Crizanteme, buchete crizanteme, crizanteme albe, verzi sau de toamna

CrizantemeCrizantemele, numite și tufănele, dumitrițe, margarete de toamnă, sunt un gen de flori (Chrysanthemum), format din aproximativ 30 de specii de plante perene, aparținând familiei Asteraceae, native Asiei și Europei de nord-est.

FlorideLux.ro a promovat crizantema atat in perioada ei de sezonalitate dar si in afara ei. Crizantema este una dintre cela mai vandute flori in Romania, in afara oraselor mari si foarte mari fiind una dintre cele mai vandute flori.

Cele mai vandute buchete de crizanteme sunt:

Buchete crizanteme verzi

Crizanteme verzi

Crizantemele vorbesc pentru tine si spun „Esti un prieten minunat”. Crizantemele verzi pot completa un buchet sau pot crea un buchet unic, deosebit.

Buchete crizanteme albe

Crizanteme albe

Crizantemele albe semnifica adevar, puritate, curatenie si sunt minunate atunci cand le oferi, completeaza intr-un mod extraordinar alte buchete si infrumuseteaza o casa oricand. 

Buchete crizanteme de toamna

CRizanteme de toamna

Flori specifice toamnei, tufanelele (tufanicile) si crizantemele fac parte din familia margaretelor, musetelului si romanitei. Sunt originare din China si Japonia. La noi, sunt foarte apreciate pentru frumusetea florilor de diferite marimi, cu felurite forme de petale, colorate in alb, roz, multe nuante de galben, maroniu si mov, cat si pentru parfumul lor. In tarile de origine, pe langa toate acestea, sunt curent folosite in industria alimentara, pentru arome, precum si in industria farmaceutica.
Diferenta dintre tufanele si crizanteme este ca primele au flori mai mici si sub forma de buchetele, pe cand crizantemele au, in general o singura floare pe tija, iar florile sunt mai mari.

Pretul crizantemelor

Pretul crizantemelor variaza atat in functie de sezonalitate, cat si in functie de fluctuatiile bursei si cererile clientilor. In mod normal sezonul crizantemelor este vara-toamna, iar in aceasta perioada pretul crizantemelor scade considerabil pentru crizantemele crescute local, in Romania. In aceasta perioada pentru crizantemele importate din Olanda pretul ramane stabil. Pretul crizantemelor depinde foarte mult si de tipul acestora si de numarul de fire din pachet. Exista crizanteme: santini, dahlii, margaret, baltica. Acestea sunt livrate in pachete de 5, 10 sau 25 de fire. Cu cat cumparati mai multe fire, cu atat pretul crizantemelor.

Ingrijirea crizantemei in ghiveci

Precum marea majoritate a plantelor, crizantemele nu fac fata temperaturilor scazute ale iernii. Astfel, in momentul in care apare pericolul de inghet, se recomanda sa fie mutate in zone ferite de frigul de afara, la temperaturi cuprinse intre 5 si 10 grade Celsius, pana la sosirea primaverii.

Recomandari: Buchete crizanteme si aranjamente florale.

1 comentariu

  1. Sophia Răspunde

    giasmina spune:acuma am terminat si flareoa a doua si mia esit asa de frumoasa superbale fac pe toate ca sant toate frumoasedaca mai faci si alte flori sa le pui ca sa le fac ca la pun pe toate intro vaza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *