Culorile anului 2016: Rose Quartz si Serenity

Culorile anului 2016 sunt Rose Quartz si Serenity. Pentru prima data in istorie Pantone Color of the Year anunta 2 culori oficiale pentru anul 2016, nuante complementare si amandoua din acelasi registru pastel. Cele 2 culori demonstreaza un echilibru inerent intre nuantele calde de roz trandafiriu si albastrul rece si linistit, creand impreuna o stare speciala de pace, ordine si dragoste.

In culorile anului 2016 sunt foarte multe lucruri interesante si incitante pentru orice florist! Aceste culori se regasesc in foarte multe flori speciale, iar posibilitatile de design si creativitate sunt nelimitate!

Buchete de mireasa 2016

Cel mai mult ma bucura faptul ca aceste 2 culori ale anului 2016 se potrivesc perfect cu preferintele coloristice ale mireselor din ultimii 2 ani. Toate miresele noastre spun ca vor rozuri prafuite si pasteluri suave in buchetele lor de mireasa. Asa ca in preview-ul pentru buchete de mireasa 2016, pe care deja l-am postat pe website, veti regasi cateva modele care imbina exact Serenity si Rose Quartz, dar si alte pasteluri cuceritoare.

culorile anului 2016 - buchet de mireasa roz culorile anului 2016 - buchet de mireasa

culorile anului 2016 - cosulet din petale

Trandafirul Rose Quartz, culorile anului 2016

In aranjamentele si buchetele anului 2016 cu siguranta vom regasi foarte multe nuante de roz pal si roz mai intens. Daca vreti sa respectati cu strictete culoarea Rose Quartz, a anului 2016, cautati doar trandafiri de un roz pur, care nu au pe petale nici o urma de verde sau crem. Trandafiri roz recomandati: „Albertine”, „Pink O’Hara” si „Keira” David Austin.

culorile anului 2016 - trandafir keira

Delphinium Serenity Blue, culorile anului 2016

Floarea delphinium permite designerului floral sa creeze aranjamente inalte, curgatoare sau rotunde. Este o floare versatila, cu mai multi clopotei delicati pe tija, rezistenta si interesanta precum textura. Daca vrei sa aduci in aranjamentele si buchetele tale un pic din cerul albastru al primaverii, atunci Delphinium albastru Serenity este alegerea perfecta.

culorile anului 2016 delphinium

Camelia

Cunoscuta si sub numele de „perfectiunea roz”, aceasta floare aduce aminte de gradinile palatelor victoriene. Are ceva regal si impresionant, care nu poate trece neobservat. Recomand sa folositi aceasta floare doar sub forma de planta cu radacina, in ansambluri de plante in cosuri sau sub alte forme. Daca o taiati de pe tija sa cu radacina, nu are viata foarte lunga. Rozul sau Rose Quartz este absolut fermecator, pana in cele mai mici detalii! Daca esti interesat de plante, citeste si acest review pentru aplicatia Pl@ntNet.
culorile anului 2016 - camelia

Hyacinth sau zambila

Sunt foarte multe de iubit la frumoase zambila: de la parfumul sau imbatator, pana la forma florii atat de carnoasa si interesanta. Aceasta floare are o sezonalitate redusa: din iarna pana in primavara, asa ca designerii florali trebuie sa profite cat mai mult in buchete si aranjamente de aceasta frumusete in nuanta Serenity Blue. Poate fi folosita cu bulb sau floare taiata.
culorile anului 2016 - zambila

Gerbera

Frumoasa din cale afara, rezistenta, foarte buna ca pret si disponibila in culori extrem de variate, gerbera este de departe una dintre florile favoritele eterne ale romanilor. Multe varietati coloristice ale gerberei sunt asemanatoare Rose Quartz, printre care amintim soiurile ‘Pink Power,’ ‘BonBons,’ si ‘Pink Snow.’ Gerbera este o floare cu o cupa mare si poate fi folosita cu succes atat in buchete si aranjamente pe rotund, cat si pe lung / inalt.

culorile anului 2016 - gerbera

One thought on “Culorile anului 2016: Rose Quartz si Serenity

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *