Industria florala din Ecuador: statistici, analiza si tendinte

Industria florala din Ecuador, citeste mai multe despre acest subiect interesant.

Ecuadorul este faimos pentru statutul sau de lider mondial in exportul de banane. Ceea ce multi nu realizeaza, insa, este ca Ecuadorul este si unul dintre cei mai mari exportatori de flori. In acest moment este pe locul 3 in aceasta industrie. Industria florilor din Ecuador a inceput sa mearga foarte bine din 1991 cand a fost semnat acordul numit „Andean Trade Preference Act„.

Acesta practic permitea pentru prima oara exportul de produse din Ecuador catre Statele Unite ale Americii, pentru industriile curate, in sparanta eradicarii traficului de droguri. Acordul a expirat in anul 2013, insa efectele sale continua sa se resimta.

Industria florala din Ecuador: statistici, analiza si tendinte:

#1. 73% din florile taiate exportate din Ecuador sunt trandafiri. (date din Financial Times)

#2. Datorita industriei florilor, in Ecuador au loc de munca peste 103.000 de oameni. In 2013, aceasta industrie a generat venituri de 873 milioane de dolari. Majoritatea persoanelor care lucreaza cu florile in Ecuador sunt femei. (date din Financial Times)

#3. Majoritatea fermelor de flori / plantatiilor florale se afla in provincia Pichincha. Aceasta zona acopera muntii Anzi, ceea ce inseamna ca majoritatea florilor de aici sunt dezvoltate si crescute la o altintudine de 2800-3000 de metri deasupra marii. Aceste conditii exceptionale determina cresterea de trandafiri foarte inalti, foarte rezistenti si cu o cupa foarte mare. (date din Financial Times)

#4. In Ecuador salariatii castiga in medie 354 dolari pe saptamana, cu aproape 40% mai mult fata de lucratorii din aceeasi industrie, din Columbia. (date din Financial Times)

#5. In medie, pe zi, se produc 90.000 de trandafiri soiul BellaRosa, cel mai bine vandut soi. In perioadele foarte bune, plantatiile produc pana la 200.000 de fire pe zi. (Financial Times)

#6. Cea mai mare piata de export pentru Ecuador ramane Statele Unite ale Americii. Aproximativ 40% din intreaga productie anuala pleaca direct spre America. Dupa aceasta, urmeaza Rusia, care absoarbe 23% din productia anuala. (Latin Roots Travel)

#7. In Ecuador se produc mai mult de 25.000 de specii de flori si plante. (date din Latin Roots Travel)

#8. Exista mai mult de 400 de soiuri de trandafiri cultivati in Ecuador. (date din Latin Roots Travel)

#9. Valoarea mondiala a industriei florale (flori taiate) este de 7.5 miliarde de dolari. Valoarea industriei florale cu toate subcategoriile sale este de 104.8 miliarde de dolari (plante, accesorii, recipiente, unelte etc.). (date din Statistic Brain)

#10. Americanii cheltuie 26.6 miliarde de dolari anual pe produse florale. (date din Statistic Brain)

#11. 36% din florile cumparate din Ecuador urmeaza a fi folosite pentru decoratiuni personale, acasa sau la birou, de catre consumatorii finali. Restul sunt produse pentru a fi oferite cadou. (date din Statistic Brain)

#12. 45% din florile produse in Ecuador sunt aruncate inainte de a fi vandute (pierderi, perisabilitati industria florala). (date din Statistic Brain)

#13. Doi din trei consumatori sustin ca florile cumparate sunt pentru placerea personala. (date din Statistic Brain)

#14. Columbia este tara care exporta cele mai multe flori din lume – aproximativ 78%. (date din Statistic Brain)

#15. Sunt aproximativ 800 de companii active in industria florala din Ecuador. (date din U.S. Department of Agriculture)

#16. In afara de trandafiri, gypsophila este cea mai vanduta si cunoscuta floare de pe plantatiile ecuadoriene. Aproximativ 975 de hectare de pamanturi sunt cultivate cu gypsophila anual. (date din U.S. Department of Agriculture)

Analize si tendinte in industria florilor

Florile, in special trandafirii, sunt considerate un produs de lux. Flori de Lux . Atunci cand vremurile sunt bune, prolifice, se comanda trandafirii lungi cu o cupa mare. Atunci cand economia este in declin, lumina popularitatii cade pe florile mai rezistente, de camp, iar trandafirii cad in plan secundar, consumatorii avand alt focus.

Pentru Ecuador, influenta Rusiei si a comportamentului de consum din aceasta tara este foarte importanta. In 2013, exportul catre Rusia a scazut cu 26%, iar in 2014 cu 30%. De la an la an sunt raportate scaderi generale cu aproximativ 15%.

Voi ce parere aveti de industria florala din Romania? Cum resimtiti fluctuatiile pietei si ce concluzii trageti de la an la an? Iata alte articole interesante despre industria florilor din Romania:

Studiu de piata: Deficit cu 10.000 de floristi in Romania

Cati bani ai nevoie sa deschizi o florarie?

Plan de afaceri florarie

Cei mai frumosi trandafiri din Romania, cu livrare gratuita oriunde! Trandafiri magnifici, direct din Ecuador, pastrati in conditii impecabile! #floridelux https://www.floridelux.ro/buchete-flori/buchete-de-lux

Vezi video-ul nostru despre TRANDAFIRI CRIOGENATI :

Flori

Florarie online Alba Iulia
Florarie online Arad
Florarie online Pitesti
Florarie online Bacau
Florarie online Oradea
Florarie online Bistrita
Florarie online Botosani
Florarie online Braila
Florarie online Giurgiu

Aranjamente florale masa nunta

Aranjamente florale nunta gerbera

Florarie online Arad

6 thoughts on “Industria florala din Ecuador: statistici, analiza si tendinte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.