Flori ingrijire – 7 tips&tricks care chiar functioneaza!

Flori ingrijire – 7 tips&tricks care chiar functioneaza! Am creat pentru voi o lista cu top 7 trucuri care te ajuta sa ai flori taiate proaspete pentru mai mult timp in vaza sau in glastra, cum vrei sa ii spui. Acest trucuri sunt testate si aprobate de specialistii FlorideLux, astfel ca ai garantia calitatii! √

flori ingrijire

Vezi aici ghidurile noastre utile pentru flori, plante, florarii si floristi:

Nimic nu „respira” ma bine viata, culoare si proaspetime decat o vaza plina cu flori colorate in mijlocul casei, biroului sau salii de evenimente. Pentru ca iubim atat de mult florile si pentru ca ne incantata atat de mult frumusetea lor, este trist cand le vedem petalele ofilite si sfrijite, dupa ceva timp. Atunci cand e vorba despre flori, din pacate viata lor este limitata, insa exista foarte multe tips and tricks pentru ingrijirea corecta a florilor, astfel incat sa le puteti prelungi viata cu zile intregi.

Incercati cu incredere aceste 7 tips & tricks de specialistii FlorideLux si spuneti-ne cum au functionat pe pagina noastra de FACEBOOK florarie online, unde suntem foarte activi si comunicativi!

Flori ingrijire

1.Alege din start florile potrivite:

Atunci cand alegi florile din magazin / florarie magazin, alege flori proaspete. Florile trebuie pastrate in camere frigorifice, cu temperatura si umiditate controlate. Un simplu aer conditionat nu le ofera florilor un mediu adecvat de rezistenta. Verifica frunzele si tija florii sa fie ferme si verzi intens.

Stiai ca?!… Toate florariile si atelierele FlorideLux sunt dotate cu camere frigorifice top quality perfecte pentru pastrarea in conditii optime a florilor? Florile noastre sunt atent monitorizate, ingrijite, plasate in apa curata si cooler-ele sunt curatate ZILNIC de catre specialistii nostri floristi.

2. Curata cu atentie vaza in care pui florile:

Bacteriile sunt inamicul numarul 1 pentru florile taiate. Unul dintre secretele floristilor nostri pentru flori impecabile este curatarea vaselor / vazelor in care pastram florile. Fie ca vasul este din plastic, sticla sau metal, curata-l zilnic cu o solutie dezinfectanta si limpezeste din plin dupa, cu apa curata, de preferinta calda.

3.Hrana florala si apa:

Umpleti vasul curatat cu apa curata, la temperatura camerei si amestecati in aceasta plicul cu hrana florala primit la orice livrare de la florariile FlorideLux, in concentratia indicata pe pachetel.

4.Indepartati frunzele care pot atinge apa:

Indepartati orice funzis de pe tija florii care poate atinge apa, intrucat frunzele in contact cu apa putrezesc si creeaza un mediu infectat pentru flori, pe care acestea il vor bea direct din vaza. In cazul trandafirilor incercati sa lasati spinii pe tija, pentru ca ajuta rezistenta florii in timp si evitati formarea de rani pentru floare.

5. Taiati tijele:

Taiati tijele sau tulpinele florilor cu o foarfeca ascutita si dezinfectata, pe rand. Nu taiati tijele toate o data, asa cum faceti cu patrunjelul sau mararul, cu cutitul. In final, plasati florile astfel pregatite in vaza curata, cu apa tratata.

6. Pastrati florile intr-o zona aerisita si racoroasa:

Lumina directa a soarelui si caldura excesiva pot dauna frumoaselor flori, asa ca plasati-le intr-o camera bine aerisita si racoroasa, partial umbroasa. Evitati caloriferele sau orice alta sursa de caldura. Evitati aerele conditionate direct spre flori.

7. Tineti florile departe de fructe:

Fructele emana un hormon de coacere numit Ethylene, care determina si florile si plantele sa se ofileasca, respectiv sa creasca mai repede.

Te asteptam cu drag cu cele mai frumoase flori si cadouri, buchete, cutii cu flori si aranjamente florale speciale pentru orice ocazie:

 • Bucuresti – Atelier de lucru si centru de livrari – Bd. Iuliu Maniu nr 7, corp N, Incinta Apaca
 • Bucuresti – Floraria FlorideLux – Calea Mosilor nr 209
 • Brasov – Floraria FlorideLux Brasov – Str Zizinului nr 3
 • Cluj – Floraria FlorideLux Cluj – Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr 19, pentru cele mai frumoase aranjamente florale nunta Cluj;
 • Numar telefon : +40372.740.106
 • E-mail : contact@floridelux.ro

Nu uita de beneficiile pe care doar #floridelux ti le ofera in Romania, cea mai buna florarie online!

 1. flori disponibile in stoc, pastrate in camere frigorifice profesionale si ingrijite adecvat, zilnic
 2. plic hrana florala si instructiuni profesionale ingrijire flori, sfaturi de la profesionistii FlorideLux
 3. poza martor pe email inainte de livrare, direct din atelierul de productie
 4. livrare GRATUITA oriunde in Romania, inclusiv in sate, in aceeasi zi sau in 24 de ore de la comanda si plata, de luni pana duminica
 5. consultanta gratuita in call center pentru alegerea buchetului potrivit si compunerea mesajului cadou
 6. felicitare de lux oferita gratuit pentru orice comanda, imprimata cu mesajul sau urarea ta