Arta bonsai pe cranii reale

Arta bonsai pe cranii reale este o inventie a companiei australiene Jack of the Dust. Creatiile artificiale sunt realizate din PWC si asezate apoi pe cranii umane reale. Arta pe care compania a abordat-o se numeste “Memento mori” – aminteste-ti ca vei muri- si ofera tuturor iubitorilor de arta elemente de design care combina lumea celor vii cu a celor morti. Mi s-a parut extrem de interesant aceasta tehnica de design folosita de catre artistul Andrew Firth si, pentru ca si noi avem un magazin bonsai + eu sunt extrem de pasionat de aceasta tehnica, m-am gandit ca este perfect pentru blogul meu.

Craniile au 850 grame si o dimensiune de 13x16x22cm. Creatorul lor, Andrew Firth, este extrem de pasionat de tot ce inseamna pirati si navele piratilor. Inclusiv numele companiei sale, Jack of the Dust, face referire la un nume dat adeseori pe navele piratilor celui care se ocupa de mancare si de camara plina cu bunatati la conserva.

arta bonsai cranii

Ce spune creatorul despre arta bonsai pe cranii

Andrew Firth spune ca s-a apucat de decorat cranii in acest mod fara a avea o pregatire in prealabil in design sau arta sau modularea PWC-ului. I-a venit ideea din pasiunea lui pentru pirati si interesul pentru cranii, in general. El spune ca: “Nu mi-au placut niciodata craniile decorative care se gaseau pe piata. Mi se pareau cu adevarat un kitsch.”

arta bonsai craniu

arta bonsai pe cranii

Arta bonsai este o tehnica de gradinarit prin care plantele care in mod normal sunt gasite in natura in marimi mari, sunt miniaturizate si pastrate astfel prin constrangerea radacinilor. Plantele bonsai sunt la mare cautare in Romania, si nu doar sub forma naturala, ci si sub forma artificiala. Am intalnit de-a lungul timpului extrem de multi artisti care creeaza bonsai artificiali atat in calatoriile mele in afara tarii, cat si in Romania.

Andrew Firth, acest artist din Australia, a combinat bonsaii artificiali cu un element mai putin asteptat si in acelasi timp inspaimantator, si anume craniile umane reale. Efectul final este extrem de atractiv vizual, cu un puternic impact emotional si afectiv, la mai multe niveluri decat ne putem imagina.

arta bonsai craniu spate

In floraria noastra online puteti comanda:

 

2 replies on “Arta bonsai pe cranii reale”

Leave a Reply