Flori pentru Van Gogh

Flori pentru Van Gogh – 29 iunie 2016 a marcat aniversarea a 125 de ani de la moartea pictorului Vincent Van Gogh. Postul de televiziune american PBS a afacut un reportaj amplu despre numeroasele evenimente memoriale realizate pentru faimosul si mult admiratul pictor olandez. Aceste evenimente au inclus un tur special in ultima resedinta a lui Van Gogh aflata in micul sat francez Auvers-sur-Oise si o calatorie cu bicicleta prin orasele olandeze unde Gogh a crescut, a studiat si si-a perfectionat arta impecabila a picturii.

flori pentru van gogh

Flori pentru Van Gogh

In Amsterdam, fanii au recreat in fata muzeului Van Gogh unul dintre auto-portretele faimosului pictor, folosind nici mai mult nici mai putin de 50.000 de dalii. Toate florile folosite in pictura florala au fost taiate din gradina din spatele casei in care Van Gogh a copilarit, in Zundert.

Buchete de dalii

Van Gogh, pictorul ale carui opere de arta au fost cu mult sub-apreciate in timpurile cand era in viata, s-a sinucis la varsta de 37 de ani, dupa o lupta de o viata intreaga cu o puternica boala mentala.

Pentru a vedea in detaliu opera de arta contemporana numita flori pentru van gogh, creata din 50.000 de dalii, uite un video mai jos:

In memoriam Vincent Van Gogh, va las si melodia creata pentru acest formidabil artist:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *