Bonsai de 391 de ani

Bonsai de 391 de ani – v-am mai povestit in nenumarate randuri despre pasiunea mea pentru bonsai, asa ca astazi, cand am dat de acest „batranel” care rezista cu incapatanare, a trebuit neaparat sa scriu despre el pe blog!

Plantat in anul 1625, acest exemplar magnific de bonsai are 391 de ani si, daca asta nu este deja destul de impresionant, expertii spun ca acesta a supravietuit cu succes bombardamentului atomic de la Hiroshima. Bonsaiul a apartinut familiei Yamaki, care in anii 1945 au locuit la doar 2 mile distanta de locul unde Americanii au plasat bomba atomica, omorand aproximativ 140.000 de oameni. Intr-un mod miraculos, atat bonsaiul, cat si familia Yamaki au supravietuit evenimentului nefericit, ramanand nevatamati.

Bonsaiul de 391 de ani este plasat in acest moment in Arboteum National al USA, in Washington DC. A fost oferit precum cadou Statelor Unite ale Americii de catre maestrul de bonsai Masaru Yamaki in 1976.

Comanda bonsai online

Unelte profesionale bonsai

Unelte bonsai, ingrijire bonsai

Unelte bonsai – produse pe care mi-am dorit de foarte mult timp sa le aducem si de ceva timp chiar am si reusit. Bonsaii sunt printre preferatii mei, asa cum va spuneam si intr-un alt articol, am o pasiune teribila pentru tunderea, ingrijirea si udarea bonsailor. Mi se pare extrem de relaxant si in acelasi timp foarte placut.

In Romania bonsaii sunt insa tratati drept „alte plante decorative de interior”, fiind si vanduti la preturi foarte mici. In tarile asiatice insa, arta bonsai poarta ani de zile de munca, pasiune investita si multa, multa grija. Bonsaii sunt transmisi din tata in fiu, din generatie in generatie, avand o valoare puternic sentimentala si este o mostenire speciala, care arata generatiilor ce vin devotamentul si importanta familiei.

De curand am reusit sa importam unelte bonsai de cea mai buna calitate. Sunt produse putine, insa extrem de calitative si utile pentru cei pasionati, care vor sa investeasca timp in aceasta tehnica de gradinarit hranitoare pentru suflet. Uneltele de bonsai pe care vi le voi prezenta astazi sunt speciale pentru tunderea, udarea si constrangerea bonsaiului, dar sunt utile si pentru transplantare sau decor.

Ingrijire bonsai (demo ingrjire bonsai, unelte gradinarit amator FlorideLux):

Unelte bonsai

Foarfeca bonsai – iti propunem pentru intretinerea corecta a bonsailor aceasta foarfeca de gradinarit amator, speciala pentru tunderea si intretinerea bonsailor. Foarfeca cu lamele lungi, dintr-un material foarte rezistent si ascutit, este unealta ideala pentru taierea ramurilor fragile ale bonsailor, fara sa ii raneasca.

unelte bonsai, foarfeca

Kit intretinere bonsai, cadoul perfect pentru iubitorii de gradinarit amator si cei care cauta relaxare in dragostea pentru plante. Kit-ul pentru intretinere bonsai contine solutie nutribonsai pentru sanatatea plantei, stropitoare speciala pentru bonsai, foarfeca pentru crengute, ghid de ingrijire in limba engleza.

unelte bonsai - kit intretinere

Set unelte bonsai transplantare. Kit-ul contine: 1 ghiveci ceramica, 1 punga pamant, 1 foarfeca funzis, 1 sarma legare, 1 maturica si o grebla, un set manusi si o husa pentru pastrarea uneltelor.

unelte bonsai - kit transplantare

Tava udare bonsai – pentru udarea optima si corecta a bonsailor iti recomandam aceasta tava speciala de udare, care permite hidratarea corecta si in timp a bonsailor, direct prin radacina. Tava este neagra, din plastic si se potriveste in orice decor.

unelte bonsai - tava udare

Trusa unelte bonsai – o arta care merita atentie deosebita, intretinere bonsailor necesita si o trusa de unelte in stare perfecta. Noi iti propunem aceasta trusa echipata cu: o husa pentru pastrarea uneltelor, unealta taiere ramuri, foarfeca pentru crengute, foarfeca pentru radacini, spatula pentru frunzele uscate si betisoare chinezesti pentru despletirea radacinilor si scoaterea golurilor de aer din pamant dupa transplantare.

trusa unelte bonsai

Solutie ingrijire bonsai – iti recomandam pentru sanatatea si vitalitatea bonsaiului o solutie de ingrijire speciala, un adevarat boost de vitalitate pentru mica ta planta. Solutia are un gramaj de 35 ml si se aplica direct la radacina bonsaiului o data la fiecare luna cate 10 ml.

solutie ingrijire bonsai - unelte bonsai

Ghid de folosire unelte bonsai – descriere unelte.

Arta bonsai pe cranii reale

Arta bonsai pe cranii reale este o inventie a companiei australiene Jack of the Dust. Creatiile artificiale sunt realizate din PWC si asezate apoi pe cranii umane reale. Arta pe care compania a abordat-o se numeste „Memento mori” – aminteste-ti ca vei muri- si ofera tuturor iubitorilor de arta elemente de design care combina lumea celor vii cu a celor morti. Mi s-a parut extrem de interesant aceasta tehnica de design folosita de catre artistul Andrew Firth si, pentru ca si noi avem un magazin bonsai + eu sunt extrem de pasionat de aceasta tehnica, m-am gandit ca este perfect pentru blogul meu. Continue reading „Arta bonsai pe cranii reale”