Buchete de flori

Buchete de flori, cadouri minunate, care pot insenina ziua oricarei femei! Conform Wikipedia, un buchet de flori este o colectie de flori intr-un aranjament creativ. Buchetele de flori cu coditele libere (flori taiate) sunt clasificate in 3 categorii: pe rotund, pe o parte, pe lung (crescent) sau cascadat. Adesea se ofera buchete de flori in dar la aniversari sau ocazii speciale / romantice, dar buchetele de flori sunt folosite si pentru decor in cazul nuntilor.

Secretul realizarii de buchete de flori perfecte consta in creativitate si tehnica. Un designer floral cu experienta poate lua clasicele tehnici de realizare a buchetelor florale si le poate transforma in adevarate opere de arta. Maiestria unui florar consta si in „acel ceva” pe care il adauga unui buchet de flori clasic, ce poate fi o combinatie inedita de texturi, de culori, o pozitionare inovativa a florilor, o ambalare speciala, un recipient unicat sau decoratiuni care scot din anonimat aranjamentul tip buchet de flori.

Cele mai populare buchete flori din Romania sunt buchetele cu foarte multe flori, extrem de voluminoase si care atrag atentia prin culoare si forma. Cele mai vandute buchete flori sunt cele rotunde, urmate de buchetele lucrate pe lung. Buchetele rotunde se ofera in special pentru aniversari sau ocazii romantice, avand o forma „usor de imbratisat”:). Buchetele rotunde sunt extrem de frumoase si pentru plasare in vaza pe o masa centrala, putand fi admirat circular, din toate partile.

buchete de flori pe rotund
Buchete de flori pe rotund, iata un buchet de flori lucrat pe rotund, din trandafiri rosii si verdeata asortata.

Buchetele realizate pe lung se ofera in special in ocaziile business / catre persoane cu care nu avem o relatie foarte apropiata (profesor, doctor etc.). Buchetele pe lung pot fi plasate in vaza pe colt, pentru ca au o singura parte / fata.

buchete de flori pe lung
Un exemplu de buchet de flori lucrat le lung sau pe inalt, din amaryllis, protea si verdeata.

Cele mai cumparate flori in buchete sunt:

  • trandafirii
  • lalelele
  • freziile
  • crizantemele
  • calele
  • orhideele

Romanii in general se pastreaza traditionalisti, insa adora creatiile florale noi, creative, inovative, cu un aspect ingrijit si echilibrat. Pentru buchetele de flori de vitrina, in florarii, sunt extrem de cumparate si apreciate buchetele deja ambalate, iar pentru florariile online clientii nostri prefera buchetele livrate direct in vaza (pentru ca vazele la FlorideLux sunt incluse in preturile afisate!!!) sau decorate minimalist si elegant doar cu panglica.

Iata mai jos si un exemplu de buchet de flori lucrat pe rotund, din 79 trandafiri stralucitori, asemeni unor diamante pretioase. Buchetul este asezat cu atentie intr-o vaza din sticla transparenta si decorat (ca un statement piece) cu panglica mov satinata, cu logo auriu FlorideLux, pentru un plus de autenticitate si farmec.

buchete de flori trandafiri albi

Va las in continuare si cateva exemple de buchete de flori iesite din tipare, respectiv extrem de creative. Unicitatea nu vine neaparat din frumusetea florilor, pentru ca acestea din start iti atrag atentia. Ceea ce consideram noi iesit din comun nu tine neaparat de ingrediente, pentru ca acestea pot fi gasite oriunde si de catre oricine. Creativitatea si viziunea artistului consta in reinterpretarea pe care o poti da unui lucru relativ comun.

buchete de flori creative buchete de flori iesite din comun

buchete de flori unicat

buchete de flori patrate

Toate aceste buchete de flori si alte 2000 de modele unicat pot fi cumparate din cea mai mare florarie online din Romania: FlorideLux!

  • Photo&retouch: Marius Dosinescu
  • Designer floral: Ana Chira
  • Creative content: Ioana Buiacu

Citeste si ultimul nostru articol despre Flori pentru femeia LEU (22 iul-23 aug)

6 thoughts on “Buchete de flori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.