Ce este o floare?

Ce este o floare? – o intrebare foarte interesanta pe care nu o aud foarte des in industrie. Ne asteptam ca toti clientii nostri sa fie deja instruiti, educati si fini cunoscatori ai buchetelor de flori pe care le cream, insa oare chiar si noi stim… ce este o floare? Ce este aceasta simpla floare? De unde vine si ce industrie frumoasa creeaza in jurul ei?Am cautat pentru voi, dar si pentru mine, definitia florii. Iata ce lucruri interesante am gasit!

ce este o floare

Ce este o floare?

O floare, cunoscuta si sub numele de cupa de floare sau infloritura, este structura reproductiva gasita in plantele infloritoare.

Aceasta structura florala contine organele reproductive ale plantei, iar functia acesteia este de a produce seminte pentru reproductie.

Pentru plantele mai inalte, semintele sunt urmatoarea generatie si servesc drept modalitatea principala prin care viitoarele plante sunt raspandite in peisajul inconjurator. Dupa fertilizare, portiuni ale florii se dezvolta in fructe care contin si ele, la randul lor, seminte.  Multe plante din natura au evoluat pentru a atrage animalele care polenizeaza floarea, miscarile agentului polenizator avand o functie extrem de importanta in reproducerea plantei respectiva, adica daca va mai exista in viitor sau nu.

ce este o floare, schita

Flori pentru industria floristica

Industria floristica reprezinta productia, comertul si tranzactionarea florilor taiate sau a plantelor, in scopuri decorative. Florile si plantele crescute special pentru comert nu au nici o legatura cu fluxul naturii de polenizare, sunt produse gandite, crescute si ingrijite special pentru comert, in medii controlate. Aceste flori si plante sunt tratate cu solutii speciale, pentru a avea o viata indelungata in vaza / in glastra. Cele mai mari tari cultivatoare de plante si flori pentru comert, dupa arealul cultivat, sunt China, India si Statele Unite ale Americii. Tara cu cele mai multe importuri si exporturi de flori si plante este Olanda.

Florile sunt comercializate in florarii (vezi aici florarii Bucuresti, Romania), in florarii online, in ateliere de productie, prin agentii de evenimente pentru nunti / botezuri / petreceri, in marile lanturi de magazine retail, in piete, pe piata neagra prin alte forme. Industria floristica are mai multe sub-ramuri, si anume industria accesoriilor, industria decoratiunilor, industria solutiilor de ingrijire plante / flori.

industria floristica, ce este o floare

Industria floristica este una extrem de dezvoltata atat in tarile foarte bine plasate economic, cat si in cele mai putin dezvoltate economic. Frumusetea florilor si a plantelor atrage la cumparaturi oameni din toate mediile sociale. Florile si plantele nu fac parte din nevoile de baza, insa prin natura lor colorata, texturata, frumoasa, cu o latura utila (oxigenul produs de plante + alte beneficii la nivel psihologic), alaturi de preturile accesibile tuturor, creeaza din flori si plante produse extrem de vandabile la nivel international.