Recrutari de personal in domeniul floristic

Recrutarile de personal calificat pentru domeniul floristic se anunta a fi cea mai mare provocare pentru industria noastra in anul 2017. Un nou studiu de piata remis in Marea Britanie, anunta in Europa gasirea de personal calificat drept prima si cea mai importanta amenintare de business pentru afacerile mici si mijlocii, dintre care si florariile.

Nu cadrul politic instabil si nici taxele din ce in ce mai mari + valul de responsabilitati administrative venite din partea guvernantilor nu ii ingrijoreaza pe administratorii de afaceri mici. Dimpotriva, acestia considera ca toti acesti factori nu sunt sub controlul lor, asa ca incearca doar sa se adapteze. Problema majora si principala este partea de HR, angajari si pregatirea corespunzatoare a oamenilor, impreuna cu etica muncii si dorinta de a avansa in cariera.

Lipsa de calificare si experienta a personalului devine din ce in ce mai apasatoare pentru companiile mici si mijlocii la nivelul Europei. Angajatii sunt din ce in ce mai volatili, nu se concentreaza pe specializare pe un singur domeniu si urmaresc beneficiile din partea angajatorului, nu ii deranjeaza sa migreze dintr-un domeniu in altul si nici de la un loc de munca la altul.

Domeniile raportate ca fiind cu cea mai mare lipsa de personal specializat sunt cel de marketing, tehnologic, business planning, floristic si horticol, alaturi de cel de HoReCa, textil si advertising.

Proprietarii de afaceri se plang ca:

  • angajatii nu sunt loiali
  • angajatii transmit secrete profesionale de la un loc de munca la altul
  • angajatii accepta un loc de munca si apoi nu mai vin la program
  • angajatii mint in CV-uri
  • angajatii isi doresc salarii si beneficii nerealiste si care nu se coordoneaza cu pregatirea lor actuala
  • angajatii nu sunt dispusi sa stea la un loc de munca destul de mult incat sa castige aceste beneficii pe munca, sunt nerabdatori si dedica foarte mult timp si concentrare pentru partea personala (distractii, calatorii etc.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *