De cati bani ai nevoie sa deschizi o florarie?

De cati bani ai nevoie sa deschizi o florarie? – Hmmm… o intrebare foarte simpla, dar cu un raspuns foarte complex. Atunci cand vrei sa deschizi o florarie, trebuie sa te decizi mai intai ce vrei sa obtii cu aceasta florarie si cum vrei sa te pozitionezi. Foarte important este sa iti faci un plan de afaceri florarie. Planul de afaceri este facut de foarte multi doar pentru a obtine un imprumut sau o finantare (lucru care determina o munca superficiala si prost facuta), insa eu iti recomand sa faci o treaba foarte bine documentata si sa privesti planul de afaceri ca pe o harta, un drum foarte bine stabilit care te duca catre scopul tau.

De cati bani ai nevoie sa deschizi o florarie?
De cati bani ai nevoie sa deschizi o florarie?

O data ce ai trasat planul de afaceri, cere parerea unor oameni de afaceri cu experienta, pentru a evita cheltuielile nejustificate sau exagerate.  Planul de afaceri iti poate raspunde inca de la inceput la intrebarea De cati bani ai nevoie sa deschizi o florarie? si, culmea, sta in mainile tale sa ai un raspuns corect!

Franciza florarie FlorideLux, o afacere de succes! Vino in familia floristilor FlorideLux!

Ai deja o florarie? Atunci inroleaza-te in programul de florarii partenere FlorideLux! 

Afacerile de tip florarie sunt un pic mai simplu de inceput decat alte business-uri, pentru ca nu ai nevoie de autorizatii speciale de functionare. Cu toate ca ai nevoie de anumite avize de la autoritatile locale si de studii de specialitate in domeniu / experienta valida, este totusi o afacere cu costuri minimale la inceput.

De cati bani ai nevoie sa deschizi o florarie?

In comparatie cu alte business-uri de tip retail, afacerile florarie implica costuri initiale legate de:

 • chirie / plata spatiului
 • utilitati
 • autorizatii si avize functionare
 • specializare personal / manager
 • personal angajat
 • stocuri
 • achizitie clientela / marketing / popularizare
 • cooler / echipament profesional de pastrare a florilor

CEA MAI BUNA AFACERE FLORARIE CU INVESTITII MINIME:

Astfel, investitiile initiale intr-o florarie variaza intre 15.000 si 30.000 de euro.

Cea mai importanta si costisitoare parte a afacerii de tip florarie este stocul. Acesta constituie aproximativ 40-50% din cheltuielile saptamanale ale florariei, trebuie sa ai abilitati extraordinare de management a stocurilor sau un soft specializat in acest sens. Florile si plantele sunt perisabile si au o viata pe raft foarte scurta. Trebuie sa stii sa monetizezi corect si la timp stocurile perisabile. Aceste abilitati creeaza un impact foarte mare asupra bugetului initial de deschidere a florariei, dar si asupra bugetului de cheltuieli saptamanale de acolo inainte.

A doua cea mai costisitoare parte a afacerii florarie este personalul sau mana de lucru, care reprezinta 20-25% din cheltuielile de business. Este foarte important sa nu subestimezi in aceasta afacere mana de lucru, este un aspect esential in reusita sau esecul afacerii.

De cati bani ai nevoie sa deschizi o florarie

Inainte sa deschizi o florarie, fa un studiu de piata amanuntit. Intereseaza-te cati bani face o florarie, citeste despre evolutia pietei si observa strategia altor afaceri similare la nivel local si international. Iti recomand sa te documentezi foarte bine inainte de a investi bani in aceasta industrie si sa fii absolut sigur / sigura ca este pentru tine + sa iti faci un plan bine pus la punct de recuperare a investitiilor initiale. Durata de maturitate + recuperare a investitiilor variaza intre 12 si 36 de luni de zile. Asa ca fa-ti bine calculele si ramai cu picioarele pe pamant, florile sunt frumoase si reprezinta o activitate foarte placuta, insa riscurile asociate sunt notabile si sfatul meu este sa gandesti ca un adevarat business man, indiferent de situatie.

7 thoughts on “De cati bani ai nevoie sa deschizi o florarie?

  1. Buna, Mihaela. Multumesc ca imi citesti blogul. 🙂 Ca sa intram direct in subiectul deschis de tine, din experienta iti spun ca florariile de succes sunt cele care au in spate oameni extrem de pasionati si implicati. Frica de a pierde ceva sau frica unei investitii prea mari intr-o afacere care are o rata de recuperare a investitiei de pana la 18 luni nu este una sanatoasa nici pentru tine, nici pentru business.Recomandarea mea este sa te asiguri inainte de orice ca ai in spate un capital de rulaj asigurat pentru un minim de 8-12 luni. De asemenea, iti recomand sa pornesti la drum cu un bagaj de cunostinte destul de mare, care sa te fereasca de pierderi. O alta varianta este o franciza florarie: https://www.floridelux.ro/franciza-florarie. Succes!

 1. Buna ziua. Eu asi dori sa deschid o florarie completa. Si fire dar si cu radacina (ghivece ) . Dar nu stiu de unde sa incep. Miar face mare bucurie sa ma ajute cineva cu suflet bun. Multumesc Doamne ajuta

 2. Buna ,imi doresc din tot sufletul sa imi deschid o florărie pt ca imi plac florile la nebunie ideea e!!! Ca imi este teama ca ,Dacă nu o meargă de unde pot aduce florii,ghivece etc ….imi doresc sa ma ajute cineva cu un sfat😶

 3. Bună ziua a-și dori să-mi deschid o mică florărie într-o comună cu patru sate alăturate și am nevoie de sfat, și susținere cum a-și putea apela la proiect European? Mulțumesc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *