Curiozitati interesante despre nunti

Curiozitati interesante despre nunti – pentru ca este weekend si atmosfera e foarte relaxanta, am cules pentru voi cateva curiozitati foarte interesante despre nunti si despre aceasta ceremonie atat de speciala si unica in viata unui om. Desi difera obiceiurile si traditiile de la popor la popor, nunta ramane un pas important, atat pentru femei, cat si pentru barbati – un moment in care destinele se leaga pentru totdeauna, in fata divinitatii si a tuturor celor dragi.

Buchetul de mireasa. In Grecia si Roma antica, buchetul de mireasa se facea din usturoi, ierburi aromatice si spice de grau. Usturoiul avea sarcina de a alunga spiritele rele, ierburile aromatice semnificau fertilitate, iar spicele de grau bogatie si abundenta. In Polonia traditiile vechi vorbesc despre zahar aruncat peste buchete de mireasa, gest care semnifica indulcirea vietii conjugale dupa nunta.

Tortul de nunta. Tortul a jucat intotdeauna un rol extra-special in ceremonia de nunta, fiind taiat la anumite ore cheie in noaptea nuntii. In Roma antica tortul se rupea deasupra capului miresei, simbolizand fertilitate si bogatie. O alta traditie din Evul Mediu ne arata ca invitatii aveau obligatia de a aduce la nunta cate o prajitura. Aceste prajituri separate se puneau pe o farfurie si cuplul proaspat casatorit trebuia sa se sarute deasupra acesteia. Dupa, bucatarul lua prajiturile, le rupea si le unea cu crema intr-un tort mare, pe straturi.

curiozitati despre nunti

Rochia de mireasa. In mod traditional miresele au purtat dintotdeauna rochii albe, simbolizand puritate si inima curata. In secolul XVIII miresele se imbracau la nunta cu cea mai buna rochie din garderoba, fara o limitare de culoare sau forma. In Evul Mediu, rosul era culoarea principala pentru rochiile de mireasa. Alte mirese alegeau culorile rochiilor in functie de semnificatie: albastru inseamna loialitate, verde tinerete, roz veselie, mov bogatie etc.

Luna de miere.  Mirele obisnuia sa fure mireasa dupa nunta si sa o ascunda de proprii parinti si de intregul oras. Trebuia sa o tina ascunsa o luna de zile, timp in care traiau impreuna si beau nectar special preparat din miere pentru ca dragostea lor sa ramana pentru totdeauna aprisa, vie!

Sarutul. Primul sarut, imediat dupa ceremonia nuntii, a avut de-a lungul timpului o semnificatie aparte. Multi cred ca in diferite culturi oameni credeau ca prin acest sarut spiritul femeii si al barbatului se uneau astfel pentru totdeauna.

Stiai ca… lumanarile de nunta sunt traditionale doar religiei ortodoxe? Citeste mai multe despre lumanari de nunta – traditii, semnificatii, cine le cumpara.

Inelul. Inelul este purtat in mod traditional, dupa nunta, pe inelarul mainii stangi pentru ca se credea ca pe acest deget este o vena de sange conectata direct la inima.In foarte multe culturi si tari aceasta traditie este inca pastrata, iar persoanele casatorite poarta astfel verigheta.

Voalul. Misterul si amorul se ascund in spatele voalului de nunta de mii de ani. La inceput, voalul trebuia sa protejeze fata miresei de potentiale pericole. O intepretare mai romantica a voalului ar fi ca mirele trebie sa descopere adevara sa comoara in spatele acestuia, in timpul ceremoniei de nunta. Voalul este si un simbol al tineretii si puritatii.

Descopera: flori de nunta 2016

One thought on “Curiozitati interesante despre nunti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.