Sezonalitatea florilor

Sezonalitatea florilor este extrem de importanta atunci cand vorbim despre disponibilitatea florilor dorite intr-o anumita perioada din an, dar si despre fluctuatiile de pret ale florilor. Spre exemplu, avem multi clienti care isi doresc bujori iarna sau zambile toamna sau amaryllis in toiul verii. Desigur, datorita globalizarii industriei, la nivel de furnizori si bursa, anumite flori pot fi disponibile tot timpul anului, cu anumite varfuri de pret, exemple viabile in acest sens sunt bujorii sau lalelele sau freziile.

Citeste si: Buchete de mireasa bujori

sezonalitatea florilorInsa sezonalitatea florilor impune si anumite restrictii de productie. Bulbii de zambile nu pot creste decat in anumite conditii atmosferice, propice doar iarna-primavara. Din acest motiv, in acea perioada, in functie de cat de repede se incalzeste vremea, se gasesc zambile atat locale, cat si din import Olanda si la preturi foarte bune, pentru ca oferta este de multe ori mai mare decat cererea plus comerciantii au tot interesul sa vanda marfa inainte sa o piarda (perisabilitate). Oricat ne-am dori sa oferim clientilor zambile tot timpul anului, acest lucru nu este posibil dupa finalizarea sezonalitatii lor naturale.

Un alt aspect foarte important al cunoasterii sezonalitatii florilor este pentru floristi, care trebuie sa stie aceste perioade importante de vanzari, dar si cei mai buni inlocuitori pentru aceste flori, in cazul in care clientii isi doresc totusi ceva similar. Spre exemplu, avem multe mirese care solicita buchete cu bujori toamna, iar cand afla pretul extra sezon si implicatiile de inflorire, renunta. Dar totusi, pentru a obtine acelasi efect vizual, le recomandam trandafiri David Austin, care au inflorescenta similara si nuante asemanatoare.

Pentru a veni in intampinarea voastra cu informatii cat mai utile despre sezonalitatea florilor, am facut un ghid informativ in acest sens, in care veti regasi restrictiile de sezonalitate pentru cele mai vandute si cautate flori de-a lungul anului. Acest ghid informativ de floristica va ajuta sa intelegeti anumite modificari care pot interveni in araranjamentele si buchetele comandate online sau din florarii. UTIL si informativ: GHID SEZONALITATE FLORILOR. Vezi alte ghiduri utile floristica aici!

1 comentariu

  1. Pingback: Semnificatia florilor – Ioana Dosinescu - Blog personal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *