe email contact@depozitfloriengross.ro sau la telefon 0372740106! 

Leave a Reply