Planta lunii ianuarie 2017, Ficus Benjamina

Planta lunii ianuarie 2017 este Ficus Benjamina. Frunze frumoase si lucioase si o structura foarte atractiva fac din Ficus Benjamina o planta foarte populara pentru decorul interioarelor moderne, aerisite si pretentioase. Planta lunii ianuarie 2017 face parte din familia Moraceae (mulberry).

Comanda aici plante ornamentale speciale, cu livrare gratuita oriunde in Romania!

Ficus Benjamina se distinge si se poate recunoaste dupa frunzele ovale, cu varf ascutit, foarte lucioase, cu dimensiuni intre 3 si 13 cm. Aceasta este in principal o planta de frunze decorative, ficus benjamina facand flori doar in stadiul de maturitate in starea naturala. In cazul plantelor de interior, ficusul este in general in forma sa juvenila, asadar nu se poate pune problema vreodata de inflorire.

plante ornamentale, ficus benjamina

Planta lunii ianuarie 2017 – cum alegi ficus benjamina si cum il ingrijesti

Atunci cand vrei sa cumperi un Ficus Benjamina pret, uita-te cu atentie la culoarea si forma frunzei. Cu cat frunzisul este mai des si frunzele mai lucioase si de un verde intens, inchis la culoare, cu atat valoarea decorativa a plantei si nivelul sau de sanatate sunt mai ridicate. Un alt aspect important este grosimea frunzei, cu cat aceasta este mai groasa, cu atat planta este mai putin sensibila la umiditate => mai usor de intretinut si mai rezistenta.

Ficus benjamina este o planta sensibila la frig. Pentru floristi, este important ca atunci cand temperaturile scad sub 12-15 grade Celsius, sa infasurati cu grija planta, pentru a o proteja de frig si a o putea vinde in stare excelenta pentru clientii vostri.

ficus banjamina, planta lunii ianuarie 2017

Ficus Benjamina este o planta foarte cautata de catre clientela florariilor, la nivel local si international. Este o planta perfecta pentru birourile luminoase, insa fara aerisire la geamuri, pentru oricine cauta o planta cu un aspect luxuriant si tropical, insa nu are foarte mult timp pentru ingrijiri si nici vreun talent special intr-ale gradinaritului. Este una dintre cele mai variate plante la vanzare, avand diverse forme ale tulpinii sau ale funzei (variaza chiar si la nivel de culoare si densitate a frunzisului). Singurul lucru care se pastreaza la orice soi de Ficus Benjamina sunt frunzele lucioase, ovale, cu varf ascutit.

Instructiuni ingrijire planta lunii ianuarie 2017, Ficus Benjamina:

Ficus are nevoie de foarte multa lumina. Evitati insa lumina directa a soarelui, in special in lunile de vara. Cu cat pozitia plantei este mai apropiata de lumina, cu atat aceasta are nevoie de mai multa apa. Asadar urmariti cu atentie evolutia plantei in primele saptamani si adaptati necesarul de udare in functie de pozitionare. Ca idee, solul nu trebuie sa se usuce niciodata complet.

ficus benjamina

Nu udati niciodata cu apa foarte rece. Udati mai rar in lunile de iarna si plasati planta afara in ploaia racoritoare de primavara – vara macar o data pe luna, daca va permite spatiul. Frunzele ingalbenite pot fi rupte cu usurinta si delicatete de pe tulpina. Frunzele pot cadea frecvent de la aerul prea uscat din interioare, pentru aceasta problema solutia este un umidificator de camera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.