Afacere cu flori

afaceri cu flori, florarii, afaceri florarii, afacere cu flori

Afacere cu flori – cum iti poti incepe o afacere cu flori? Activam in aceasta industrie, pe nisa de florarii online, din anul 2003. Cu timpul, aria noastra de afaceri cu flori s-a extins de la florarie online intermediara, la florarie online cu atelier propriu de productie, la flori en gross, dar si florarie magazin fizic prin reteaua noastra de francize si florarii proprii. Vasta experienta data de cei 14 ani de activitate ne-a pus in contact cu toate laturile acestei industrii si astazi dorim sa impartasim cu voi cum va puteti deschide o afacere cu flori si cum puteti sa va gasiti nisa potrivita.

cum imi deschid o afacere cu flori?

Atunci cand intri in industria cu flori, ai nevoie de cateva elemente foarte importante: dedicare, pofta de munca si informatii, respectiv cunostinte temeinice care te ajuta sa ai pierderi mai putine, sa iti atragi si sa iti loializezi clientela si cum sa iti concolidezi renumele pe piata. O astfel de afacere se spune ca este potrivita pentru femei in principal, insa un barbat sa te ajute este mai mult decat potrivit, pentru ca aceasta afacere implica ridicat de vase pline cu apa, implica multa munca fizica la curatenie, la taiatul si ingrijitul florilor, dar si la partea de aprovizionare, marketing sau administrativ.

Nise afacere cu flori sau ce poti sa iti deschizi in industria florala

afacere cu flori, afaceri florarie

 1. Afacere florarie magazin – adica sa iti alegi un mic magazin stradal, cu vad, pe care sa il administrezi cu clientii Walk-in.
 2. Afacere florarie online – adica sa ai un website cu modele exclusive pe care sa le vinzi prin telefon sau pe internet si sa le livrezi la sediul sau domiciliul clientului. Vezi aici TOP 5 greseli facute de florariile online
 3. Afacere cu flori catalog online – sa ai un website cu modele, sa colaborezi cu alta florarie si sa faci doar serviciul de livrare.
 4. Afacere florarie distributie in retail – sa importi diverse buchete si plante pe care sa le plasezi la raft in supermarketuri.
 5. Productie florala – sere florale in care sa cresti flori si plante pe care sa le vinzi altor florarii sau la piata. Citeste articolul Comenzi flori online
 6. Agentie de decor floral pentru nunti si alte evenimente – afacere cu caracter sezonier care ofera buchete de mireasa, lumanari de nunta, cocarde, corsaje, aranjamente evenimente etc. si tot ce mai poate avea nevoie clientul pentru decorul unei sali.
 7. Depozit flori engross – un mic sau mare spatiu in care vinzi flori si plante in sistem engross SAU distribuitor si reseller de flori engross, atunci cand lucrezi sa vinzi florile si plantele importate de altii florariilor din orasul tau.
 8. Trainer floristi – daca ai deja cunostinte in acest domeniu si iti place sa transmiti informatiile mai departe, iti poti face un mic centru de training florarii. Vezi aici: Cum poti incepe sa lucrezi ca florist: curs florist sau ucenicie?
 9. Afacere florarie sezoniera, cu desfacere online sau stradal: daca nu vrei sa iti iei un angajament pe termen lung, poti activa ca florist sezonier in perioada cand ORICINE poate vinde flori cu profit, respectiv intre 1 martie si 8 martie.
 10. Garden center – poti sa iti creezi un spatiu deschis sau tip florarie in care sa vinzi plante, unelte si produse pentru gradinarit .

SAU deschide o afacere florarie in sistem franciza, vezi aici un video in care iti explic in detaliu cum poti sa intri in aceasta industrie:

Cateva mituri despre afacerile cu flori care nu sunt adevarate:

 • pentru florarie ai nevoie de bani putini
 • pentru florarie nu ai nevoie de angajati multi
 • floraria e o afacere pe care o poate face oricine
 • pentru ca floraria sa mearga si sa produca, ai nevoie doar de pasiune
 • florariile sunt afaceri simple
 • o florarie vinde in perioada 1-8 martie cat pentru tot anul
 • daca vinzi bine la 1-8 martie ai bani sa tii floraria tot anul deschisa
 • toti clientii vor aprecia munca ta de designer, pentru ca vinzi flori si oricum sunt frumoase
 • munca intre flori e relaxanta si ai timp sa creezi, sa te destinzi

Alte informatii utile despre afacerile cu flori:

Succes si lasati-mi in comentarii parerile sau intrebarile voastre!

via GIPHY

5 thoughts on “Afacere cu flori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.